• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun kursak mantarı olmasından şüpheleniyorum lütfen yardımcı olun

zeynep0660

Yeni Üye
Merhabalar benim muhabbet kuşu da daha önce de hep kusardı. Eş istediği için yaptığını düşünüyordum (ama kursak mantarından da korkuyordum ,başka belirtisi olmadığı için üstelememiştim). Çünkü sadece aynasına kusuyordu. Ama bu sabah birden aşırı halsizleşti, çok az yem yedi . Nefes alıp verirken de böyle tık tık diye bir ses çıkıyor ( New video by Zeynep Şengül ) videoyu buradan açabilirsiniz sanırım başka türlü yükleyemedim ) . Bu sesi sürekli çıkarıyor. Kusma hareketi yapıyor sürekli. Ve öncekilerden çok farklı kusuyor. Kursak mantarı olabilir mi ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun..

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba
Kuşa takviye olarak ne veriyorsunuz? Yem olarak hangi marka kullanıyorsunuz ? Kafesinde grit kumu minarel blok kalamar kemiği ve gaga taşı bulunuyor mu ?

Kuş kusarken salyalı ekşi bir koku var mıydı ? Göğüsün de jilet gibi keskinlik var mı ?
Bir de kuşun beyaz kağıt üzerinde yaptığı son dışkılarını atar mısınız

zeynep0660

Yeni Üye
Gaga taşı, kalamar kemiği bulunuyor. Grit kumunu da haftada birkaç gün yeminin içine ekliyordum. Ekşi kokuyu almadım ben ama salyalıydı . Dün elime aldım göğsünde keskinlik gelmedi elime. Takviye olarak haftada 2 gün suyuna aminosol ekliyorum. Aktif olarak dal darı yiyor çok seviyor . Dışkısını görsele ekliyorum . Dün böyle değildi normaldi, bugün biraz siyahlaşmış sanki. Dünden bugüne güncelleme yapıyorum hiç ötmüyordu bile sesi çıkmıyordu neredeyse, sürekli kusuyordu kusma hareketi yapıyordu. YouTube'dan bir video izledim çaresiz kaldığım için. Mikostatin ve terbisil ekledim suya onun tavsiye ettiği şekilde. Şuan o dünkü çıkardığı sesi çıkmıyor, daha hareketli, sesi eskisi gibi gür çıkıyor , ötüyor . Kusması da azalmış gibi gözüküyor umarım daha da iyi olur.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İnstagramdan ulaşmıştın kardeşim orda da dediğim gibi verdiğin yem ve katkıları değiştir iyi değil ve içme kapalı su verelim son olarak verdiğin ilaçlar insanIar için ve zarardan başka bir işe yaramaz iyileşir gibi görürsün ama organa hasar verir yazık etme 40 gr lık bir cana 😞🙏

zeynep0660

Yeni Üye
İnstagramdan ulaşmıştın kardeşim orda da dediğim gibi verdiğin yem ve katkıları değiştir iyi değil ve içme kapalı su verelim son olarak verdiğin ilaçlar insanIar için ve zarardan başka bir işe yaramaz iyileşir gibi görürsün ama organa hasar verir yazık etme 40 gr lık bir cana 😞🙏
Dediğin gibi yapacağım abi çok teşekkür ederim tekrardan 🙏

Üst Alt