• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun tüyleri neden böyle ?

Maviş Paşa

Tutkulu
Kuşumun yaşını bilmiyorum. Aldığım üreticiye başkası getirmiş 6 ay Olabilir demişti. 6 aydır bende. Ekli dosyayı görüntüle 18871Ekli dosyayı görüntüle 18870Ekli dosyayı görüntüle 18869Ekli dosyayı görüntüle 18868 11-12 aylık Olabilir. Tüyleri böyle dökülüyor. Kendi temizlerken çektiği için midir. Normal midir. ?
Bide yanında 6 aylık muhabbet kuşu var oyun vs oynarken papağanın Kuyruğunu ısırıyo ibiğini ısırıyo kaşırken tüyleri hep böyle çıkıyo tüylü mont gibi alt tarafı normal tüy kapsülü olan yer saçaklı gibi 🤔
Bide yaşı kaçtır ?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yaşı için kanat altını çekip atarsanız iyi olur. Birde muhabbet kuşu ve sultan papağını anlaşamayabilirler aynı kafeste durmamaları iyi olur. Bence kuş tüye girmiş. Ev sıcaklığı iyiyse banyo yaptırın ve vitamin kullanın iyi gelir

Maviş Paşa

Tutkulu
Papağanı tutamıyorum. Korkutmak da istemem şimdi. Ayrı kafeslerde duruyor zaten aynı yerde değil sadece odada aynı ortamdalar. Suyu görünce banyo yapıyorlar zaten

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Papağanı tutamıyorum. Korkutmak da istemem şimdi. Ayrı kafeslerde duruyor zaten aynı yerde değil sadece odada aynı ortamdalar. Suyu görünce banyo yapıyorlar zaten
Dışkı fotosu da atarsanız iyi olur. Ama görünüş olarak bir problem yok gibi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Papağanlar hakkında pek bilgim yok benim ama
küçük pamukcuk tüylerini dökmesi normal.
Eğer tüy değişiminde ise büyüklerde dökülebilir.

@Şehmus BAKIR @Furkanmurat gördüklerinde daha sağlıklı bilgi verirler.

Sultanların tüy yapıları ve ibikleri muhabbetlere farklı geliyor galiba. Muhabbetlerin sultanlara eziyet ettiğini öğreneli bir kaç gün oluyor,sizin youmunuzda tam üzerine oldu. :)

Murat Halisdemir

Müdavim
Her sultan papağan tüy döker yenisi çıkar tüylerini diziyolar paniklik bişey yok gerwit w verebilirsin iyi gelir bt amino forte varsa

Maviş Paşa

Tutkulu
Papağanlar hakkında pek bilgim yok benim ama
küçük pamukcuk tüylerini dökmesi normal.
Eğer tüy değişiminde ise büyüklerde dökülebilir.

@Şehmus BAKIR @Furkanmurat gördüklerinde daha sağlıklı bilgi verirler.

Sultanların tüy yapıları ve ibikleri muhabbetlere farklı geliyor galiba. Muhabbetlerin sultanlara eziyet ettiğini öğreneli bir kaç gün oluyor,sizin youmunuzda tam üzerine oldu. :)
Tüyde değil tüyüyle oynamayı seviyor. Haliyle bulamayınca çekiyor.

Muhabbet boyuna posuna bakmadan papağana kafa tutuyor 😂😂 papağan korkuyo muhabbet korkmuyor. Oyun oynarken yaklaştırmaz papağan oynarken önünden alır hep. Ama kafasını kaşıtır muhabbete oynarlar. ayırınca birbirini ararlar 😂 2 kardeş gibi hem kavga eder hem severler 😀

Üst Alt