• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşumun yumurtası sıkıştı

elifduff

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Poposu aşırı şiş ve kırmızı zarlı yumurta var
Kullanılan İlaç
entrobiyac
Kuşum dişi eşi yok daha önce 1 tane kızgınlık yumurtası yaptı kendini kapalı yerlere hapsediyor böyle dolap arkasına falan saklanıyo poposu aşırı şiş ve yumurta var orda ama sıkıştı sanırım müdahale gerekir mi yoksa kendi yumurtlar mı? kuş antibiyotiği veriyorum hareketli yemesi falan yerinde ama kabarık duruyor ve yumurtası gözüküyor burdan.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotik neden veriyorsunuz? Denge kaybı var mı kuşunuzda?

elifduff

Yeni Üye
Denge kaybı yok hiçbir sorunu yok sadece kendini kuytu köşeye sokuyor yem kabının içine yatıyor mesela veya işte kutu dibine dar alanlara saklanıyor yuva yapıyor gibi ishal var çok az dışkısında bu yüzden entrobac veriyorum.

Yuvalık mı ihtiyacı var sizce? Şuan güncel yemlikte yatıyor.IMG_8136.jpegIMG_8136.jpegIMG_8136.jpegIMG_8138.jpegIMG_8138.jpeg

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yumurtlayacak kuytu yer arıyordur muhtemelen iç güdüsel

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Yavrunuz Kaç Gündür Bu Harketleri Yapıyor. Yumurta Sikismasinin Bir Günü Var.4 Günün Sonunda Çıkaramazsa Müdahale Gerekiyor. Kendisi Çıkarmaya Çalışıyor mu ? Zaten Anlarsınız İkınır ama Çıkaramaz. Siz poposuna Zeytinyağı Sürün. Dediğim.Gibi Bir Hekim Görse İyi Olur. Kanatlı Uzmanı Olsa Daha İyi Olur. Röntgen Sonucunda Belli Olur Zaten. Bizi De Bilgilendirebilrseniz Daha İyi Olur. Tekrar Geçmiş Olsun.

elifduff

Yeni Üye
Daha önce bi tane yumurta yaptı şimdi yine aynı şekil yumurta yapmış hissedilebiliyor yaklaşık 3 belki 5 gün emin değilim bu gün zeytinyağı sürdüm biraz ve kuyruğunu kaldırdım poposunu açtım yumurtayı hafif hsfif ittirdim ama böyle zar duruyor dışında kırmızı bi parça gelince bıraktım yumurta direkt çıkmadı o şekil çıkarmayı da beceremedim bi kaç gün bekleyip yumurtlamasını beklemeyi düşünüyorum yoksa veterinere götürmeyi şuan yemlikte yatıyor poposunu açıyor çıkarmak istiyo diye düşünüyorum müdahale edeyim mi etmiyeyim mi 2. yumurtası eşi yok hareketli yemde yiyor aslında ama poposu morarmış gibi böyle hafif bakarik

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Anladım Bence Siz Müdahale Etmeyin. Tehlikeli Durum Kanama Vs Olabilir. Belki Yumurtası Olduğundan Büyüktür. Siz Zeytinyağı Sürün ama Takip Edin. Dediğiniz Gibi Bir Hekim Görse Daha İyi Olur. Bizimde Başıma Geldi bende Oradan Biliyorum. Kızım Sürekli Ikiniyordu. 4. Gün Sonunda da Alındı Yumurtası. Olduğundan Büyük ve Kendi Çıkaramadı. @Demet bükay Ablacım Bir Bakar mısın? 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Daha önce bi tane yumurta yaptı şimdi yine aynı şekil yumurta yapmış hissedilebiliyor yaklaşık 3 belki 5 gün emin değilim bu gün zeytinyağı sürdüm biraz ve kuyruğunu kaldırdım poposunu açtım yumurtayı hafif hsfif ittirdim ama böyle zar duruyor dışında kırmızı bi parça gelince bıraktım yumurta direkt çıkmadı o şekil çıkarmayı da beceremedim bi kaç gün bekleyip yumurtlamasını beklemeyi düşünüyorum yoksa veterinere götürmeyi şuan yemlikte yatıyor poposunu açıyor çıkarmak istiyo diye düşünüyorum müdahale edeyim mi etmiyeyim mi 2. yumurtası eşi yok hareketli yemde yiyor aslında ama poposu morarmış gibi böyle hafif bakarik
Merhaba, o kırmızı kısım rahimağzı, ellerinizi iyice yıkayın sağ soldan bastırın hafif hafif bırakın bastırın çekin ve en son yarısı çıkar ve alın
Almalısınız sıkıntı olur

elifduff

Yeni Üye
Merhabalar ben sabah yumurtasını çıkarması için bildiğim kadarıyla müdahale etmistim ve pamuklu çubukla yağ sürmüştüm poposuna ama o zar kısmına fazla dokunmadım ve bıraktım durumunu takip ettim. Gün içinde yemliğin içine yattı ve oraya yumurtlamış. Saatlerdir de üzerinde yatıyordu. Az bi müdahale ile kendisi çıkarmada başarılı oldu yumurtasını yemlikten aldım şimdi rahatladı sağlıklı görünüyor teşekkürler herkese. Yumurtlamada zorlanıyordu korktum sıkıştı kaldı diye ama yağ ile ve izledigim videolardan gördüğüüm kadarıyla karnından yumurtayı biraz el ile müdahale edince yumurtladı şimdi çok daha sakin ve iyi.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar ben sabah yumurtasını çıkarması için bildiğim kadarıyla müdahale etmistim ve pamuklu çubukla yağ sürmüştüm poposuna ama o zar kısmına fazla dokunmadım ve bıraktım durumunu takip ettim. Gün içinde yemliğin içine yattı ve oraya yumurtlamış. Saatlerdir de üzerinde yatıyordu. Az bi müdahale ile kendisi çıkarmada başarılı oldu yumurtasını yemlikten aldım şimdi rahatladı sağlıklı görünüyor teşekkürler herkese. Yumurtlamada zorlanıyordu korktum sıkıştı kaldı diye ama yağ ile ve izledigim videolardan gördüğüüm kadarıyla karnından yumurtayı biraz el ile müdahale edince yumurtladı şimdi çok daha sakin ve iyi.
Gözünüz aydın çok mutlu oldum 🤲😊🐦

Üst Alt