• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun kafası kelleşti, kepek benzeri birşey döküyor kafası beyaz beyaz tüpçükler oldu ne yapıcam

Feex1

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kaşınma, kepek dökme
Hastalık Belirti Tarihi
29 Kas 2025
Kullanılan İlaç
yok
Yalan söylemeyeyim çok da iyi bakamıyorum işim dolayısı ile ama kuşumu çok seviyorum. Kafasında beyaz tüpçükler falan çıktı kepek benzeri şeyler döküyor. Kafesi ayda 1 falan temizliyordum. Yemi günde bir suyu da 3 günde bir falan yemi değiştirmeyi artık daha sık yapıyorum. Hangi vitaminler alınmalı nerede nasıl durmalı bilmiyorum. artık 2 günde bir temizliyeceğim kafesi.

hiçbir vitamin veya ürün kullanmıyorum banyo yapmayıda bilmiyor gibi yanına kap koyduğumda hiçbirşey yapmıyor kendimmi yıkamam lazım nası yıkamam lazım bilmiyorum eski ve şuanki halini bıraktım lütfen yardımcı olun ölsün istemiyorum

sırtındada bayağı bir süredir beyaz beyaz uzun tüyler var

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Yavrunuz Tüyde B Vitamini Takviyesi yapıyor musunuz ? Kepek İçin Her Tüy Döneminde Olur. Bulunduğu Ortam Sıcaksa 27 28 Derecede Sabitse Eğer Banyo Koyabilirsiniz. Su ılıktan Biraz Sıcağa Yakın Olsun. Kafes Temizliği Her Gün Yapılmalı. Ayda 1 Olmaz. Su Yemlik Her Gün temizlenmeli. Onların Evi Orası Unutmayalım. Temiz Tutmaya Çalışın. Kendiniz Yıkamayin. Fiş Fis Yapilabilir. Vitaminler İçin Takviye Listesini Ekliyorum.

Feex1

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Yavrunuz Tüyde B Vitamini Takviyesi yapıyor musunuz ? Kepek İçin Her Tüy Döneminde Olur. Bulunduğu Ortam Sıcaksa 27 28 Derecede Sabitse Eğer Banyo Koyabilirsiniz. Su ılıktan Biraz Sıcağa Yakın Olsun. Kafes Temizliği Her Gün Yapılmalı. Ayda 1 Olmaz. Su Yemlik Her Gün temizlenmeli. Onların Evi Orası Unutmayalım. Temiz Tutmaya Çalışın. Kendiniz Yıkamayin. Fiş Fis Yapilabilir. Vitaminler İçin Takviye Listesini Ekliyorum.
Dediğim gibi hayır b vitamini dahil bilmediğim için kullanmıyorum ilk evcil hayvanım, zavallıcık balkona düşmüştü orda bulduk. Zamanla elime çıkmayı durmayı falan öğrettim hiç korkmaz rahatlıkla elime falanda gelir parmağımda elimdede durur korkmaz. Listeyi direkt uygulayacağım teşekkürler ciddi birşey olmadığını öğrenmek içime su serpti kafesini hergün temizleyeceğim suyu çeşme suyumu olmalı yoksa şişe içme suyu fark edermi? kendim yıkarken nasıl yıkamam lazım?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Hazır kapalı şişe yada damacana su kullanın bakımsız kalmış vitaminleri rutin düzen de kullanın ayrıca kafesinde yok ise kalamar kemiği ve Grit kum mutlaka alın. Bir kaba hazır sudan ılık banyo hazırlayınca iyice yıkanmış marul yada sevdiği yeşillikten biraz koyun zamanla yıkanacaktır. Siz yıkamayın kesinlikle kendi yıkansın.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dediğim gibi hayır b vitamini dahil bilmediğim için kullanmıyorum ilk evcil hayvanım, zavallıcık balkona düşmüştü orda bulduk. Zamanla elime çıkmayı durmayı falan öğrettim hiç korkmaz rahatlıkla elime falanda gelir parmağımda elimdede durur korkmaz. Listeyi direkt uygulayacağım teşekkürler ciddi birşey olmadığını öğrenmek içime su serpti kafesini hergün temizleyeceğim suyu çeşme suyumu olmalı yoksa şişe içme suyu fark edermi? kendim yıkarken nasıl yıkamam lazım?
Tarık Gerekeni Yazmış. İçme Suyu Olsun. Takviyeleri Düzenli Kullanin. Sadece Sebze ve Meyve Yiyorsa Gervit'i Ayda 1 Verin. Rica Ederim 🌹

Feex1

Yeni Üye
Tarık Gerekeni Yazmış. İçme Suyu Olsun. Takviyeleri Düzenli Kullanin. Sadece Sebze ve Meyve Yiyorsa Gervit'i Ayda 1 Verin.
Marul çok sever. Dediklerinizi burada bulduğum siteden alıp düzenli şekilde uygulayacağım, son olarak yem olarak öneriniz varmı? petshop sürekli farklı bir yem öneriyorç

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Marul çok sever. Dediklerinizi burada bulduğum siteden alıp düzenli şekilde uygulayacağım, son olarak yem olarak öneriniz varmı? petshop sürekli farklı bir yem öneriyorç
Gold Wings Önerebilirim. Bende Tarikta Bu Yemden Kullanıyoruz Çok Memnunuz. İçinde Ekmek Parçaları Var Renkli. Onları Ayıklayıp Verin. Onun Haricinde Yem İyidir. Kilo Kontrolunde de Daha Sağlıklı Olur.

Üst Alt