• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşun ayağı morardı kırık mıdır

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba, geçmiş olsun öncelikle.
Ayağını bir yere mi sıkıştırdı acaba? Ayağında his var mı? Hareket ettirebiliyor mu? Tünek ya da parmağını kavrayabiliyor mu?

Birde kuşun ve ayağının fotoğrafını atarsanız daha sağlıklı bilgi verirler. :)

halilemir

Yeni Üye
hiç bilmiyoruz ne olduğunu görmemişler. ayak boşta duruyor. felçli gibi buruk tutuyor. tüyün altından ayak ucuna kadar morardı.
parmaklarını yokladığımda kavramıyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Nr kadar etki eder bilmiyorum ama teramisin deri merhemi varsa ondan sürebilirsiniz, bence vakit kaybetmeden bir veterinere götürün.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Resmini atsan daha iyi olur sanki görürüz

halilemir

Yeni Üye
kafesini boşalltık, dışarı salmadık terramycin muadili bir krem ve anestol sürdüm netten baktığım kadarıyla .2 gün oldu ,kuşçuya götürdüm net bişy diyemedi veteriner sorduk kırıksa bile burda onu yapacak birini bulamazsınız dedi.pipetle sarıyorlar onu öğrendim ama ya kırık değilse diye en azından krem sürebiliyoruz diye kapatmaya cesaret edemedim, ne yapacağımı şaşırdım, sizler gene yardımcı olmaya çalışıyosunuz teşekkürler, eve gidince de hemen resimlerini çekip atacağım

furkan er

Aktif Üye

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Veterinere götürmeniz lazım sanırım çok ciddi duruyor kangren olmuş gibi. Yazık acil müdahale edilmesi gerekiyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Acil müdahale gerekiyor iyi baktınız mı ip falan dolanmış olabilir mi? Bu nasıl bu hale geldi 🤔

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Işıkla büyüteçle bakın kuşun ayağına ip mi dolanmış bir yere mi takılmış.

halilemir

Yeni Üye
kırık olmasından daha mı vahim sizce durum? hiç anlamamış çocuk, biz evde değildik biyere sıkışmış gibi falan olmamış heralde sonra farkettik, morluk olunca kırık olur mu peki

furkan er

Aktif Üye
kırık olmasından daha mı vahim sizce durum? hiç anlamamış çocuk, biz evde değildik biyere sıkışmış gibi falan olmamış heralde sonra farkettik, morluk olunca kırık olur mu peki
ben kırık oluncada morarma oluyor diye biliyorum ama siz kesinlikle kanatlı uzmanına götürün İnşallah hemen toparlanır

halilemir

Yeni Üye
arkadaşlar veterinere götürdük kuşu. film çekildi ve parmaklarının üstünden çok ters bir yerden kırılmış.
kırık olan kemik damarlara ve sinirlere zarar verdiği için morarma olmuş. kafes tülünden olmuş büyük ihtimal, tül yerine de streç film ile sarmayı tavsiye etti kafesi. bandajladık sarıldı 1 hafta bekleme süresi verdi. bakalım dualarınızı eksik etmeyin .inşallah iyi olur. başınıza gelmesin böyle birşey de olurda gelirse size de bilgi vermek için yazdım. herkese teşekkürler.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
geçmiş olsun, inşallah kısa sürede toparlar

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
arkadaşlar veterinere götürdük kuşu. film çekildi ve parmaklarının üstünden çok ters bir yerden kırılmış.
kırık olan kemik damarlara ve sinirlere zarar verdiği için morarma olmuş. kafes tülünden olmuş büyük ihtimal, tül yerine de streç film ile sarmayı tavsiye etti kafesi. bandajladık sarıldı 1 hafta bekleme süresi verdi. bakalım dualarınızı eksik etmeyin .inşallah iyi olur. başınıza gelmesin böyle birşey de olurda gelirse size de bilgi vermek için yazdım. herkese teşekkürler.
Geçmiş olsun o kuşa sizin bizim müdahale etme imkanımız çok zordu çünkü kırık yerine oturması lazım. Dokulara daha çok zarar verme riskimiz vardı. En iyisi veteriner olmuş sevindim derisi için terramycn sürebilirsin iyi gelecektir.

Üst Alt