• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun parmağı karardı çürüyor

Clskn11

Aktif Üye
Merhaba, 1.5 ay önce yeni bir dişi kuş aldık, geldiğinde kızışma donemindeydi fazla ürkek ve kuyruk tüylerinin bazisini dökmüştü, şimdi hepsini döktü, tüy dökümünde. Ama en ilginci geldiğinde birde bir parmağı hissiz şekilde yamuk dönmüş duruyordu. Bu ilk geldiğinde ki ayak. Ekli dosyayı görüntüle 20640 Ayağını kullanıyordu hala da kullanabiliyor fakat sanki ip dolanmis gibiydi bir boğum vardı. Ama ipvvs göremedik bu sebeple bekledik morarma vs olcak mı diye olmadı da 1 buçuk ay boyunca ucamamasina rağmen çıkarıyorum bazen yürüyor pıtı pıtı. Neyse iki üç gün önce kafes içinde elime almaya çalışırken çarptı etrafa biraz çokta değil ama o günden beri bu hissiz parmak kararmaya çürümeye başladı o bogumdan tırnağa doğru ama bogumdan gerisi yani ayak kısmında bir sorun görünmüyor çok şükür ? Kangren olablir mi ne yapablir ? Vücuda yayılır mi sizce tavsiye verecek olan? Şuan keyfi iyi dün biraz kustu ama sanırım ayağından bağımsız. İnşallah fotoğraf açılır Ekli dosyayı görüntüle 20641

Omerft18

Paylaşımcı
Merhaba, 1.5 ay önce yeni bir dişi kuş aldık, geldiğinde kızışma donemindeydi fazla ürkek ve kuyruk tüylerinin bazisini dökmüştü, şimdi hepsini döktü, tüy dökümünde. Ama en ilginci geldiğinde birde bir parmağı hissiz şekilde yamuk dönmüş duruyordu. Bu ilk geldiğinde ki ayak. Ekli dosyayı görüntüle 20640 Ayağını kullanıyordu hala da kullanabiliyor fakat sanki ip dolanmis gibiydi bir boğum vardı. Ama ipvvs göremedik bu sebeple bekledik morarma vs olcak mı diye olmadı da 1 buçuk ay boyunca ucamamasina rağmen çıkarıyorum bazen yürüyor pıtı pıtı. Neyse iki üç gün önce kafes içinde elime almaya çalışırken çarptı etrafa biraz çokta değil ama o günden beri bu hissiz parmak kararmaya çürümeye başladı o bogumdan tırnağa doğru ama bogumdan gerisi yani ayak kısmında bir sorun görünmüyor çok şükür ? Kangren olablir mi ne yapablir ? Vücuda yayılır mi sizce tavsiye verecek olan? Şuan keyfi iyi dün biraz kustu ama sanırım ayağından bağımsız. İnşallah fotoğraf açılır Ekli dosyayı görüntüle 20641
@Şehmus BAKIR

Limonveleyla

Aktif Üye
Geçmiş olsun çok üzüldüm minik kuşlara dayanamıyorum:(

Clskn11

Aktif Üye
Çok teşekkür ederim umarım ciddi birşey değildir

Limonveleyla

Aktif Üye
Bölgenizde kanatlı veteriner varmı acaba?

Clskn11

Aktif Üye
Bölgenizde kanatlı veteriner varmı acaba?
Özellikle kanatlı alanında uzman yok maalesef, köy gibi bir yerde yaşıyoruz uzakta bir veteriner var ama anlamıyor bir onceki dişi kuşumun hastalığını da anlamadı vefat etti :( sonra baya araştırdım ilaç aldım her ihtimale karşı bir kuş yetiştiricisinden. Antibiyotik verip yolluyor bahsettigm veteriner. Bu kuşum da parmağı kopsa daha iyi olacak gibi :( o şekilde de yaşar heralde yeter ki Kangren olmasın diye dua ediyorum. Bazen o ayağını içine çekiyor esnetiyor yani bu hareket eskiye nazaran sıklaştı

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuş ayağını kullanıyordu peki o parmağı kullaniyormuydu fotoğrafta görünen kullanamıyor gibi sıkıntı olmasa tunegi tam kavrar malesef geç kalınmış gibi duruyor

Clskn11

Aktif Üye
Kuş ayağını kullanıyordu peki o parmağı kullaniyormuydu fotoğrafta görünen kullanamıyor gibi sıkıntı olmasa tunegi tam kavrar malesef geç kalınmış gibi duruyor
Kuş geldiğinde de o parmağı kullanmiyordu tunegi kavrayamiyordu, yamuk ve hissizdi hatta sallanıyordu hissizlikten. yani canı yanıyor gibi de değildi. sadece ayağını kullanıyordu hala öyle, birde geldiğinde çok hırpalanmış gibiydi aşırı korkakti, aldığım yere tekrar geri götürüp mekan değişikliğinden vs strese sokmak istemedim. Basında ufak bir yerde tüyleri yoktu kendisinn ulaşamadığı yerde, sanırım başka kuşlar hırpalamış. Bir süre kanat tüy döktü şimdi durdu dökülmesi. Genel olarak durum boyleyken şuan parmak dışında iyi çok şükür. Birde sanki çürümüş parmak kısmı ayrık gibi diğer bölgeden incecik boşluk var bütün değil ayak ile. Sanki kemik tutuyor oda gitti gidecek.

Clskn11

Aktif Üye
Alırken babama 8aylik demiş petshop'takı adam nekadar doğru bilemem, bende anlamıyorum pek, araştırarak öğrenmeye çalışıyorum bazı şeyleri. babamda alırken bakmamış hiç, sorunu yok demiş vermiş, geldiğinde ceresi kahverengiydi sürekli yuvaya girip çıkıyordu şuan da arada giriyor, on gün önce fln beyazladi cere. İşte yaklaşık 1.5 aydır benle. üç gün önce başladı çürüme kopacak belli, inşallah enfeksiyon vs olmaz. Batikon sürdüm.