• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yaşını sor! Kuşumun yaşı ve cinsiyeti ?

buduck

Yeni Üye
1000356616.jpg1000354772.jpg

Selamlar, kuşları üreticilerden aldım farklı tarihlerde. Yeşil olan kuşun şu anda 6 aylık beyaz olan kuşun ise yine 5-6 aylık olduğunu söylediler. Beyaz dişi yeşil ise erkek olarak biliyorum. Forumda bazı konuları okudum aklıma takıldı ben de sorayım dedim. Yeşil olan kuşumuzun kafasındaki tüyler yeni turunculasmaya başladı renk değiştiriyor. Araya farklı renklerinde girdiğini görüyorum her geçen gün farkediyorum. Kuşlara baktiginizda yaşları ve cinsiyetleri hakkında bir yorumunuz olur mu ? @Demet bükay abla senin iyi bildiğini iletmisler :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 97040Ekli dosyayı görüntüle 97041

Selamlar, kuşları üreticilerden aldım farklı tarihlerde. Yeşil olan kuşun şu anda 6 aylık beyaz olan kuşun ise yine 5-6 aylık olduğunu söylediler. Beyaz dişi yeşil ise erkek olarak biliyorum. Forumda bazı konuları okudum aklıma takıldı ben de sorayım dedim. Yeşil olan kuşumuzun kafasındaki tüyler yeni turunculasmaya başladı renk değiştiriyor. Araya farklı renklerinde girdiğini görüyorum her geçen gün farkediyorum. Kuşlara baktiginizda yaşları ve cinsiyetleri hakkında bir yorumunuz olur mu ? @Demet bükay abla senin iyi bildiğini iletmisler :)
Merhaba evet beyaz dişi yeşil erkek kuyruk yapıları da bunu göstermekte ve kanat duruşları😊🤲yalnız beyaz büyük 1 yaşa yakın veya daha büyük erkek ufak tüy değişiminde renkler oturmaya başlar erkek tahminimce 4_5 aylık anca var yavru göz yapısından belli
Dişinin göz yapısı ayakları büyük olduğunun işareti çok pullu ve göz kapağı katmanlı yani yetişkin

buduck

Yeni Üye
Peki aralarında bir problem olur mu abla ? Yani eş olarak aldık dişiyi ama büyük olması problem yaratır mı ? Aldığımız kişi 5-6 aylık demişti de @Demet bükay

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

buduck

Yeni Üye
Estağfurullah 🥰🤲sıkıntı olmaz, sevda ve Cennetler 2 yaşında yetişkin olur ve yumurta tam verimli olur
Fakat besleme ve bakım iyi olursa daha aşağıya çeker 🥰🤲
Cevabınız için çok teşekkürler, son attığım görsele göre yaş tahmininiz aynı mi acaba ? Çok farklı yorumlar da alıyorum da

Üst Alt