• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşumun poposunda şişlik ve morluk

fatihipek

Yeni Üye
merhabalar muhabbet kuşum son 5 6 gündür halsiz. 2 gün önce yumurtladı ve yumurtladıktan sonra hepten halsiz düştü. fazla yürüyemiyor gücü yok gibi
poposunun altında şişlik ve morluk var acaba neden olabilir. kuş yem yedi kuş kumu yedi ve petşopçunun önerisine dayanarak suyuna sirke damlattık 10 damla.

petşopçunun önerdiği veteriner 2 saat uzaklıkta ve hava serin kuş yolda daha kötü olabilir 4 saat yolu dışarıda çekemez.
yakın veterinerde yarım saat uzaklıkta ve kuşlar hakkında pek bilgisinin olmadığını google yorumlarından ve önceden götürdüğüm kuş hakkında etmiş olduğu yardıma göre anladım.

bana öneriniz nedir bu problem nedir ev şartlarında koşullarında bu problemi gidereblirmiyiz veya kendi kendine zamanla kuşa iyi bakarsak düzelebilecek bir problemmi ?
deneyimli abilerimden kardeşlerimden dönüş bekliyorum

cimennnn

Tutkulu
Popo kısmını bir kontrol eder misiniz? Yumurta sıkışması da olabilir. Kaç gündür böyle yürüyemiyor. Birde kaç yumurta yaptı ilk yumurtası mi?

@Şehmus BAKIR @Taha @Ronay Ayk.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
merhabalar muhabbet kuşum son 5 6 gündür halsiz. 2 gün önce yumurtladı ve yumurtladıktan sonra hepten halsiz düştü. fazla yürüyemiyor gücü yok gibi
poposunun altında şişlik ve morluk var acaba neden olabilir. kuş yem yedi kuş kumu yedi ve petşopçunun önerisine dayanarak suyuna sirke damlattık 10 damla.

petşopçunun önerdiği veteriner 2 saat uzaklıkta ve hava serin kuş yolda daha kötü olabilir 4 saat yolu dışarıda çekemez.
yakın veterinerde yarım saat uzaklıkta ve kuşlar hakkında pek bilgisinin olmadığını google yorumlarından ve önceden götürdüğüm kuş hakkında etmiş olduğu yardıma göre anladım.

bana öneriniz nedir bu problem nedir ev şartlarında koşullarında bu problemi gidereblirmiyiz veya kendi kendine zamanla kuşa iyi bakarsak düzelebilecek bir problemmi ?
deneyimli abilerimden kardeşlerimden dönüş bekliyorum

Yumurta sıkışması olmuş b.ihtimalle elinle baskı uygulamadan kontrol eder misin ?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Poposuna zeytinyağı damlat arkasından hafifce itele karnından dışarı doğru yumurtayı görürsün youtubede sıkışma ile ilgili video var görsellik açısından izle müdahale et varsa bildiğin üretici ona götür o çıkartsın yumurtayı çıkaramazsa hayvanı kaybedebilirsin

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bunu izle bu şekilde müdahale et

fatihipek

Yeni Üye
kuşu şimdi attığınız video yöntemi ile annem çıkarttı yumurtayı ama kuş bitkin düştü ne önerebilirsiniz

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yarım çay bardağına 1 çay kaşığının 4/1 i kadar şeker kat iyice karıştır kuşun ağzına bir çay kaşığı ver enerjisini alsın başka zaman yapma :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Nedir son durum? Ben şimdiki halinin popo resmini görebilir miyim?