• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşumun yumurtası sıkışıyor, çıkarıyoruz yumurta yumuşak ve şekli bozuluyor

nur4848

Yeni Üye
rica ederim hepsini okuyun
arkadaşlar herkese merhaba
kuşumun 3.kez yumurtası bu şekilde sıkışıyor ilk seferinde çok ağrı çektiğini fark ettim bi ayağı yuvalığın girişinde bir ayağı içeride ağrı çekiyordu çıkarmıyordu ben video izledim (hemşireyim) dikkatli şeklinde poposuna yağ sürerek çıkardım 10 gün sonra yine aynı oldu yine çıkaramayınca ben çıkardım, bu gece de aynı şekilde sabahtan beri acı çekiyordu bekledim çıkarsın diye yapamayınca ben yaptım. üç seferde yumurtası yumuşak sanki sadece zar var, çıkarınca sorun yok 40 saniye içinde bir tarafı içe göçüyor ve yumurta asla sert değil. üzerine de oturmuyor daha önce 5 yumurta yaptı fark etmedik bile o derece sağlıklıydı şimdi asla öyle değil sürekli tetikteyiz ve şimdi bile uyukluyor ağrıdan. acaba ben erken mi müdahale ediyorum yardımcı olursanız çok çok sevinirim herkese iyi akşamlar dilerim 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Aslında ıkınması, halsizleşmesi durgunlaşması bir nebze normal. Erken davrandığınızı düşünüyorum. İyice hareketsiz kalır, yem tüketmez , kanatlarını düşünürüp kıpırdayamaz vs o zaman çıkaramadığı anlamına gelir. Yumurta normalde yumuşaktır çıkınca sertleşir. Siz süreci kısalttığınız için yumurta çöküyor olabilir. Kalamar kemiği kafesinde sürekli bulunsun ayrıca mamalarına calcilux kalsiyum tozu katmanızı öneririm.

Takviye kullanıyor musunuz?