• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşumun kuyruk kısmındaki gri şişlik var

ömer_1

Yeni Üye
Öncelikle lütfen bana kızmayın bilemedim. 17342921449646715372825306785177.jpgbiz bu şislik ne bilemedik bir iğneyi kolonyaladık ve çok hafif şisliğin ucunu deldik ve hafif sıktık, yaşadığım bölgede veteriner yok. Sultan papağanımın kuyruk kısmında gri bir şislik var lütfen bu ciddi birşey mi? Etrafı mor değil ya da bir ilaç milaç gibi birşey vermedik, yediklerine dikkat ediyoruz. Deldikten sonra kolonya çaldık

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Öncelikle lütfen bana kızmayın bilemedim. Ekli dosyayı görüntüle 73885biz bu şislik ne bilemedik bir iğneyi kolonyaladık ve çok hafif şisliğin ucunu deldik ve hafif sıktık, yaşadığım bölgede veteriner yok. Sultan papağanımın kuyruk kısmında gri bir şislik var lütfen bu ciddi birşey mi? Etrafı mor değil ya da bir ilaç milaç gibi birşey vermedik, yediklerine dikkat ediyoruz. Deldikten sonra kolonya çaldık
Merhaba Hatay lı kardeşim 😊
Forumumuza hoşgeldiniz 😊
İğne işi olmamış😔
Tüy kökü çürümüş apse yspmış
Sabah erkenden eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
1-10 gün içinde taptaze tüy gelir çürümüş tüy düşer, apse iner güzellik kurtulur Allah ın izniyle 🤲😊
Ücretli veriliyor sorun vermezse eczane
Biri verir😊

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Öncelikle lütfen bana kızmayın bilemedim. Ekli dosyayı görüntüle 73885biz bu şislik ne bilemedik bir iğneyi kolonyaladık ve çok hafif şisliğin ucunu deldik ve hafif sıktık, yaşadığım bölgede veteriner yok. Sultan papağanımın kuyruk kısmında gri bir şislik var lütfen bu ciddi birşey mi? Etrafı mor değil ya da bir ilaç milaç gibi birşey vermedik, yediklerine dikkat ediyoruz. Deldikten sonra kolonya çaldık
IMG_20241215_230053.jpgtam buraya sürün Rif ampulü
Kök burada,hatta 2 kök dçürümüş😔 antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur

ömer_1

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 73888tam buraya sürün Rif ampulü
Kök burada, antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Çok teşekkürler bir an korktum bir sıkıntısı varmıdır diye tümör falan olabilir diye. Çok çok teşekkürler, bir dahada iğne ile işim olmaz zaten. İsmide haydar canım kuşumun. Haydarımız sizin sayenizde güzel güzel olcak ❤❤ bu arada bu tedavi ne kadar sıklıkla yapılmalı 1 kere çalsak yetermi oraya?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkürler bir an korktum bir sıkıntısı varmıdır diye tümör falan olabilir diye. Çok çok teşekkürler, bir dahada iğne ile işim olmaz zaten. İsmide haydar canım kuşumun. Haydarımız sizin sayenizde güzel güzel olcak ❤❤ bu arada bu tedavi ne kadar sıklıkla yapılmalı 1 kere çalsak yetermi oraya?
Günde 2-3 defa sürün lütfen düşene kadar sürün kulak pamuğu ile
Güncel fotoğraf da paylaşılırsanız sevinirim 😊
Geçmiş olsun 🤲😊Haydar bey güçlü savaşçıdır İsmi de Allah ın Aslanı anlamındadır🤲😊adı gibi ömrü güçlü ve uzun olsun🤲😊🥰

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu arada Rahmetlik babamın ismi Ömer di🤲🥰oğlumun ismi Haydar Alp 🥰😊🤲
Güzel tesadüf olmuş😊🥰

ömer_1

Yeni Üye
Bu arada Rahmetlik babamın ismi Ömer di🤲🥰oğlumun ismi Haydar Alp 🥰😊🤲
Güzel tesadüf olmuş😊🥰
Allah rahmet eylesin 🤲. biz şimdi çaldık ben dershaneden yeni geldim bi fotoğrafını çekip atayım. Biz çaldık annem ile geldiğimizde şişlik büyümüstü. Kendisi biraz hareketli olduğundan ancak böyle çalabildik. Kendisinde bir yorgunluk, iştahsızlık falan da yok bu arada. Ve yardımlarınız için teşekkürler.17343530724456215233519720271563.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Allah rahmet eylesin 🤲. biz şimdi çaldık ben dershaneden yeni geldim bi fotoğrafını çekip atayım. Biz çaldık annem ile geldiğimizde şişlik büyümüstü. Kendisi biraz hareketli olduğundan ancak böyle çalabildik. Kendisinde bir yorgunluk, iştahsızlık falan da yok bu arada. Ve yardımlarınız için teşekkürler.Ekli dosyayı görüntüle 73921
Allah razı olsun kardeşim 🤲😊
IMG_20241216_155731.jpg 5 tane tüy kökü çürümüş, hepsi düşecek, akşam da sürün, sabah erkenden tekrar sürün günde 3 defa sürülecek, şişlikler apse yapmış onlarda inecek tahminimce 10 günde biter Allah ın izniyle
Mutlaka günde 3 defa sürün😊🤲

Son düzenleme:

ömer_1

Yeni Üye
Allah razı olsun kardeşim 🤲😊
Ekli dosyayı görüntüle 73922 5 tane tüy kökü çürümüş, hepsi düşecek, akşam da sürün, sabah erkenden tekrar sürün günde 3 defa sürülecek, şişlikler apse yapmış onlarda inecek tahminimce 10 günde biter Allah ın izniyle
Mutlaka günde 3 defa sürün😊🤲
Tekrardan çok teşekkürler allah sizden razı olsun, size namazlarımda dua ediceğim. çok teşekkürler 🙏 bir gelişme olursa ya da herhangi birşey yazarım saolun 👍

ömer_1

Yeni Üye
Allah sizden de razı olsun 🤲🤲🤲🤲
Her zaman yazabilirsiniz😊🤲
Hocam biz bir iki gündür sürüyoruz annem ile ve şuan bir gelişme varmı bilmiyoruz siz bi inceleseniz lütfen biz iyice yayıyoruz köklerine ve üstlerine çürümüş köklerin bu şişliğin arkasında bir iki tane daha hafif şişlik fark ettik onlarada sürdük. Hocam birde kendisi ordaki tüyleri çektiriyor gagası ile normal midir?17344583258655575602392026778876.jpg

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam biz bir iki gündür sürüyoruz annem ile ve şuan bir gelişme varmı bilmiyoruz siz bi inceleseniz lütfen biz iyice yayıyoruz köklerine ve üstlerine çürümüş köklerin bu şişliğin arkasında bir iki tane daha hafif şişlik fark ettik onlarada sürdük. Hocam birde kendisi ordaki tüyleri çektiriyor gagası ile normal midir?Ekli dosyayı görüntüle 74031
Normal hepsi davul gibi apse yapmış söküp atmak istiyor, Rifi sürerken çürümüş kökler e hafif bastırıp oynatın, çekmeyin daha çabuk kurur😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam biz bir iki gündür sürüyoruz annem ile ve şuan bir gelişme varmı bilmiyoruz siz bi inceleseniz lütfen biz iyice yayıyoruz köklerine ve üstlerine çürümüş köklerin bu şişliğin arkasında bir iki tane daha hafif şişlik fark ettik onlarada sürdük. Hocam birde kendisi ordaki tüyleri çektiriyor gagası ile normal midir?Ekli dosyayı görüntüle 74031
Bt amin forte takviyesi yapın haftada iki gün mutlaka, yarım suluğa 8 damla damlatın

ömer_1

Yeni Üye
Bt amin forte takviyesi yapın haftada iki gün mutlaka, yarım suluğa 8 damla damlatın
Hocam biz bir veterinere sorduk ve bunu yumuşak doku enfeksiyonu gibi gözüktüğünü söyledi biz burdaki fotoğrafları attık hocamıza. Kendisi bir antibiyotik önerdi bize ismini hatırlamıyorum şuan biz gene yapıyoruz rif tedavisini yarım suluğa 8 damla dök demişsiniz ben plastiğe göre yarım ayarladım yani plastiğin yarısına kadar su koydum 8 damla damlattım. Su az mı olmuş?17345373769046724352597762810518.jpg

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam biz bir veterinere sorduk ve bunu yumuşak doku enfeksiyonu gibi gözüktüğünü söyledi biz burdaki fotoğrafları attık hocamıza. Kendisi bir antibiyotik önerdi bize ismini hatırlamıyorum şuan biz gene yapıyoruz rif tedavisini yarım suluğa 8 damla dök demişsiniz ben plastiğe göre yarım ayarladım yani plastiğin yarısına kadar su koydum 8 damla damlattım. Su az mı olmuş?Ekli dosyayı görüntüle 74114
Yok normal 😊 Böyle oluyor doğru yapmışsınız 😊

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayrıca doku enfeksiyonu da tüy kökü apsesi aynı şey merak etmeyin 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam biz bir veterinere sorduk ve bunu yumuşak doku enfeksiyonu gibi gözüktüğünü söyledi biz burdaki fotoğrafları attık hocamıza. Kendisi bir antibiyotik önerdi bize ismini hatırlamıyorum şuan biz gene yapıyoruz rif tedavisini yarım suluğa 8 damla dök demişsiniz ben plastiğe göre yarım ayarladım yani plastiğin yarısına kadar su koydum 8 damla damlattım. Su az mı olmuş?Ekli dosyayı görüntüle 74114
Antibiyotik ne verdi? Rif ampul zaten antibiyotik ve antibakteriyeldir 👍
Suluğa btAmin forte dökdünüz değil mi? 8 damla

ömer_1

Yeni Üye
Antibiyotik ne verdi? Rif ampul zaten antibiyotik ve antibakteriyeldir 👍
Suluğa btAmin forte dökdünüz değil mi? 8 damla
Evet hocam 8 damla damlattık, kusura bakmayın bu arada biraz geç cevap veriyorum siteye ara sıra giriş yapıyorum. İşte kuşun fotoğrafı. Hocam haydar suyun yanına geldi iki baktı içmedi bize su kattık birşey olur mu? Başta aldığımızda kuyruğu vardı düştü sonra sürekli bir kanadından tüy düşüyordu hep böyle tekli tekli en son böyle oldu. çok canım sıkılıyor. ölürse ben çok üzülürüm. Bu kritik bir durum mu?17345454630907482658296180755973.jpg17345456024498995099971473185809.jpg

Son düzenleme:
Üst Alt