• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun suyunda bir tuhaflık var

Serass

Yeni Üye
Kuşumun suyunu yeni temizlemiştim 1 gecede böyle bir şey olmuş. Bakteri gibi bir şey mi bu?

Shaper

Aktif Üye
Suluğun atılması gerektiğini düşünmüyorum sıcak suyla iyice dezenfekte ederseniz sorun kalmaz sanırım, sorunun tam olarak nasıl bir şey olduğunu anlamadım ama besin tüketiminden sonra ağzında besin varken su içmeye çalışınca gagasındaki yiyecek vs suluğa karışıyor. Muhtemelen su içmek isterken kendisi suya bir şey karıştırmış olabilir.

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Kuşumun suyunu yeni temizlemiştim 1 gecede böyle bir şey olmuş. Bakteri gibi bir şey mi bu?
Merhabalar. Ne olduğunu bilmiyorum ama benim risk alacağım bir şey olmazdı, direkt suluğu değiştirirdim

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Havalar sıcak yeni bir suluk alın... Her gün soluğu dezenfekte edin yaz dönemlerinde... Hergün suyunu tazeleyin... Yaz sıcaklığı ve nem yüzünden bakteri mantar virüsleri riskleri yükselme eğilimdedir... Özellikle suluk ve suya bu dönemde daha dikkat etmeliyiz... Ayrıca yaz döneminde sulukların yosunlaşma olasılığı artmaktadır...

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sulukları biberon yıkama fırçası ile yıkayın. Daha temiz oluyor.

reyhhann

Yeni Üye
ben artık o plastikleride kullanmıyorum sinir ediyor temizlemesi bildiğin pislik barındırıyor üretiyor heleki bu nemli sıcak havalarda (bendekiler sultan) akıllı yemlik suluk ne varsa çöpe attım toprak taslarda su yem veriyorum kendileride pek seviyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yedek sulugun varsa o sulugu atmaktansa küçük bir kapta çamaşır suyunda bir gece bekletip ertesi gün iyice durulayıp ve günlük suluk temizligi taze su verirdim veya yukarda denilen gibi kolaya kaçıp çöpe atıp yenisini alırdım sektör böyle dönerdi 🤣