• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! KUŞUMUN KANADI KIRILDI

Engineer

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanat kırılması
Hastalık Belirti Tarihi
24 Ocak 2025
Kuşumun kanadı kırıldı ve morardı. Hâla veterinere götürmedik. Fazla durması sorun yaratırmı?

efe1903

Tutkulu
Kuşumun kanadı kırıldı ve morardı. Hâla veterinere götürmedik. Fazla durması sorun yaratırmı?
Zamanında kuşumun ayağı kırılmıştı birkaç gün sonra götürmüştük problem yoktu, ama sizde olabilir ayrıyetten hayvan acı çeker. Veteriner yerine kanatlı uzmanına götürmen daha doğru olur, yani kuş üzerine uzmanlaşmış veteriner. Daha iyi cevaplıyan olabilir benim bildiğim bukadar.

mortsvivants

Paylaşımcı
Nasıl oldu? Streamable.com'dan kuşunuzun videosunu gönderir misiniz? Elbette ki götürüp röntgen çektirmeniz gerek

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kanat kırığı çok önemli bir şey. Mazallah bir daha uçamaz bile, nereden kırıldığı da çok önemli gerekirse alçıya alırlar mutlaka, acil götürün sizin kolunuz kırılsa bekletilseniz çok canınız yanar 😞
Olurmu ablacım o insan bu kuş, insan duramaz ki kuş durur sesi çıkmıyor çoğu insan götürmüyor biliyorsun, sabaha da öldü yazılıyor
Kanat kırılması, kuşların ana organlarına bir tanesinin devre dışı kalmasıdır, kangren, ödem, enfeksiyon, hatta açık kırık yani ucu dışarıda olan parçalı kırıkta, kanadın düşmesi görülebilir, kuş telef olur🤲😔

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Olurmu ablacım o insan bu kuş, insan duramaz ki kuş durur sesi çıkmıyor çoğu insan götürmüyor biliyorsun, sabaha da öldü yazılıyor
Kanat kırılması, kuşların ana organlarına bir tanesinin devre dışı kalmasıdır, kangren, ödem, enfeksiyon, hatta açık kırık yani ucu dışarıda olan parçalı kırıkta, kanadın düşmesi görülebilir, kuş telef olur🤲😔
Evet abla yazık işte canı yanıyor ama sesi çıkmıyor ben çok üzülüyorum 😞

mortsvivants

Paylaşımcı
Kaba olmasın diye yazmak istemedim de yani gerçekten veterinere götürmeleri için daha başka ne olması gerek ki..

Hidro Dinamik

Yeni Üye
Kaba olmasın diye yazmak istemedim de yani gerçekten veterinere götürmeleri için daha başka ne olması gerek ki..
Genelde maddi imkanlar bunun başlıca etkeni..

Böyle bir durum varsa, veterinerleri tek tek dolaşıp durumunuzu izah edin, illaki vicdanlı biri çıkar makul ücret ister veya veresiye kabul eder.
Belediye veterinerinin sahipli hayvanlara bakması yasak ama durum izah edilirse en azından tanıdık bir kliniğe yönlendirebilir.
Tabii bu saatte açık veteriner bulup ikna etmek bir dert, belediye veterinerine ulaşmak ayrı dert..