• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! kuşumun son anları mı? çok çaresizim bir bilen yok mu?

nurcan70

Yeni Üye
arkadaşlar merhaba iki gün önce kuşun durumunu anlatıp videolarını eklemiştim.
veterinere gittiğim gün yine az daha olsa dal darı yumurta falan yemişti dün hiçbir şey yemeyince veterinere whatsapp üzerinden yazdım ancak cevap vermedi bende hemen bir petshopa gittim elle besleme yaptı bana da gösterdi hyavanın kursağı şişti biraz da olsa canlılık geldi ancak veterinerin verdiği antibiyotiği eklediğim suyu içmeyince mecbur ağzına damlattım durdum. hayvan nefes almakta daha da güçlük çekmeye başladı petshoptan mama aldım akşam tekrar besleyeceğimde mamanın toz olmadğını EGG FOOD yazan yumurtalı mama olduğunu gördüm bir şekilde sıcak/kaynamış soğumuş suyla ezdim ve kursağına doldurmayı başardım ancak bu gece dün geceden daha beter geçiyor sürekli nefes alma krizi yaşıyor aşırı sıcak olunca pencereye yaklaştırıyorum rahatlıyor nefes alışı düzeliyor sonra tekrar aynı uyuyamıyor nefes alamadığı için
WhatsApp Video 2021-08-02 at 04.04.07
ne olur yardım edin ne yapmalıyım

nurcan70

Yeni Üye
kuşçu veterineri verdiği antibiyotik boş ver aviast vereyim dedi veteriner elindeki ntibiyotiğin çok güçlü olduğunu söyledi
yarın gidip toz mama alıp tekrar mı besleyim ne yapayım

nurcan70

Yeni Üye
sürekli kafasını yukarda tutmaya çalışıyor nefes alamadığı için

Mustafaaaa

Paylaşımcı
kuşçu veterineri verdiği antibiyotik boş ver aviast vereyim dedi veteriner elindeki ntibiyotiğin çok güçlü olduğunu söyledi
yarın gidip toz mama alıp tekrar mı besleyim ne yapayım
Antibiyotik yaramazsa Aviast hiçbir işe yaramaz. Kuşçu size ürün satmaya çalışmış. Antibiyotiğin etken maddesi nedir? Solunum sıkıntıları ciddi maalesef. Solunuma iyi gelen ürünler ile destek vermeye çalışın ve iyi bir veteriner yardımına ihtiyacınız var. Özelden attığım konuyu inceleyin bazı faydalı tavsiyeler bulabilirsiniz.

nurcan70

Yeni Üye
3 sayfayı da inceledim ancak oradaki kuşun burun delikleriyle ilgili ir sorun büyümüş benim direkt ciğerden kaynaklı çok teşekkür ederim.

nurcan70

Yeni Üye
ben levadoks( Her ml’sinde 200 mg doksisiklin baza eşdeğer doksisiklin hiklat içeren açık sarı, kahverengimsi renkte hafif viskoz çözeltidir. ) kullandım 2 ay kadar önce ağız açma kapama da vardı o geçti geçen hafta pazar hiçbir şeyi yoktu cereyanda da bırakmadım sanırım çarşamba-perşembe gibi kötüleşti ben cuma fark ettim 2 güne bir kafes temizliyorum her akşam sularını tazelerim ve hazır su kullanırım her hafta düzenli probiyotik ve 1 günlük multivitamin veririm sularına kafeslerini virkon-s ile temizlerim anlamıyorum veteriner sıcaktan dedi bu hafta 41 dereceleri göreceğiz nasıl koruyacağım bilmiyorum

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
ben levadoks( Her ml’sinde 200 mg doksisiklin baza eşdeğer doksisiklin hiklat içeren açık sarı, kahverengimsi renkte hafif viskoz çözeltidir. ) kullandım 2 ay kadar önce ağız açma kapama da vardı o geçti geçen hafta pazar hiçbir şeyi yoktu cereyanda da bırakmadım sanırım çarşamba-perşembe gibi kötüleşti ben cuma fark ettim 2 güne bir kafes temizliyorum her akşam sularını tazelerim ve hazır su kullanırım her hafta düzenli probiyotik ve 1 günlük multivitamin veririm sularına kafeslerini virkon-s ile temizlerim anlamıyorum veteriner sıcaktan dedi bu hafta 41 dereceleri göreceğiz nasıl koruyacağım bilmiyorum
Veterinerin verdiği antibiyotik nedir

nurcan70

Yeni Üye
o antibiyotiği bıratım hekim veteriner kliniğine izmire gidiyorum.