• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun neyi var

sevvall

Yeni Üye
Komşumuz bakamadigi muhabbet 17733259963735766775571073816431.jpg17733260412072948368944512480518.jpg17733260932554449167425309087818.jpgkuşunu verdi ama kuşun hasta olduğunu söyledi anlattığına göre annesinden erken ayrılmış bu yüzden sürekli kendini kabartiyo dışkısı bazen sulu bazen fazla yeşil bazende gayet normal veterinler birkaç vitamin vermiş bı süre kullanmişlar ama sonra tedavisi bitti falan demişler bana verirken eğer yine hastalanırsa ver dediler kuş zaten hep kabarık olduğu için bı süre kullandım ama yine aynı başka ne yapabilirim şuan vitaminleri kullanmayı bıraktım kabarık, sürekli uyuyo ve ayakları diğer kuşuma göre soğuk

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Komşumuz bakamadigi muhabbet Ekli dosyayı görüntüle 102794Ekli dosyayı görüntüle 102795Ekli dosyayı görüntüle 102796kuşunu verdi ama kuşun hasta olduğunu söyledi anlattığına göre annesinden erken ayrılmış bu yüzden sürekli kendini kabartiyo dışkısı bazen sulu bazen fazla yeşil bazende gayet normal veterinler birkaç vitamin vermiş bı süre kullanmişlar ama sonra tedavisi bitti falan demişler bana verirken eğer yine hastalanırsa ver dediler kuş zaten hep kabarık olduğu için bı süre kullandım ama yine aynı başka ne yapabilirim şuan vitaminleri kullanmayı bıraktım kabarık, sürekli uyuyo ve ayakları diğer kuşuma göre soğuk
Bu markanın ilaçları iyi vitaminleri iyi değil sanırım. Gervit w , entrobac ,bt amin temin edin daha iyi takviyelerdir. Dışkılarının fotoğrafını atar mısınız? Yemek yemesi nasıl.

BayanLegolas

Paylaşımcı
Bu durum vitamin takviyesiyle düzelecek birşey değil gibi ayrıca bukadar vitamin takviyesini peş peşe kullanmak kuşun karaciğerine gereksiz yük gibi beyaz peçete üstüne biraz birikmiş dışkı fotoğrafını atabilirmisiniz

BayanLegolas

Paylaşımcı
Ayrıca bu kuşu derhal diğer kuşunuzdan ayırın lütfen bakteriyel bir enfeksiyonu varsa diğerinede bulaşır

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, öncelikle ilk söyleyeceğim şey lütfen kuşu sağlıklı kuşunuzun yanından ayırın, o da hasta olabilir. Aynı kafeste de kalmasınlar ikisi de 2 ayrı kafeste kalsın. Streamable.com üzerinden bu kuşun güncel videosunu yükleyip çıkan linki copy paste yapıp burada paylaşabilir misiniz? Beyaz peçete üzerinde güncel birkaç dışkının olduğu bir fotoğrafta görelim. Tam olarak nasıl bir ortamda bakıyordu komşunuz bilginiz var mı? Kafes ortamı, oda sıcaklığı vs biraz detay alabilirsek çok sevinirim 🙏

sevvall

Yeni Üye
Aslında bu kuş bende yaklaşık 4 aydır falan ama buraya yazmayı yeni düşündüm bulaşıcı olmadığı söylediler ve olmadıda bu zamana kadar diğer kusum onu eşi olarak gördüğü için ağzıyla falan besledi bişe olmadı. Yemek yemesi pek iyi değil çok yemiyo az ve yavaş yiyo ama eşi her gün besliyo onu eskiden bakıldığı ortamı tam bilmiyorum ama kötü bakıldığını düşünmüyorum çünkü onlar petshop tan aldıktan sonra farkedip veterinlere götürmüşler vitaminleri falanda onlar aldı. Dışkısınında fotoğrafını şuan ekleyemiyorum en kısa sürede eklerim bide tüyleri çok seyrek ve cansız falan bazı yerleri boş bile

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Yani kuşunuzun 4 aylık bir hastalık serüveni mevcut yazdıklarınızdan anladığım. Neler yediriyorsunuz ve hangi yemi kullanıyorsunuz? Dışkı görseli ve kuşunuzun güncel videosunu mutlaka beklemedeyiz, görmemiz yönlendirmelerimiz için çok önemli.

Avicare takviyelerini hiç denemedim ama forumda kullanan ve memnun olan arkadaşlarımız mevcut. Fakat hepsinden daha etkili olan Röhnfried marka takviyeleri kullanmanızı öneririm ben.
Röhnfried BT Amin Forte B vitamini, Entrobac Probiyotik, Gervit-W multivitamin. Düzenli ve dönüşümlü şekilde kullanın (pazartesi b vitamini, salı sade su, çarşamba probiyotik, perşembe sade su, cuma multivitamin, cumartesi sade su, pazar b vitamini, pzt sade su gibi arada hep 1 gün taze kapalı şişe içme suyu olsun) bağışıklığı zaten oldukça düşük duruyor, makalede kullanım şekilleri yazıyor. @mamaist internet sitesinden cam şişelerde bölünmüş şekillerde temin edebilirsiniz. Tüyleri fazla seyrekse eğer Kanatlıoil Formmix'de yanında temin edebilirsiniz ve BT Amin ile dönüşümlü kullanırsınız. Röhnfried ürünleri sulukta kullanılır. Formmix ağızdan 1 damla yeterli olur. Ayrıca Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi bu çayı da yaparsanız iyi hissettirebilir. Diğer kuşunuz da içebilir çok faydalıdır kekik çayı. Yapımını makalede görebilirsiniz. Bulunduğu ortamın ısısı nasıl kuşlarınızın?

sevvall

Yeni Üye
Dediğiniz vitaminleri en kısa sürede temin etmeye çalışıcam. Evdede kekik vardı onu şimdi yapıcam umarım iyi gelir. Bulunduğu ortamın ısısı normal. Dışkısının fotoğraını ekledim ama normalde böyle değil sulu bı şekilde oluyo hatta yeşil olan kısım olmadan sulu beyaz oluyo .17733974140231471656659307087380.jpg

Üst Alt