• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun Kızgınlığı Geçmiş Mi?

AlperenX3

Yeni Üye
Merhabalar, benim çift kuşum var dişi kuşun ceresi 1 ay önce kahverengiye dödü 2 hafta sonrasındada yuvaya falan girmeye başlamıştı. Dünde cere rengi eski rengine dönmeye başlamıştı bugün baktım tamamen eski rengine dönmüş. Erkek kuş ile dün çiftleşmişlerdi bu ne demek oluyor acaba yumurtlayacak mı yoksa vazmıgeçti?

Fotoğrafa gerek varsa atabilirim.

armutik

Aktif Üye
Dişi kuşunuz yumurta üretmeye başlamıştır , iki üç güne popo bölgesi şişmeye başlar mutlaka takip edin yumurta sıkışması gibi durumlar olabiliyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar, benim çift kuşum var dişi kuşun ceresi 1 ay önce kahverengiye dödü 2 hafta sonrasındada yuvaya falan girmeye başlamıştı. Dünde cere rengi eski rengine dönmeye başlamıştı bugün baktım tamamen eski rengine dönmüş. Erkek kuş ile dün çiftleşmişlerdi bu ne demek oluyor acaba yumurtlayacak mı yoksa vazmıgeçti?

Fotoğrafa gerek varsa atabilirim.
Fotoğraf ve video paylaşır mısınız

AlperenX3

Yeni Üye
Dişi kuşunuz yumurta üretmeye başlamıştır , iki üç güne popo bölgesi şişmeye başlar mutlaka takip edin yumurta sıkışması gibi durumlar olabiliyor
Umarım, ceresi değiştiği için korktum.

Fotoğraf ve video paylaşır mısınız
WhatsApp Görsel 2023-12-17 saat 13.44.42_90754bca.jpgWhatsApp Görsel 2023-12-17 saat 13.44.42_c73e5db3.jpg
Sağ tarafı hala biraz kahverengi ama sol tarafı eski renge döndü muhtemelen yarına tamamen değişecek. (Edit fotoğrafı attıktan sonra tamamen eski rengine döndü artık hiç kahverengilik yok.)

Son düzenleme:

AlperenX3

Yeni Üye
WhatsApp Görsel 2023-10-17 saat 22.30.00_ff0d7fa7.jpg
Bu da 1.5 hafta önceki hali.

Son düzenleme:

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör

AlperenX3

Yeni Üye
Eğer yuvada yavru varsa yuvadan çıktılarında büyüdükleri zaman biraz dinlendirin 1 ay kadar , yani o zamana kadar tekrar kahverengi olur kızışır ama eğer yuvayı yeni taktıysanız ve ilk defa çiftleştiler ise yumurtlama olasılığı yüksek
Yeni takmadım 2-3 aydır takılıydı son 2 haftadır girmeye başladı. Dünde ilk defa çiftleştiklerini gördüm bugünde dişi kuyruğunu kaldırdı ama erkek ayak atmadı. Umarım yavrular gelir 12-15 gün sonra belli oluyormuş bekliyorum bakalım gelişme olursa paylaşırım

AlperenX3

Yeni Üye
Akşam yuvadan takırtı sesi geldi baktım dişi kuşum ilk yumurtasını yapmış. 🥰 Kuşların kafesi benim odamda odaya girsem sorun olur mu sizce? Dişi kuşum biraz ürkek benden korkuyor kafesteyse yuvaya giriyor veya yuvadaysa yuvadan çıkıyor. Yoksa kuluçkaya yatınca umursamaz mı odaya girip çıkmamı?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Akşam yuvadan takırtı sesi geldi baktım dişi kuşum ilk yumurtasını yapmış. 🥰 Kuşların kafesi benim odamda odaya girsem sorun olur mu sizce? Dişi kuşum biraz ürkek benden korkuyor kafesteyse yuvaya giriyor veya yuvadaysa yuvadan çıkıyor. Yoksa kuluçkaya yatınca umursamaz mı odaya girip çıkmamı?
Maşallah sıkıntı olmaz yuvalığa çok açmayın, yer değişikliği mümkünse yapmayın😊🥰

AlperenX3

Yeni Üye
Maşallah sıkıntı olmaz yuvalığa çok açmayın, yer değişikliği mümkünse yapmayın😊🥰
Bir de 1 hafta önce talaş eklemiştim dişi kuş talaşın çoğunu dışarı az bir şey folluğun çukur kısmında kaldı ancak yumurtayı köşeye talaş olmayan bir yere yapmış sizce sorun olur mu benim müdahale etmeme gerek var mı? Talaşları atarsa dokunmayın diyorlar da müdahale etmedim o yüzden.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bir de 1 hafta önce talaş eklemiştim dişi kuş talaşın çoğunu dışarı az bir şey folluğun çukur kısmında kaldı ancak yumurtayı köşeye talaş olmayan bir yere yapmış sizce sorun olur mu benim müdahale etmeme gerek var mı? Talaşları atarsa dokunmayın diyorlar da müdahale etmedim o yüzden.
Hayır olmaz o yuvalığa kendine göre ayarlamış lütfen dokunmayın bir gün ara ile yumurtlar odaya girmeniz sıkıntı yapmaz, sürekli yuvalığı açmayın, çocuklar varsa evde dikkat edin huzursuz olmasın😊😉

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hayır olmaz o yuvalığa kendine göre ayarlamış lütfen dokunmayın bir gün ara ile yumurtlar odaya girmeniz sıkıntı yapmaz, sürekli yuvalığı açmayın, çocuklar varsa evde dikkat edin huzursuz olmasın😊😉
Yumurtladıkça üstüne yatmak için yer yapar hepsini toplar, yatmazsa endişe etmeyin bazı kuşlar 3-4 yumurtadan sonra toplu yatar, takviyelerini verin, Calsiyum, kalamar kemiği, mineral blok kafeste mutlaka olsun,

Üst Alt