• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşumun Kafasındaki Tüyler Dikleşti

MehmetCrm

Yeni Üye
Merhabalar kuşum tüy döneminde kanatları aşağı, kuyruğu aşağı bakıyor ara sıra hapşırıyor mu öksürüyor mu bilmiyom uçamıyor, kafasındaki tüylerin birazı dikleşti ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar kuşum tüy döneminde kanatları aşağı, kuyruğu aşağı bakıyor ara sıra hapşırıyor mu öksürüyor mu bilmiyom uçamıyor, kafasındaki tüylerin birazı dikleşti ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun
Merhaba öncelikle forumumuza hoşgeldiniz 😊
Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız
Beyaz peçete üzerine dışkı fotoğrafı da paylaşın yardımcı oluruz
Yazı ile anlayamayız😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba sanki birisi tarafından kafasındaki tüyleri ters yönde okşamış gibi bilmem anlatabildim mi 😊 kafasını kaşımak için kafes tellerine sürtmüş ve o şekilde biçim almış olabilir. Haftada iki kez b vitamini takviyesi yapınız. Ve kaşınma ihtimaline karşı da ense damlası uygulayınız. Gördüğüm kadarıyla yavrunuz erkek. Kanat düşüklüğü erkek kuşlarda hastalık nedenlerinden biri olabilir. Ama kuyruk sokumuna doğru şişlik te var gibi. Yanılıyor da olabilirim. Yemesi içmesi keyfi yani genel hali nasıl. Bunlar hakkında da bilgi alabilir miyiz. Biraz daha net ve uzun bir video atabilir misiniz. Ve beyaz peçeteye birden fazla taze dışkı fotosu da alalım.

Son düzenleme:

MehmetCrm

Yeni Üye
Merhabalar yarın istediklerinizi yapıcağım geç gördüm kuşum yaklaşık 1-1,5 aydır bu şekilde kafası hariç. Gayet neşeli, ötüyor, konuşuyor, yem yiyor bir tane kabuk var yemin içinde onu kemiriyor gayet mutlu gözüküyor kafası diken gibi sert dediğiniz gibi bir köşeye kafasını garip bir şekilde koyup dinleniyor mu uyuyor mu anlamadım (onu neden yapıyor söylermisiniz)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar yarın istediklerinizi yapıcağım geç gördüm kuşum yaklaşık 1-1,5 aydır bu şekilde kafası hariç. Gayet neşeli, ötüyor, konuşuyor, yem yiyor bir tane kabuk var yemin içinde onu kemiriyor gayet mutlu gözüküyor kafası diken gibi sert dediğiniz gibi bir köşeye kafasını garip bir şekilde koyup dinleniyor mu uyuyor mu anlamadım (onu neden yapıyor söylermisiniz)
Dediğiniz hareketin videosunu atarsanız ihtimaller dahilinde bir yorumda bulunabiliriz. Burdan fotoğraf ve videolara bakarak yorum yapıyoruz. O yüzden net şu nedenden dolayı yapıyordur diyemeyiz. Ama ekleyin bir bakalım.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba, kuşunuz tüy dönemine girmiş. Haftada iki gün b vitamini takviyesi olması için Bt Amin Forte verelim 👍🏻

onun dışında kanatları biraz düşük evet belki de tüyü ağır geçiriyor olabilir. Titreme çok fazla göremedim kuyrukta, bir miktar titreme olması normal. İyi besleniyor mu kuşunuz?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi

MehmetCrm

Yeni Üye
Merhabalar evet yem yiyor, kanadı kuyruğu titriyor aşağı bakıyor ama yaklaşık 2 aydır bu şekilde.

MehmetCrm

Yeni Üye
Veterinere götürmeye çalışacağım ama evde yapıbileceğim birşeyler var mı şunu alın bunu alın soğuktan koruyun vb.

Rion

Yeni Üye
Veterinere götürmeye çalışacağım ama evde yapıbileceğim birşeyler var mı şunu alın bunu alın soğuktan koruyun vb.
Taşıyacağım kafesin etrafını streç film ile sarıp üstüne bir örtü alıyorum ben o şekilde taşıyorum. Streç ile sardıktan sonra delik açın mutlaka. Arabam olmadığı için soğuk havalarda böyle taşıdım sorun olmadı.

MehmetCrm

Yeni Üye
Merhabalar üzgünüm geç gördüm, keşke ilk gördüğünüzde getirseydiniz dedi ilerlemiş çünkü kuşuma ishal dedi suyuna damlatmak için bir tane ilaç ve toz şeklinde ilaç verdi. Bir tanede ağızına sıkılacak ilaç verdi onu kullanıyorum şuan durumu kötü ağız damlasını kestim çünkü kusmuş kuşum zaten hasta olduğunda beri ötmüyor yazık güçsüz kalmış uçamıyor dışarı çıkmak istiyor çıkartıyorum olduğu yerde bekliyor ve hala kanatları ve kuyruğu aşağı doğru bakıyor bilginiz var lütfen yazın

Üst Alt