• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! KUŞUMUN POPOSUNDA ŞİŞLİK (DİŞİ VE YUMURTA DEGİL)

tosbikkk

Yeni Üye
Merhabalar kuşumun poposunda büyük bir şişlik var ilk gördügümde gayet küçüktü ama sonradan dikkatle inceledigimde poposundaki sislik daha da büyümeye başladı başta ben beyaz kaka yapiyor diye götürmüstüm. aslinda direkt beyaz diskiliyordu kuru sekilde. bunun icin bana antibiyotik verdiler ve dediler ki iste bagirsak enfeksiyonu bilmem ne ben de 7 gün boyunca onun suyuna 5 ml seklinde suyunu o gün bitirecegi sekilde koydum ama en son bittiginde 7 gün hic birini adam akıllı icmedigini fark ettim. sonra bıraktım cunku vermeye devam etsem bünyesi icin zararlıydı. ama bundan sonra acık renkli sekilde ishal olmaya başladı (bir de hava ani degisince hemen ishal oluyor) ve baktim sisligi hala ayni ve derin soluyor yumurta diye kontrol etti hayır yumurta yok sisligi icin kullandigim antibiyotik yanıt vermedi ve dün yine başladım ağzına sırıngayla azar azar vermeye çalışıyorum ama bana daha çok şişiyor gibi geliyor gittigim burada ki veterinerlerin bir şey anladığını sanmıyorum. ne yapmam gerekiyor yani kaybetmek istemiyorum dün de biraz uçamıyordu ama bugun biraz daha uçuyor ama eskisi kadar değil tabi ki yardımcı olursanız sevinirim lütfen. (ilacın adı da CEVA SULPHAMEZATHİNE bunu kullaniyorum şuan)

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba orada lipom veya tümör oluşumu olmuş olabilir bu nedenle röntgen çektirmenizi öneririm, karaciğere de bakılmış olur 🙏🌸

tosbikkk

Yeni Üye
Merhaba orada lipom veya tümör oluşumu olmuş olabilir bu nedenle röntgen çektirmenizi öneririm, karaciğere de bakılmış olur 🙏🌸
veterinere az önce yazdım ve dedi ki önceki beslenme seklinden kaynaklı karacigerde bozulma olabilir bu bozulma da sıvı birikimine sebep olabilir yazdı ve 7 gün tamamıyla kullanmamı önerdi ondan sonra iyilesmezse gelirsin dedi bu konu hakkında ne düsünüyorsunuz sizce doğru mu veya eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Üst Alt