• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun tırnağı kanadı

limonvezeytin

Yeni Üye
Merhabalar, ayakları engelli bir kuşum var ve tırnakları çok uzadı bugün keseyim dedim ama tırnak yapısı koyu olduğu için bir tık fazla kestim sanırım zaten tam da kesemedim canını yaktığını anladım.Çok küçük bir nokta kırmızılık fark ettim tırnağı o şekilde kaldı kalan parça bir yere takılır da canını daha çok yakar mı ? Ne yapmam lazım ? kantaron yağı ve badem yağını karıştırıp ayaklarına sürdüm kanaması da yok zaten noktacık şeklindeydi

limonvezeytin

Yeni Üye
Çok agresif bir kuş 2 yaşını geçkin bakımı ihmal edildiği için sahiplendim.İlk defa böyle bir şey yaşadım çok üzgünüm gerçekten.Törpü öneriniz var mı nasıl yapmam gerek çünkü kendine dokunmama asla izin vermiyor ve çok saldırgan tırnak kesimi çok zor oluyor.Kanaması yok ama ucu açık kaldı off ne yapmam gerek

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Korkulacak bir durum yok tünekle düzelecektir, törpü temiz ve kullanılmamış olacak ve fazla bastırılmayacak 🌸🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kendisi tüneklere çıkamıyor bacakları yana açık olduğu için.Bir süre tırnağına badem yağı süreyim mi ne kadar sürede düzelir ciddi duruyor mu
Hayır ucunda hafif bir şey var hatta bir şey yok bile ☺ İsterseniz sadece yarın tatlı badem yağı sürebilirsiniz, kanama olmadığı sürece korkmayın ☺

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun. Çarpık bacak mı? Engelli kuşlara bakanlara ayrı bir saygım var. 🌸
Birde ceresinede tatlı badem yağı sürebilirsiniz.

limonvezeytin

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun. Çarpık bacak mı? Engelli kuşlara bakanlara ayrı bir saygım var. 🌸
Birde ceresinede tatlı badem yağı sürebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim yazınızı yeni gördüm,Ben bakımı yapılamadığı için açılan bir sahiplendirme ilanından sahiplendim.Sanırım çarpık bacak; bacakları yana doğru bir de bir ayağının parmakları iç içe gibi.Bu sebeple tırnak kesimini sürekli yapıyorum çünkü tırnakları ayak tabanına batabiliyor😩

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim yazınızı yeni gördüm,Ben bakımı yapılamadığı için açılan bir sahiplendirme ilanından sahiplendim.Sanırım çarpık bacak; bacakları yana doğru bir de bir ayağının parmakları iç içe gibi.Bu sebeple tırnak kesimini sürekli yapıyorum çünkü tırnakları ayak tabanına batabiliyor😩
Yavruyken tedavi edilseydi keşke 😞