• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun neyi var

Kenan08

Yeni Üye
Selamun aleykum arkadaslar

8 yaşında bir kanaryam var. Solunumu sıkıntılıydı. Vet e goturdum. İlaç verdı gecmedı. Akşamları sallanarak uyuyor bazen. Ses vs yok. Hıprodoxi kullandım gecmedı. Ayrıca dıskı cok ince ve beyaz kısım yok. Vete götüremiyorum şuan zaten kanatlıdan anlayanı bulmak zor. Resım atsam bı bakabılır mısınız

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Aleyküm Selam
Hiprodoxi ne kadar ve kaç gün kullandınız? ne zaman sonra hastalık belirdi? ayrıyeten tünekte bir resim, kısa bir video ve dışkı resmi paylaşabilirseniz yardımcı oluruz.

Kenan08

Yeni Üye
10 gun kullandım sımdı bıraktım multıvıtamın ve probıyotık takvıyesı yaptım. Acaba tekrardan baslamak gerekır mı. Tabi atarım size sımdı

Kenan08

Yeni Üye
Hastalık bır anda basladı dıskı problemıde aynı sekılde. Hırıltı vs yok sımdı resım atacagım

Kenan08

Yeni Üye
Bu arada yem vs yıyor ara ara ötüyor hareketli yani ama eskisi gibi değil

Kenan08

Yeni Üye
Şimdi kafesi acınca soyle yaptı yere

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Şimdi kafesi acınca soyle yaptı yere
Diğer dışkılara kıyasla kafesin kapısını açınca anlık olarak sulu dışkılama yapmış olabilir. 10 gün hiprodoxi üstüne multi vitamin ve probiyotik yeterli olmuş bu sırada dışkılarda değişiklik normal fakat solunumda ses veya hırıltı yok ise hangi belirtiye göre solunum sıkıntılı dediniz? belirttiğiniz anın kısa bir videosunu çekebilirmisiniz.?

Kenan08

Yeni Üye
Ilactan oncede dışkı bu sekıldeydı. Şuan odada uyuyor flaşı acınca uyanıyor cekemıyorum. Kuyruk asagı yukarı hareket halinde. Hızlı solunum alıyor.

Kenan08

Yeni Üye
Videoyu cektım smdı buraya yukleme yapılmıyor sanırım

Kenan08

Yeni Üye

Kızım bir yere yuklemıs baglantıyı yazdı yukarı açılıyor mu

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye

Kızım bir yere yuklemıs baglantıyı yazdı yukarı açılıyor mu
Evet, açılıyor.
Bir tür astım belirtisi gibi göründü bana. İlerleyen yaşlarda olabiliyor. Yem yiyor hala öter durumda ise şuan için iyi. Direk 2. bir ilaç önerisinde bulunmadan diğer üstadların da fikirlerini alalım.
@Ronay Ayk. @Şehmus BAKIR @Yusuf Kürşat Akkuş @Ufuk Yalçın

Kenan08

Yeni Üye
Evet iyi ama eski keyfı yok ötüşü var ama az ve kısa. Yem su ıcıyor sıkıntısı yok. Dışkısı iç mantar belırtısı olabılır mı. Astım hiç gecmeyen bır hastalık mı ilaç şuan mı kullanmayayım ilerleyen donemde kullanmak gerekir mi? Çok tesekkur ederım yardımlarınız için kardesım

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Evet iyi ama eski keyfı yok ötüşü var ama az ve kısa. Yem su ıcıyor sıkıntısı yok. Dışkısı iç mantar belırtısı olabılır mı. Astım hiç gecmeyen bır hastalık mı ilaç şuan mı kullanmayayım ilerleyen donemde kullanmak gerekir mi? Çok tesekkur ederım yardımlarınız için kardesım
Dışkıda test yapabilecek veteriner hekim olmadığı için olasılık üzerinde yorum yapabiliyoruz. solunum sıkıntısı için ilaç önerisini yorumlara göre karar verelim.

Kenan08

Yeni Üye
Tamamdır cok sagolun bu arada mesela suan normal solunumu o ılk vıdeodakı gbı hızlı ve sallanarak değil. Ara ara atak mı oluyor anlayamıyorum dedıgınız gıbı diğer ustadların yorumunu bekleyelım. Allah razı olsun sendende ustad. Ilgılendın

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Biraz daha detaylı video olsa daha iyi olur bence tam anlaşılmıyor, tv vs den.

Kenan08

Yeni Üye
Hırıltı vs yok nefesınde cok dinledim sadece gece bazen vıdeodakı gibi sallanarak hızlı nefes alıyor sonra bakıyorum duzelmıs sonra yıne sallanarak nefes alıyor

Kenan08

Yeni Üye
Birde dışkı resmi attım dışkıda normal gelmedı bana ama sizlerin fikirleri önemli

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Kanaryada solunum rahatsızlığı genelde ortamdan olur. Isı değişimi olmuş ve kuş biraz soğuk almıştır kullandığınız hiprodoxi eğer orijinal ise 10 günde iyi olması gerekiyor fakat piyasada bu ilacın çok sahteleri üretildi bende eskiden çok kullanırdım ama şimdi çekiniyorum açıkçası siz kuşun bağışıklığini güçlendirin ona probiyotik verin güzel kaliteli mama verin ve iyi bir vitamin ve iyi karışımlı yem verin bağışıklık guclenince astımı geçer 👍 dışkıda çok korkacak bişey yok ama zaten probiyotik kullanınca sindirimi düzenler diye düşünüyorum yinede Ahmet'in dediği gibi bizimle dışkıları paylaşın takipte kalalım geçmiş olsun 😊

Kenan08

Yeni Üye
Evet ilacın sahtelerı cok doğru dıyorsunuz ama guvenebılcegım bır yerden aldım ama tabı bu zamanda ne ne degıl bılemıyoruz haklısınız. Probıyotık depovit multivitamınde röhn fried kullanıyorum. Sizinönerebılcegınız bır sey varmı? Birde dışkıda beyaz kısım yok o benım kafamı karıstırdı acıkcası

Üst Alt