• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun parmağı kirildi

iceberg987

Aktif Üye
Dün akşam kuşum TV unitesinin köşesine ayağını sıkıştırmış. Kanıyordu. Bugün röntgen çektirdim veterinerin birisi topuktan kesilmesi lazım belki parmaği alarak kurtarabiliriz kangren olmuş dedi röntgen filmine bakarak. diğeri iyileşir tahtayla saralım dedi. Guvenemedim çokta geç kalmak istemiyorum eğer kangrense .Ne yapacağımı şaşırdım. Fakülteye gittim, pazartesi gelin hocalarımız yok dedi.

@Demet bükay hocam bı bakarmisiniz. Siz ne düşünüyorsunuz.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun ayağının resmini ekler misiniz. Kangren olmuş mu? Bir görelim siyahlanma ve ilerleme görünüyor mu

iceberg987

Aktif Üye
Sımdı baska bı veterınere getırdım sıkıntı gorunmuyor dedı ack vıtamını verdı dıger veterıner cok kanadıgı ıcın oyle demıs olabılır dıyor sıkıntı gorunmuyor dedı.. eve gecınce resmını atacağım şehmus bey

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence de kangren değil sadece yara olmuş. Eczaneden rif ampul alıp günde 2-3 kez sürün. Bir ampulu birden fazla kullanabilirsiniz her kullanımdan sonra ağzını bantlayın tekrar tekrar kullanırsınız 🙏

iceberg987

Aktif Üye
Hocam teramisin sürüyoruz. Ya önceden petshopculara guvenemıyordum simdi veterinerlerede güvenemez oldum artık. Bugün az kalsın kestirtiyordum parmağını hatta bir veterinere göre topuktan alacaklardı :( birde bu kuşumuzu yeni sahiplendik yuva içinde yem yeme haricinde sürekli uyukluyor, kaka normal gibi bazı arkadaşlarım yuva değişiminden dolayı böyle davranması normal diyor.. Erkeği dışarı çıkarınca yuva içinde ötmeye ordan oraya atlamaya calısıyor.. 2 aylık bir dişi hareketleri normal mi ?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam teramisin sürüyoruz. Ya önceden petshopculara guvenemıyordum simdi veterinerlerede güvenemez oldum artık. Bugün az kalsın kestirtiyordum parmağını hatta bir veterinere göre topuktan alacaklardı :( birde bu kuşumuzu yeni sahiplendik yuva içinde yem yeme haricinde sürekli uyukluyor, kaka normal gibi bazı arkadaşlarım yuva değişiminden dolayı böyle davranması normal diyor.. Erkeği dışarı çıkarınca yuva içinde ötmeye ordan oraya atlamaya calısıyor.. 2 aylık bir dişi hareketleri normal mi ?
Merhaba, deri mi tutuyor ayağını? Kemik kırılması net, fakat kopmuş deri tutuyorsa alınması gerekiyor, hera enfeksiyon kapabilir, alınırsa daha rahat edecek ve iyileşme süreci hızlı olacaktır🤲😔parça kemik fayda etmez çok üzüldüm 😔🤲
Parmak kırıldığı yerden alınmalı, kavrayamaz tırnak sürekli takılır, bence alınsın

iceberg987

Aktif Üye
Merhaba, deri mi tutuyor ayağını? Kemik kırılması net, fakat kopmuş deri tutuyorsa alınması gerekiyor, hera enfeksiyon kapabilir, alınırsa daha rahat edecek ve iyileşme süreci hızlı olacaktır🤲😔parça kemik fayda etmez çok üzüldüm 😔🤲
Parmak kırıldığı yerden alınmalı, kavrayamaz tırnak sürekli takılır, bence alınsın
Dediğiniz gibi derisi tutuyor.
Pazartesi gün fakülteye gideceğim yalnız topuktan almak isterlerse aldırmak istemiyorum.. Hatta ilk veteriner sabahleyin burayı kendisi koparır dedi. Yalnız bu parmak alınırken bile ölme riski varmış anesteziden dolayı.. O kafamı karıştırıyor biraz

zynpp.

Paylaşımcı
O kadar üzüldüm ki şu 8 gündür bende aynı duyguları yaşıyorum çok geçmiş olsun umarım biran önce sağlığına kavuşur 🤲😔

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Pazartesi gün fakülteye gideceğim yalnız topuktan almak isterlerse aldırmak istemiyorum.. Hatta ilk veteriner sabahleyin burayı kendisi koparır dedi. Yalnız bu parmak alınırken bile ölme riski varmış anesteziden dolayı.. O kafamı karıştırıyor biraz
Nöbetçi eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün, sabaha kurutur düşer büyük ihtimalle, enfeksiyon kapmaması gerekiyor, sinirler açık şuan😔anestezi yapmadan da alabilirler kurursa, kendi de düşebilir

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Fakilte açıktır acil hemen alabilir cerrahi uzmanı mutlaka vardır, bunu cerrah alır

iceberg987

Aktif Üye
O kadar üzüldüm ki şu 8 gündür bende aynı duyguları yaşıyorum çok geçmiş olsun umarım biran önce sağlığına kavuşur 🤲😔
Benim ilk kuşumunda ayağı kırıldı süreci zorlu ama onuda iyileştirdik çok şükür .. Tam kavramasada kullanabiliyor ayağını. Beslenmesıne dıkkat edersenız cabuk ıyılesıyor benımkı en kötü kırıklardandı şimdi canavar gibi

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Benim ilk kuşumunda ayağı kırıldı süreci zorlu ama onuda iyileştirdik çok şükür .. Tam kavramasada kullanabiliyor ayağını. Beslenmesıne dıkkat edersenız cabuk ıyılesıyor benımkı en kötü kırıklardandı şimdi canavar gibi
Ayak tabanı kırığıydı sizinki değil mi

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet şuan tam kavramasada düzeldi biraz yan basıyor gibi ama hayat kalitesini düşürmüyor öyle görüyorum. Heryere tırmanıp tutunabiliyor. Bunuda kurtarabilirsek yuvalarını hazırlayacağız inşallah yaza
Çok şükür 🤲 Falanks kırıkları zordur çok şükür kaynamış inşallah o da düzelecektir 🙂🌸