• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun kilosu

Boncuk1402

Aktif Üye
Merhabalar, 3aylık muhabbet kuşum yemeklerini düzgün yese de son bi kaç gündür zayıf gibi geliyodu. Bu sabah ölçtüğümde 36gram çıktı. Sizce bu kilo ideal mi yoksa zayıf mı?

Boncuk1402

Aktif Üye
İdeale yakın 2-3 gr zayıf olabilir. Dışkı resmi ve kuşu görebilir miyiz hastalık şüpheniz varsa
Hastalıktan şüphelenmiyorum. Çok hareketli yerinde duramıyo o yüzden mi zayıfladı diye düşündüm. Eve gidince hemen atıcam ama resimlerini. Sadece eğer ben evdeysem ben yanında olmazsam yemek yemiyo. Ben evde değilsem gayet güzel yiyo ama kontrol ediyorum. Evdeyken de yanında olmaya çalışıyorum hep yesin diye. Neden böyle yapıyo olabilir?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hastalıktan şüphelenmiyorum. Çok hareketli yerinde duramıyo o yüzden mi zayıfladı diye düşündüm. Eve gidince hemen atıcam ama resimlerini. Sadece eğer ben evdeysem ben yanında olmazsam yemek yemiyo. Ben evde değilsem gayet güzel yiyo ama kontrol ediyorum. Evdeyken de yanında olmaya çalışıyorum hep yesin diye. Neden böyle yapıyo olabilir?
Yemini ulaşılması kolay olan bir yere koyun. Benim kuş da biraz tembeldi aşağı inip yemliklerinden yemeye üşeniyordu. Akıllı yemlik aldım. Tüneğinin dibinde olunca kocaman yemliği gördükçe iştahlanıyor, canı sıkıldıkça yiyor 🤣🤣

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşu görelim kilosu hakkında yorum yaparız 👍

Boncuk1402

Aktif Üye
Yemini ulaşılması kolay olan bir yere koyun. Benim kuş da biraz tembeldi aşağı inip yemliklerinden yemeye üşeniyordu. Akıllı yemlik aldım. Tüneğinin dibinde olunca kocaman yemliği gördükçe iştahlanıyor, canı sıkıldıkça yiyor 🤣🤣
Hahahaha öyle aslında tam tüneğinin yanında. Ben de akıllı yemliğe geçmeyi düşünüyorum. Belki etkisi olur😂😂

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Muhabbet kuşun küçük gövdeli ırktansa kilosu iyi... Ancak büyük gövdeli ırksa 4-5 gram almalı...

Boncuk1402

Aktif Üye
Ekledim fotoğraflarını. Çok hareketli olduğu için çekmek nerdeyse imkansız😂😂 umarım anlaşılıyordur. Enerjisi yerinde ötüyo uçuyo. Çok hareketli ama hiç kafeste kalmak istemiyo. Evde oldukça ben de çıkarıyorum ama geri girmeyi hiç sevmiyo. Yumurta maması olan fotoğraf haftasonundan. Dışkı da yeni yapılan dışkısı.

Boncuk1402

Aktif Üye
Ekledim fotoğraflarını. Çok hareketli olduğu için çekmek nerdeyse imkansız😂😂 umarım anlaşılıyordur. Enerjisi yerinde ötüyo uçuyo. Çok hareketli ama hiç kafeste kalmak istemiyo. Evde oldukça ben de çıkarıyorum ama geri girmeyi hiç sevmiyo. Yumurta maması olan fotoğraf haftasonundan. Dışkı da yeni yapılan dışkısı.
Kağıttaki yırtığı da boncuk yapmadı ben yırttım çekerken. Kağıdı kemirmiyo yani 😂😂