• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun nesi var?

Antalya07.

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hapşırma, vik vik ses çıkarma, nefes nefese kalma, tüy yutmuş gibi ağzını açıp açık kapatma...
Hastalık Belirti Tarihi
21 Nis 2025
Kullanılan İlaç
Multivitamin
Merhaba, kuşum bu pazartesi gecesi ardı ardına hapşırdı ve sonra nefes alıp vermesi hızlandı, karnı inip çıkıyordu, vik vik ses çıkarmaya başlamıştı. Kafesten klima üstüne uçuyor uçunca nefes nefese kalıyor, ağzı açık nefes alıyor ve vik vik ses çıkarıyor. Yem yiyor ama eskisi kadar değil, kakası koyu yeşil. Vitamini var suyunda ama su pek içmiyor. Tüy dökümüne de girdi, gagası ve ayakları dahil uyuz gibi kaşınıyor. Önceden tüy dökümüne girdiğinde de halsizleşirdi ama bu öyle değil konuşan öten kuş hiç konuşamıyor, ötemiyor, sadece ısırıyor ve sürekli ağzını açarak nefes almaya çalışıyor. Karnındaki tüylerde siyah lekelenmeler oldu. Birkaç ay önce burnunun mavi kısmında kahverengi kabuklanma oldu. Sizce nedir ve çözümünü bilen var mı? Lütfen acil cevap.

Son düzenleme:

FatımaB.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
streamble.com üzerinden videosunu görebilir miyiz yavrunuzun

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba, bir de dışkı fotoğrafı lütfen :)

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Öncelikle videonuz çalışmıyor, tekrar deneyebilir misiniz? Yükledikten sonra çıkan linki kopyalayıp buraya yapıştırmalısınız. Hangi takviyeleri kulanıyorsunuz kuşunuz için?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba yavrunuzda hormonal bir sıkıntı var. Kilosu ne kadar tarttınız mı hiç. Biraz kilolu geldi. Dışkılar temiz. Kaşıntısı da var demissiniz ense damlası yaptırmalısınız. Birde kaç yaşında acaba. Kullandığınız takviyeler var mı varsa isimleri nedir.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba benim size tavsiyem kanatlı uzmanı görmeli ve mutlaka röntgen çekilip testisine bakılmalı, bazen tümör olguları da bunlara sebep olabiliyor 🙏🌸

Antalya07.

Yeni Üye
Kilosunu hiç tartmadım evimde gram ölçen tartı olmadığı için. 4 buçuk yaşında. Yulaflı kuş yemi yiyor. Röhnfried Gervit-W multivitamin kullanıyorum talimatlarına uygun şekilde. Veterinere gösterdim damla verdi şırıngaya koyup ama içeriğini bilmiyorum söylemedi. Pek iyi geldiği söylenemez. Soğuk algınlığı olmuş olabilir dedi de nefes darlığı çekiyor soğuk algınlığından değil gibi. Hangi veterinere gittiysem anlamıyoruz kuştan diyorlar.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kilosunu hiç tartmadım evimde gram ölçen tartı olmadığı için. Yulaflı kuş yemi yiyor. Röhnfried Gervit-W multivitamin kullanıyorum talimatlarına uygun şekilde. Veterinere gösterdim damla verdi şırıngaya koyup ama içeriğini bilmiyorum söylemedi. Pek iyi geldiği söylenemez. Soğuk algınlığı olmuş olabilir dedi de nefes darlığı çekiyor soğuk algınlığından değil gibi. Hangi veterinere gittiysem anlamıyoruz kuştan diyorlar.
Pet point veteriner kliniği öneriliyordu forumda isterseniz bir görüşün ☺

Antalya07.

Yeni Üye
Pet point veteriner kliniği öneriliyordu forumda isterseniz bir görüşün ☺
Google'da pet point için egzotik kuşlarla ilgileniyor yazıyordu. Bugün yazdım onlara whatsapptan, bana 2 yer önerdiler ama onlar da sanırım burası bakabilir şeklinde bir öneriydi. Sanırım diyorlar yani emin değillerdi gidince de söyledikleri yerler de bilmiyor 😕 en iyi bunu kuş yetiştiriciler bilir o da bu sitede vardır diye son çare buraya yazdım. Zaten en büyük korkum yanlış tedavi uygulanıp daha da kötü olması tüm gün uyku halindeydi şimdi de kolumda uyuyor miniğim.

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Google'da pet point için egzotik kuşlarla ilgileniyor yazıyordu. Bugün yazdım onlara whatsapptan, bana 2 yer önerdiler ama onlar da sanırım burası bakabilir şeklinde bir öneriydi. Sanırım diyorlar yani emin değillerdi gidince de söyledikleri yerler de bilmiyor 😕 en iyi bunu kuş yetiştiriciler bilir o da bu sitede vardır diye son çare buraya yazdım. Zaten en büyük korkum yanlış tedavi uygulanıp daha da kötü olması tüm gün uyku halimdeydi şimdi de kolumda uyuyor miniğim.
Burayla mı görüştünüz iki tane var ☺

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bir de geçen sene beyaz kuru kaka yaptı 1 hafta kadar ama o durum geçeli çok oldu onun etkisinin devam ettiği bir hastalığın sonucu olabilir mi acaba?
Pankreas iltihabı olabilirmiş peki şu an yapıyor mu o şekilde