• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşun burun deliğinin içinden kan gelmesi

Tolstoyevski

Yeni Üye
Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Henüz yaklaşık 25-28 günlük olan bi yavrumun özellikle sağ burun deliğinden kan geliyor. Defalarca silmeme rağmen 5-10 dakikada bir aynı yerden tekrar kanama devam ediyor. Neden böyle bişey olur, şuan ne yapabilirim, biraz ACİL arkadaşlar . (Ayrıca sulu dışkı da var, ishal gibi ) ACİL arkadaşlar, bilgisi-tecrübesi olan var mı bu konuda?

Tolstoyevski

Yeni Üye
Acil veterinere gitmeli hemde çok acil...
Ronay üstadım, zor bela kanamayı en sonunda durdurabildim. Ama durup dururken, kavga yok, uçup bi yere çarpma yok, neden birdenbire bir kuşun bunu bu kadar kanama yapar, anlayamadım ilk defa böyle bir olayla karşılaştım hocam

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ceresini telemi taktı acaba yara görünüyor mu? Kanı durdurmaya çalışın.. imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün.. ağızda kan var mı?

Tolstoyevski

Yeni Üye
Ceresini telemi taktı acaba yara görünüyor mu? Kanı durdurmaya çalışın.. imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün.. ağızda kan var mı?
Şehmus hocam, ben de ilk farkettigimde zaten hemen ağzını kontrol ettim ağızdan da,kan geliyor mu diye. Ama neyse ki ağızdan kan gelmiyordu. Tele takmış olabilir mi bilmiyorum ama dışarıdan bakınca hiçbir yara bere çizik kesik tahriş yada darbe izi yok. Yani cereden değil bizzat burun deliğinin içinden geliyordu. Yani bir insanın burnunun kanaması gibi düşün, içeriden delikten geliyordu yani. Neyse bir şekilde zar zor durdurdum. Dün akşamdan beri ufak ufak toparladı biraz kendini. Garibim kan kaybetti bi miktar. Yavrucağı kan kaybından kaybetmekten korktum, o yüzden burdaki tecrübeli üstatlara bi danışayım dedim. Şükürler olsun Rabbim şimdilik bize bağışladı bıcırığı. Ama olayın sebebini ve nasıl gerçekleştiğini anlayamadım, aklımda soru işareti bıraktı.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Geçmiş olsun umarım bir daha tekrarlamaz.. iyi bir mama alıp verin bide suyuna multivitamin verin

Tolstoyevski

Yeni Üye
Sağolasın Şehmus hocam, inşallah tekrarlamaz. CeDe'nin 1 kg lık kutulardaki kuru mamasından aldım şimdilik deneme amaçlı. (Mamayı, bayıla bayıla yiyenler de var, kendi yaptığım el maması kadar ilgi göstermeyen de var, ama şimdilik beğendim, güzel bir mama gibi duruyor) Multivitamin değil de Pantonic var elimde şuan, onu kullanıyorum. Bi tecrüben var mı üstad Pantonic nasıldır, işe yarar bişey mi sence ?

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Bazı kafeslerde kapı, yemlik kısmındaki yayların ucu içe doğru dönük olabiliyor. Sizin kafesinizde öyle mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Pantonic kullanmadım ama içerik çok zengin ve kullanan arkadaşlarım önerdi 👍 kuşunuzun durumu ile ilgili bizi bilgilendirirseniz seviniriz 😊

Tolstoyevski

Yeni Üye
Bazı kafeslerde kapı, yemlik kısmındaki yayların ucu içe doğru dönük olabiliyor. Sizin kafesinizde öyle mi?
Ahmet hocam, benim kafesler bildiğim ve görebildiğim kadarıyla öyle değil. Yani benim tahminimce o yayların sivri ucundan olsa bugüne kadar illa ki başka bir kuşumda da bu tarz bir kaza-olay-yaralanma olurdu. Ama dediğiniz gibi binde bir ihtimal de olsa olabilir mi olabilir tabiki Ahmet hocam.

Tolstoyevski

Yeni Üye
Pantonic kullanmadım ama içerik çok zengin ve kullanan arkadaşlarım önerdi 👍 kuşunuzun durumu ile ilgili bizi bilgilendirirseniz seviniriz 😊
Şehmus üstadım çok şükür o günden sonra tekrarlamadi, tabi özellikle birkaç gün gözümü ondan ayırmadım, özellikle dikkat ettim tektar aynı olay olur mu diye. Ama hamdolsun öyle bişey olmadı ve kendini de toparladı birkaç gün içinde. Eski haline-sagligina döndüğünden emin olunca da diğer 7 yavruyla birlikte sahiplendirdim, yeterli yerim-kafesim olmadığım için ve anne babaları da tekrar yumurtlamaya başladığı için sahiplendirdim mecburen.

Tolstoyevski

Yeni Üye
Bu arada @Ronay Ayk. @Şehmus BAKIR ve burdaki diğer tüm tecrübeli üstatlara bişey danışmak istiyorum; yazın dinlendirme(ayırma) döneminde yeterli kafesi olmayan biri için eşlerin birini kafeste bıraksak nasılsın olur, yani iki salmamiz yok diyelim, erkekleri kendi kafeslerinde bırakıp dişilerin hepsini tek bir salmaya (yada bir kafeste) yazın dinlendirmek mi daha doğru yoksa dişileri mi kendi kafeslerinde bırakıp erkekleri mi salmada (yada bir kafeste) dinlendirmek daha doğru bir yöntemdir? Ayrıca en doğrusu nedir bu işin?