• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kusumun kanadinda kellik var

limon07070

Yeni Üye
Kusumun kanadında kusum esnerken sikkatli bakilinca fark edilen bir kellik fark ettim tüyden cikiyor ama ilk defa böyle bir şey gördüm uçabiliyor ama surekli kanatlarını aciyor resimde belli olmamis

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kellik dediğiniz kısım tam olarak neresi fotoğraftan ben fark edemedim (fotoğrafta işaretleyebilirsiniz) tüyden çıkıyorsa normal olabilir sizin çocuk ilk konu açtığınız da ağır tüydeydi takviyelerini düzenli veriyor musunuz?

limon07070

Yeni Üye
Kellik dediğiniz kısım tam olarak neresi fotoğraftan ben fark edemedim (fotoğrafta işaretleyebilirsiniz) tüyden çıkıyorsa normal olabilir sizin çocuk ilk konu açtığınız da ağır tüydeydi takviyelerini düzenli veriyor musunuz?
Takviyeler bitti suanda kullanmıyoruz ama kellik tam kanadında bende esnwrken fotograf yakayamadıgım icin cekemedim diskisi da bi tuhaf bilemedim kanadinida incitirim diye elleyemiyorum

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Temiz beyaz peçete üzerine 4 5 tane olunca resim eklermisiniz. Takviyeler sürekli rutin olarak kullanılması gerekir eliniz de neler var?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Elimde suan bir takviye yok fakat tuy zamani kasinmasi normal degil mi
Tüy zamanı elbet kaşınmalar normal karşılanır ancak önlem amaçlı daha önce yapmadıysanız dış parazit uygulaması yapın. Vilmectin, Zimec, Avromec, Baymec bunlardan birini temin edin veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com w.pp hattıyla iletişime geçip temin edebilirsiniz. Ensesine tüyleri aralayıp 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın. Gece yatmadan önce yapın ve 2 3 gün banyo yapmasın. Rutin bakım konusunda linkini vereceğim konuyu inceleyebilirsiniz. Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?

limon07070

Yeni Üye
Ben öğrenciyim evde bulunmuyoruö bu uygulamayi yazin yapsam hemen mi yilmasi gerekiyor

limon07070

Yeni Üye
Tüy zamanı elbet kaşınmalar normal karşılanır ancak önlem amaçlı daha önce yapmadıysanız dış parazit uygulaması yapın. Vilmectin, Zimec, Avromec, Baymec bunlardan birini temin edin veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com w.pp hattıyla iletişime geçip temin edebilirsiniz. Ensesine tüyleri aralayıp 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın. Gece yatmadan önce yapın ve 2 3 gün banyo yapmasın. Rutin bakım konusunda linkini vereceğim konuyu inceleyebilirsiniz. Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?
Bir de sey aklıma takılıyordu hazır siteye girmisken sorayim😅 tüylerinin arasındaki siyah tüyler normal mi

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Ben öğrenciyim evde bulunmuyoruö bu uygulamayi yazin yapsam hemen mi yilmasi gerekiyor
Evet yapılırsa onun sağlığı açısından iyi olur. Tüy zamanları normal yine de yine sırttan ve tünekte yandan birer net fotoğraf eklerisiniz iyi olur.

limon07070

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba dış parazit damlası beklemez parazit bakteri kökenli kelleşme varsa kaşınıyor birde, tüyde kaşınır doğru, eğer parazit varsa yayılır tedavi gerektirir
Biran evvel dış parazit damlası uygulayın lütfen

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Demet ablama ek kumlu tüneği ahşap ile değiştirin ayrıca tek yetersiz iki tane karşılıklı olsun ve kafes tabanına muhakkak ızgara alın dışkıyla teması olmasın.

Üst Alt