• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi kuşumun yumurtaları hep ölü

mentquik

Paylaşımcı
Merhabalar, dişi kuşumun belki 6. kuluçkası olabilir fakat bu zamana kadar sadece 1 yavru canlı dünyaya geldi. Geri kalan yumurtalar hep içinde yavru büyüyemeden ölü bulunuyor veya yeterince döllenmemiş oluyor. Dişi kuşumu her ne kadar her gün hareket ettirsem bile göbeğinde ki yağlar gitmiyor. Kilodan dolayı mı yoksa neden bilmem yavruları hiç olmuyor. Şimdi yine çiftleşiyorlar ama yuvalığı takmalı mıyım?

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar, dişi kuşumun belki 6. kuluçkası olabilir fakat bu zamana kadar sadece 1 yavru canlı dünyaya geldi. Geri kalan yumurtalar hep içinde yavru büyüyemeden ölü bulunuyor veya yeterince döllenmemiş oluyor. Dişi kuşumu her ne kadar her gün hareket ettirsem bile göbeğinde ki yağlar gitmiyor. Kilodan dolayı mı yoksa neden bilmem yavruları hiç olmuyor. Şimdi yine çiftleşiyorlar ama yuvalığı takmalı mıyım?
Merhaba takmayın yuvalıgı ve ayırın kusları 6 tane kuluçka fazla dollenmemesinin sebebi vitaminsizliktir

mentquik

Paylaşımcı
Merhaba takmayın yuvalıgı ve ayırın kusları 6 tane kuluçka fazla dollenmemesinin sebebi vitaminsizliktir
bende öyle düşünüyorum ama erkek kuş cins, çok fazla tüyü var popo tüylerinden dolayi yeterince döllenmemiş olabilir demistiler bu sitede, çünkü vitamin ile takviye yapıyorum kuşlara 3 yıldır benimleler

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
bende öyle düşünüyorum ama erkek kuş cins, çok fazla tüyü var popo tüylerinden dolayi yeterince döllenmemiş olabilir demistiler bu sitede, çünkü vitamin ile takviye yapıyorum kuşlara 3 yıldır benimleler
Resimleri ni görebilir miyim. Disi kuş cıns deilmi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba ben söyledim size😊 tüyleri kesin demiştim, fakat öncesi dinlenmeler şart yorgun kuşlar dinlemezse ölür malesef özellikle dişi kuş kalp krizi riski çok fazla
En az 2 ay dinlensin uçsun sonra kuluçka dönemi başlasın

mentquik

Paylaşımcı
Merhaba ben söyledim size😊 tüyleri kesin demiştim, fakat öncesi dinlenmeler şart yorgun kuşlar dinlemezse ölür malesef özellikle dişi kuş kalp krizi riski çok fazla
En az 2 ay dinlensin uçsun sonra kuluçka dönemi başlasın
anladım🥰 Yani şu an yuvalığı takmıyorum, dinlendiriyorum ama kuşları ayırabileceğim kafesim yok ve sürekli çiftleşiyorlar dişinin kuyruğu da düştü yumurta olduğunu düşünüyorum, ne yapmam lazım?

mentquik

Paylaşımcı
kafes üstünde ki dişi kuşum albino, erkek olan kafes içinde ki kuş cins demislerdi ama cinsini hatırlayamıyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yumurta olabilir
Yumurta olduğu zaman alıp atın lütfen dinlensin yuvalık olmayınca kafese yapar çıkarırsınız, sıkıntı olmaz

mentquik

Paylaşımcı
Yumurta olabilir
Yumurta olduğu zaman alıp atın lütfen dinlensin yuvalık olmayınca kafese yapar çıkarırsınız, sıkıntı olmaz
Ya ben bişey daha sormak istiyorum da. Kuşum 3 aydan fazladır kuluçkaya yatmıyor zaten dinlenmiş midir sizce ona göre yuvalığını takıcam. 3 aydan fazladır hamilelik durumu yoktu yani

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ya ben bişey daha sormak istiyorum da. Kuşum 3 aydan fazladır kuluçkaya yatmıyor zaten dinlenmiş midir sizce ona göre yuvalığını takıcam. 3 aydan fazladır hamilelik durumu yoktu yani
Bakabilirsiniz sağlıklıysa

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
En son yumurtası 3 ay önce ise yuvalık takılabilir, erkeğin popo kısmındaki tüyleri kesin, Aman dikkat edin deriye gelmesin

mentquik

Paylaşımcı
Bakabilirsiniz sağlıklıysa
en son 3 aydan fazla olmuştur yumurtlayalı ama dediğim gibi çok hareketsiz bir kuş, saglıklı ama hareketsiz. Bu yüzden göbeği var yağı var, doğum sırasında zorlanır bişey olur diye korkuyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
evet evet kestim dikkatlice ama dediğim gibi dişi kuşun kilosundan dolayı endişeliyim sadece
O zaman 1 hafta diyet uygulayın ve bol bol uçsun, uçmasa yürüyün donra kuluçka olur😊