• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun neyi var...

Aslanbey33

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Uyku hali
İştahsızlık
Hastalık Belirti Tarihi
28 Ara 2024
Kullanılan İlaç
Veterinerin verdiği sarı toz halinde antibiyotik ve spectecular
Kuşum çok iştahsız ve uyku halinde sürekli
Hapşırma tıksırma başlayınca veteriner kliniğine götürdüm antibiyotik tedavisi başladı 5 gün kullanmamı söyledi kullandık fakat hapşırma tıksırma kesildi ama halsizlik ve iştahsızlık aynı sürekli uyukluyor. Sorun nedir tam olarak bir şey olmasından korkuyorum.

Kucağıma geldiğin de kuşun kursak bölgesinden sanki hava kabarcığı sesi gibi bir hırıltı geliyor

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuza 3 gün üst üste probiyotik verin, antibiyotik halsizlik yapmış olabilir eğer dışkılar düzelmezse mutlaka röntgen çektirin yavrunuza 🙏

Aslanbey33

Yeni Üye
Kuşunuza 3 gün üst üste probiyotik verin, antibiyotik halsizlik yapmış olabilir eğer dışkılar düzelmezse mutlaka röntgen çektirin yavrunuza 🙏
Merhabalar probiyotik te bugün ikinci günümüz yemeden neredeyse tamamen kesildi yemek istiyor ama yiyemiyor ağzının içinde dilinde bir siyahlık var gibi sanki ağız içinde yara yada af olabilir mi kafes içine yere inmeye başladı tünekte durmak istemiyor yada yemliğin içine girip uyukluyor arada hırıltı geliyor uyurken her geçen süre zarfında zayıflıyor

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar probiyotik te bugün ikinci günümüz yemeden neredeyse tamamen kesildi yemek istiyor ama yiyemiyor ağzının içinde dilinde bir siyahlık var gibi sanki ağız içinde yara yada af olabilir mi kafes içine yere inmeye başladı tünekte durmak istemiyor yada yemliğin içine girip uyukluyor arada hırıltı geliyor uyurken her geçen süre zarfında zayıflıyor
Eğer ağzında lezyon gibi, leke varsa acilen kanatlı uzmanı görmeli 🙏

Aslanbey33

Yeni Üye
Başka bir veteriner bulduk bakıyoruz dediler yarın için randevu verdi bulunduğumuz ilçede kanatlı uzmanı yok maalesef 😔

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dilinin altı özellikle birde dili şiş gibi
Dilini yaralanmış, enfeksiyon kapmış, dil sinir ve kastır, birşey batmış, kabuk tel olabilir, sürekli nemli olduğu için çabuk enfeksiyon kapar, dile krem olmaz, antibiyotik kuşu yorar, benim tavsiyem rif ampul alın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen, tam enfeksiyon bölgesine, işaretledim, kendi kuşuma da kullandım, yan etki göstermez, enfeksiyonun yayılımını önler, endişe etmeyin lütfen

Ekli dosyalar

Aslanbey33

Yeni Üye
Dilini yaralanmış, enfeksiyon kapmış, dil sinir ve kastır, birşey batmış, kabuk tel olabilir, sürekli nemli olduğu için çabuk enfeksiyon kapar, dile krem olmaz, antibiyotik kuşu yorar, benim tavsiyem rif ampul alın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen, tam enfeksiyon bölgesine, işaretledim, kendi kuşuma da kullandım, yan etki göstermez, enfeksiyonun yayılımını önler, endişe etmeyin lütfen
Teşekkür ederim bunu Eczanelerden temin edecem sanırım günde kaçkez uygulama yapalım ve kaç gün devam edelim peki

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkür ederim bunu Eczanelerden temin edecem sanırım günde kaçkez uygulama yapalım ve kaç gün devam edelim peki
Ücretli veren eczaneler var,sorun(reçeli diyende var) 80-90 tl arası
Ampul tektir size yeter 1 tane, dışkı kırmızı olabilir, günde 3-4 defa sürün
Kulak pamuğu ile ve her kullanımda atın pamuğu
Ampulun ağzını bantlayın hava almasın kurur
Önce şişlik iner sonra dil kendi formuna gelecektir Allah'ın izinyle 🤲😊👍
En az 1 hafta zaten anlarsınız🤲

Üst Alt