• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Kuşumun Kanadındaki Şişlik/Kist Büyüyor

ardatogay

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sol kanatta şişlik/kist büyümesi. Bitkinlik
Hastalık Belirti Tarihi
1 Eyl 2025
Kullanılan İlaç
Antibiyotik
Merhabalar,
bitanecik cicikuşumun kanadında eylül ayında şişlik fark ettim (foto 1) ilk başta uçarken ipe çarpmıştı o yüzden şişmiş olabileceğini düşünmüştüm ve şişlik büyümüyordu. 2 hafta sonra veteriner yağ kisti olduğunu antibiyotik ile büyümesini azaltabileceğimizi ya da durdurabileceğimizi söyledi. kontrolünde durumunun iyi olduğunu da belirttiler. sonrasında büyümedi ancak bölgede tüyler seyrelmeye başladı. yine götürdüğümde bölgedeki tüy veteriner tarafından direkt yolundu ayrıca veteriner iyi huylu mu kötü huylu mu anlamadığını belirtti farklı bir antibiyotik verdi. son götürdüğümde aynı gün mecburi olarak şehir dışına çıkmam gerekti evde annem baktı iki gün (foto 2). geldiğimde normalde tüm gün şakır şakır konuşup bağıran kuşumun sesi soluğu kesilmişti. sonraki 2 hafta veterinerin verdiği antibiyotiğe devam ettik ama kuşumun kanadındaki şişlik bu sürede en az birkaç kat büyüdü (foto 3). Canım kuşum stresten mi böyle oldu bilmiyorum. Ebeveynlerimin maddi desteği ile veterinere götürebildiğim içinde sürekli götüremiyorum ayrıca şuana kadar tetkik koyamadılar, yaklaşık 2 aydır çok yavaş büyüyen bu şişlik iki haftada yeni antibiyotiği kullandığından beri çok büyüdü. Eğer alınabilecekse alınmasını istiyorum daha fazla veterinerden veterinere ilaçtan ilaca canım kuşumu yormak istemiyorum. son iki haftada da tüy dökme döneminde belki tüy kisti ise yeni tüyler çıkıyor diye mi çok büyüdü anlayamadım. Kuşum 6 yaşında, şişlik taş sertliğinde ve temizlendiğinde düz yüzey ve açık pembe gözüküyor. kaşıdığı için de kabuk oluyor. Eskiden inanılmaz enerjik olan kuşum birkaç haftadır çok bitkin duruyor günlerdir çok üzülüyorum:( Herhangi bir önerisi veya yardım edebilecek olan varsa çok çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, orada kistleşmiş bir yapı var antibiyotik ile apseyi küçülteceğini düşünmüştür, yağ bezelerini antibiyotik tedavi etmez ancak muhtemelen apse de değil, tümör. Orayı iyi bir kanatlı uzmanı cerrah temizlerse bir sorun kalmaz ☺🌸

ardatogay

Yeni Üye
Merhaba, orada kistleşmiş bir yapı var antibiyotik ile apseyi küçülteceğini düşünmüştür, yağ bezelerini antibiyotik tedavi etmez ancak muhtemelen apse de değil, tümör. Orayı iyi bir kanatlı uzmanı cerrah temizlerse bir sorun kalmaz ☺🌸
Yanıtınız için çok teşekkürler🙏🙏 Malesef kuşum kanser çıktı... Alınamıyor. Kuşum ayrıca üstüne bir çok sıkıntı çekmeye başladı ancak farklı konu açmam gerekecek..

Üst Alt