• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun uçamama ve kanlı tüy problemi

gekkobird

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
fransız tüy hastalığı
Hastalık Belirti Tarihi
1 Tem 2024
Kullanılan İlaç
bt amin forte
herkese merhaba daha önce Forum’da kuşumun gözünü kaşınması ile ilgili bir konu açmıştım orada kuşumun Fransız tüy hastası olup olamayacağı ile ilgili fikrimi belirtmiştim kuşumu daha detaylı video çektim incelemeniz için yüklüyor olacağım. Kuşun kanatları altında sürekli kanlı kanatlar küçük kurumuş kanlar oluyor ve kanatlarının altı inanılmaz derecede kel, uçmaya çalışıyor ama sürekli uçmaya çalışmasından itibaren yere biraz hızlı şekilde düşüyor sadece süzülebiliyor anlayacağınız. Kuşum için şu an haftada bir defa pazartesi günü Gervit-w cuma günü bt amin forte veriyoruz. İlaç kullanımımızla ilgili bir tavsiyeniz olur mu sıklığını arttıralım mı, kuşumuzun rahatsızlığı ne olabilir çünkü yaşıtlarına göre çok küçük bir kuş. Kuşumuz dört aylık aldığımızda da küçüktü aldığımızda bir ya da iki aylık olduğunu varsayıyorum. kuşumuzun sağlığı yerinde olduğu sürece uçup uçmaması bizim için önemli değil ama daha fazla güçlenmesi için yapabileceğimiz bir şey varsa yapmaya hazırız. Tavsiyelerinizi bekliyorum hepinize çok teşekkür ederim Watch gfr6t8 | Streamable Watch unnamed | Streamable

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
B vitamini haftada iki kez verin. Ve biotin takviyesi ile de destekleme yapın. Haftada bir mamasına biotin ekleyin. Biotin eksikliği yada ciddi anlamda vitamin eksikliği varsa takviyelerin düzenli kullanımı ama uzun vadede toparlar. Ama uzun süre kullanımına rağmen hiçbir düzelme olmazsa tüy hastalığı kuvvetli olası. Yine de garantilemek için kanatlı uzmana gidip kanatlı uzmanın tüy köklerinden örnek alıp inceleme sonucu kesinleşir.

gekkobird

Yeni Üye
b vit dediğiniz gibi ikiye çıkaracağım biyotin takviyesi için ne almam gerektiğini tam olarak bilmiyorum o da mı damla yoksa mamasına katabileceğim bir besin mi ne tavsiye edersiniz bu konularda bilgim yok. İzmir ve Denizli içinde götürebileceğim kanatlı uzmanı varsa o tavsiyelerinizi de bekliyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Nekton biotin yada farklı markanın kaliteli biotin takviyesi olabilir. Mamasına bir miktar serpebilirsiniz. Yada sevdiği sebzenin üzerine. Denizliyi bilmiyorum ama İzmir'de Petyum veteriner kliniği yada Yücelen hayvan hastanesi olabilir.

gekkobird

Yeni Üye
tamamdır dediğiniz biyotin takviyesini de alacağım aylar boyu gözlemleyeceğim değil mi dediğiniz gibi tüylerinde ve başka bir yerinde gelişme olacak mı olmayacak mı ona göre hastaneye götüreceğim

gekkobird

Yeni Üye
peki kuş da siz herhangi bir sıkıntı görüyor musunuz Alişagelmiş muhabbet kuşları dışında

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İçinize sinmiyorsa hemen götürün. Tüyden başka bir hastalık yada sorunu yoksa kullanın takviyeleri bir ilerleme olmazsa o zaman kanatlı uzmana götürürsünüz. Görüntüde problem yok gibi duruyor. Yavrunuz kaç gram birde temiz beyaz peçete üzerine yeni yapılmış dört beş tane dışkı fotosu ekler misiniz.