• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşun bulunduğu salonda kullanılan temizlik ürünleri

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Salonu temizlerken arap sabunu ve çamaşır suyu kullanıyordum. Bunlar kuşa zarar verir değilmi? Başka odaya alıp öyle temizlik yapsam daha sonra kuşu getirsem çözüm olur mu acaba? Teşekkürler.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Salonu temizlerken arap sabunu ve çamaşır suyu kullanıyordum. Bunlar kuşa zarar verir değilmi? Başka odaya alıp öyle temizlik yapsam daha sonra kuşu getirsem çözüm olur mu acaba? Teşekkürler.
Sorunun cevabı içinde saklıdır kardeşim 🤫🤭

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet ben öyle yapıyorum. Pamuk u başka odaya alıp temizliği yapıyorum sonrasında deterjan, çamaşır suyu vs kokularının geçmesini bekliyorum. Ondan sonra odaya alıyorum 👍🏻

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Evet ben öyle yapıyorum. Pamuk u başka odaya alıp temizliği yapıyorum sonrasında deterjan, çamaşır suyu vs kokularının geçmesini bekliyorum. Ondan sonra odaya alıyorum 👍🏻
Bende öyle yapmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Peki başka odaya götürsem yerler kuruduktan sonra getirsem problem olur mu?
Bu şekilde mantıklı ama kuşu çok uzun süre başka odada bırakmayın yerini yadırgamasın çabucak temizleyip havalandırıp yerine geri koymanızı tavsiye ederim.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kuşun olduğu odada çamaşır suyu kullanmayabilirsiniz de. Diğer temizlik malzemelerinin solunması çamaşır suyu kadar tehlikeli olmayabilir (y)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben kuşların olduğu odada virkons kullanıyorum, yerleri silmek için.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben çamaşır suyu kullanmıyorum banyo dışında, evimde yerleri beyaz sirkeli suyla siliyorum. Ama yine de toz alırken silikonlu bir deterjan var onu kullanıyorum bu yüzden odadaki kuşu başka odaya alıp temizliği bitirip 10 dakika havalandırıp sonra da odaların sıcaklığının aynı olmasını bekliyorum ondan sonra tekrar kafesi geri alıyorum 😂

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar, üstte levent beyin dediği gibi, bitkisel temizlik ürünleri kullanın. Yeşil anne (mom's green, migros ve carrefour un green, eco gibi bitkisel ürünlerini. Kızım doğduktan sonra ben tüm kimyasal temizlik ürünlerini a dan z ye çöpe attım. Evde bulaşık mak. Deterjanından, camsile hepsi bitkisel. Sizin Sağlığınız için de faydalı olacaktır

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhabalar, üstte levent beyin dediği gibi, bitkisel temizlik ürünleri kullanın. Yeşil anne (mom's green, migros ve carrefour un green, eco gibi bitkisel ürünlerini. Kızım doğduktan sonra ben tüm kimyasal temizlik ürünlerini a dan z ye çöpe attım. Evde bulaşık mak. Deterjanından, camsile hepsi bitkisel. Sizin Sağlığınız için de faydalı olacaktır
Ben çamaşırlara yumuşatıcı yerine beyaz sirke kullanmaya başlayınca kızımın egzaması geçti. O zamana kadar onlarca testler, kremler hatta kortizonlu kremler bile kullandım hiç biri çare olmadı 😔 ev temizliğinde de, çamaşırlarda da beyaz sirke kullanıyorum havalandırıldığında uçtuğu için sonrasında da sıkıntı kalmıyor. Kuşlar için de temizlikten sonra odayı havalandırınca sıkıntı olmuyor diye düşünüyorum 😇

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Konuyla alakasız olacak ama kullandığınız markaları merak ettim. Mesela deterjanları... 😊

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Konuyla alakasız olacak ama kullandığınız markaları merak ettim. Mesela deterjanları... 😊
Kübra hanım merhaba, aslında marka da yazmıştım; Mom's green (yeşil anne) marka hemen hemen herşeyini internetten sipariş veriyorum. Kargo bekleyemeyecek durumdaysam da migros ve carrefour un kendi eco sertifikalı bitkisel deterjanlarını alıyorum. Migros green clean, just green, carrefour eco planet gibi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kübra hanım merhaba, aslında marka da yazmıştım; Mom's green (yeşil anne) marka hemen hemen herşeyini internetten sipariş veriyorum. Kargo bekleyemeyecek durumdaysam da migros ve carrefour un kendi eco sertifikalı bitkisel deterjanlarını alıyorum. Migros green clean, just green, carrefour eco planet gibi
Merhaba. Markanın her ürünü olduğunu bilmiyordum. Bakayım hemen, teşekkür ederim. :)

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşların solunumları bizden daha hassas bu tip şeylerden zehirlenebilirler bu yüzden kuş odadayken bu ürünleri kullanmayın.Başka odaya alıp temizledikten sonra odayı havalandırırsanız bi sıkıntı yaşamazsınz

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Bu bahsettiğim ürünlerin ortalama %98 kadarı bitkisel içerikli. Bazen tamamı. Hatta ebebekten aldığım biberon için olan bulaşık deterjanını, üzerinde yazdığı şekilde 5 litelik su damacasında sulandırmıştım zamanında. Yanlışlıkla da o suyla çiçekleri suladım. Toprakta köpükler görünce fark ettim hatamı. Ve çiçeklere hiç bir şey olmadı. Sonra o içerikle, aldığım her bitkisel temizlik ürününü karşılaştırdım. Benzerlerini almaya devam ettim. yani, merak etmeyin. Bunlar güvenli ürünler hem bize, hem evdeki canlara