• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun Suluğunda küçük böcek gibi birşey vardı

Merhabamerhaba

Aktif Üye
İlk olarak merhaba kuşuma su içiricektim suluğunu aldım ve yaklaştırdım 1 tane aldı sonra durmadan bi yere odaklandı bende suluğa odaklandığı için baktım sonra küçük bir böcek vardı sonra temizledim acaba kafesinden kaynaklımı yardım ederseniz sevinirim kafesinim altını ortalama 2 günde değiştiriyorum

Merhabamerhaba

Aktif Üye
İlk olarak merhaba kuşuma su içiricektim suluğunu aldım ve yaklaştırdım 1 tane aldı sonra durmadan bi yere odaklandı bende suluğa odaklandığı için baktım sonra küçük bir böcek vardı sonra temizledim acaba kafesinden kaynaklımı yardım ederseniz sevinirim kafesinim altını ortalama 2 günde değiştiriyorum
Bir defada değiştiriyorken o böcekten görmüştüm

Merhabamerhaba

Aktif Üye
Bit olcağını tahmin etmiyorum çünkü bizede bulaşırdı bit olsa tahminimce

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Birde birşey soracağım bu bit spreyleri oluyor onu almalımıyım benim çok bilgim yok o konularda bitin şeklini bile bilmiyorum çünkü yetişkin birinden bilgi almam gerek birtek kaşındırdığını biliyorum çünkü
Vilmectin, zimec, avromec, baymec bunlardan birini temin ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın 3-4 ay sonra tekrarlayın, kafesi ve malzemeleri dezenfekte edin geçmiş olsun

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bit olcağını tahmin etmiyorum çünkü bizede bulaşırdı bit olsa tahminimce
Kuş Biti insanlara bulaşmıyor. Eğer bitse zaten birtaneyle kalmaz illaki bakınca görürsünüz. Kafeste Kuytu karanlık kısımlara birikirler. Emin olmak için tünek başlarının olduğu yere dışardan koli bandı yapıştırın sabah baktığımızda varsa ona yapışır. Kafese temiz beyaz kağıt serin yine varsa kağıt üzerinde de illaki görünür. Önlem amaçlı bahsedilen parazit damlasını bit olsada olmasada zaten düzenli uygulamamızda her zaman fayda var.