• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşumun kursağında yabancı cisim olduğunu nasıl anlarım

rivriv06

Aktif Üye
Merhaba sevda papağanım çok fazla yabancı cisimleri kemiren bir kuş hatta bir keresinde kalemin plastiğini yemişti o zamanda yazmıştım çok dikkat ediyorum ama bazen ister istemez gözden kaçıyor yada yetişemiyorum kursağında bir cisim olsa nasıl anlayabilirim? ara sıra kursağına bakıyorum ama yemden başka bişi yok gibi, varsada yem boyutunda 3 gün önce baktığımda kursağı bomboştu yani elime hiç bişi gelmedi yada ben farketmiyorum rizedeyim burda çevremde özellikle anlayan bir veteriner yok

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yabancı cisim olursa sindirim zorluğu çeker hatta bazen solunum problemi de çeker, dışkısını, hareketlerini kontrol edin dışarı çıkınca da başında bekçi gibi bekleyin bu yaramaz bıcırığı hatırlıyorum kalemin plastiğini yemişti 🤣

rivriv06

Aktif Üye
Yabancı cisim olursa sindirim zorluğu çeker hatta bazen solunum problemi de çeker, dışkısını, hareketlerini kontrol edin dışarı çıkınca da başında bekçi gibi bekleyin bu yaramaz bıcırığı hatırlıyorum kalemin plastiğini yemişti 🤣
Her saniye başındayım ama sanki inadına yapıyor gibi her gözümü ayırdığımda saniyesinde gidip bişi alıyor evdeki bitkilere kadar kaldırdım, herşeyi yemeye çalışıyor 😊😅
Solunumunda herhangi bir sıkıntı yok arada sırada kursağını genişletme hareketi yapıyor fakat çok kendini temizlediği zamanlarda, grit kum kullanıyorum

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Her saniye başındayım ama sanki inadına yapıyor gibi her gözümü ayırdığımda saniyesinde gidip bişi alıyor evdeki bitkilere kadar kaldırdım, herşeyi yemeye çalışıyor 😊😅
Solunumunda herhangi bir sıkıntı yok arada sırada kursağını genişletme hareketi yapıyor fakat çok kendini temizlediği zamanlarda, grit kum kullanıyorum
Kemirme içgüdüsel maalesef durdurulamıyorlar 🤣🤣🤣

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Burnunu yakın çekip paylaşırsanız sevinirim, birşey var orada

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Üst Alt