• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşumun tırnağı kesilirken kanadı

mfurkanotara

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Ben evde yokken annem kuşun tırnağını kesmek istemiş internetten yardım alarak. Bu sırada yanlışlıkla tırnağını keserken kanatmış. Bu olay sabah saat 11 gibi oldu. Ben az önce eve geldim kuş her zaman ki gibi canlı görünüyor. Kuş için şimdi annem yumurta kaynatıyor. Başka nasıl bir önlem alabiliriz acaba? Gerçekten çok üzüldük :(
20250218_170736.jpg20250218_170732.jpg20250218_170142.jpg

mfurkanotara

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulayacağız. Bir şey olursa haber ederim 🙏

mortsvivants

Eski Forumcu
Geçmiş olsun öncelikle. Tırnak kesimi ciddi bir durumdur ve bilgisi olmayanlar tarafından kesinlikle yapılmamalıdır, tehlikelidir. Kesilmez ucundan törpülenir ve sivriliği alınır. Bir dahaki sefere daha dikkatli olunuz ve kesmeyiniz. Kuşunuzu gün içinde gözlemlemeye devam edin.

Ece A.

Paylaşımcı
1 tırnaktan çıkan kan değil dimi bu?? öyle mi yoksa?😳😰 çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede toparlar🙏 ben şimdiye kadar hiç tırnak kesmedim hiç bir kuşumda, bu yüzden bayağı bir şaşırdım..😟😶

mfurkanotara

Yeni Üye
Geçmiş olsun, eczaneden rif ampul alıp bir iki damla damlatın günde 2-3 kez 🙏 Tırnak kesmeyin, törpüleyin ☺🌸
Merhaba, rif ampulu reçetesiz vermiyorlarmış. B vitamini için ise sadece iğne olarak veriyorlarmış. Biz de iğneyi yapamayız diye almadık.

1 tırnaktan çıkan kan değil dimi bu?? öyle mi yoksa?😳😰 çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede toparlar🙏 ben şimdiye kadar hiç tırnak kesmedim hiç bir kuşumda, bu yüzden bayağı bir şaşırdım..😟😶
3 tırnak kesmiş annem. İlk kestiğinde fark edememiş ne yazık ki.

Ece A.

Paylaşımcı
B vitamini için Röhnfried vitaminlerini kullanabilirsiniz Röhnfried markası Bt Amin Forte vitamini. Yanında Röhnfried Entrobac ve Röhnfried Gerwit-W multivitamini de alırsanız iyi olur 🙏 Yarım suluğa kullanıyorsunuz. Kullanım talimati hakkında konusu var forumda. Rif ampul için de başka bi eczaneye gidebilirsiniz. Bazı eczaneler veriyor reçetesiz bir şekilde, ücret karşılığında satan da var ücretsiz veren de

mfurkanotara

Yeni Üye
B vitamini için Röhnfried vitaminlerini kullanabilirsiniz Röhnfried markası Bt Amin Forte vitamini. Yanında Röhnfried Entrobac ve Röhnfried Gerwit-W multivitamini de alırsanız iyi olur 🙏 Yarım suluğa kullanıyorsunuz. Kullanım talimati hakkında konusu var forumda. Rif ampul için de başka bi eczaneye gidebilirsiniz. Bazı eczaneler veriyor reçetesiz bir şekilde, ücret karşılığında satan da var ücretsiz veren de
Biz de Supravit Vitamin var onu kullanıyoruz bu yeterli olur mu acaba

mortsvivants

Eski Forumcu
Biz de Supravit Vitamin var onu kullanıyoruz bu yeterli olur mu acaba
Röhnfried ürünü kullanmanız daha uygundur, mamaist.com'dan alabilirsiniz. Farklı eczaneye gidiniz, rif kullanmanız önemli.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba, rif ampulu reçetesiz vermiyorlarmış. B vitamini için ise sadece iğne olarak veriyorlarmış. Biz de iğneyi yapamayız diye almadık.

3 tırnak kesmiş annem. İlk kestiğinde fark edememiş ne yazık ki.
Mamaist.comdan bt amin forte alın 🙏 Başka eczanelere sorun, birisinden birisi reçetesiz verir rifi ☺

mfurkanotara

Yeni Üye
Selamlar tekrar. Rif ampulu aldık. Ama nasıl kullanacağız bilmiyoruz. Öğretici kaynak var mı acaba

mortsvivants

Eski Forumcu
Selamlar tekrar. Rif ampulu aldık. Ama nasıl kullanacağız bilmiyoruz. Öğretici kaynak var mı acaba
Buyrunuz.