• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun tırnağı çok kanıyor

vFurky

Yeni Üye
Merhaba. Muhabbet kuşumun kafesinde kan vardı, baktım ayağı kanıyor. Tırnağı dibinden kopmuş, düştü. Üstüm başım falan kan oldu hep. Canı yanıyor olacak ki elimi falan bayağı ısırdı acıttı. Kanayan yere bir süre pamuk uygulayım akan kanı durdurmaya çalıştım sonra suda çıkan flaster bant sardım ayağına. Pazartesi günü veterinere götüreceğim. Başka ne yapabilirim?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eczaneden rif ampul alıp sürebilirsiniz 🙏 Kanama durdu mu

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanama olan yeri kan durdurmak için pudra, mısır unu, nişasta gibi toz ürünler basarsanız kanaması durur. Gözlemleyin durmadıysa uygulayın. Sonrası için rif yada teramisin merhem sürebilirsiniz. Veterinerlik bir durum değil. Kafeste tül mü var? Nere takıldığını keşfedip sorunu ortadan kaldırırsanız tekrarı olmaz. Kökten kırılan tırnak yerine yenisi pek çıkmıyor. Dilerim sizinki çıkar. Geçmiş olsun.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Valla patisini sardım bantla şuan bilmiyorum ama içinde kan dolmuş gibi gözükmüyor veya kan damlaıoyor banttan.
Eğer pıhtı varsa şimdilik ellemeyin rif sürün iyi gelecektir 🙏 Semiha hocamın dediği gibi nişasta, mısır unu, pudra kan durdurur 😊