• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun tüyünün ucunda etimsi kanlı bir parça var

Beyziiii

Yeni Üye
Merhaba sultan papağanım şuan tüy dökme döneminde, bir aydır normalden daha fazla kaşınıyor ve biraz agresifleşti yemesi neşesi yerinde ama bugün kaşınırken bir parça düştü baya korkuttu beni görselini ekliyorum sonra tekrar kaşınırken bir parça daha düştü. Yaz döneminde vitamin takviyelerini biraz aksattım 2 haftadır b vitaminin düzenli alıyordu ama bir bakabilir misiniz en son da bir sene önce ense damlası yapmıştım bir daha olmadı.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ense damlasını tekrar yapmanızda fayda var b vitaminini de düzenli kullanın 🙏

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
parazit midir peki bu ya da tüy hastalığı vardı çaresiz olan ne sebep olabilir yani, haftada bir protein için yumurta da veriyorum hep
Parazit varsa ense damlası tedavi edecektir. Tüy hastalığı demek için tüy analizi yapılması gerekli. Basit bir vitamin eksikliği bile buna sebep olabilir 🙏

Beyziiii

Yeni Üye
Merhaba, Ters tüy kökü fotoğraf ta görünen
Tüy kopmuş ve çıkarken ters gelmiş hiç sorun yok
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler mutlaka verin
Merhaba daha önce olmuyordu ama burdan sonra birkaç kere daha oldu ters derken pek anlayamadım ama :'). Bundan hariç kanat altında da biraz kanaması var kalın tüy kökleri çıkarken ama bir hastalık olmadığına sevindim. Ense damlası ve bt amin ile destekliyorum biraz huysuz umarım iyi olur