• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun ısırma alışkanlığını nasıl bıraktırabilirim

Merlinn

Yeni Üye
8 aydır beraber olduğumuz sevda papağanım yeşilin ısırma alışkanlığını nasıl bıraktırabilirim

Ekli dosyalar

Yağız Ballı

Yeni Üye
8 aydır beraber olduğumuz sevda papağanım yeşilin ısırma alışkanlığını nasıl bıraktırabilirim
Bildiğim kadarıyla sevda papağanları ve cennet papağanları ısırma alışkanlıklarını zor bırakan papağanlar. Bende cennet papağanı vardı ve eğitim şeklime göre sende deneyebilirsin;
Eğer kafese yaklaşınca stres yapıyorsa yavaş yavaş ara vere vere yaklaş (Durum çok kötüyse Power Pause tekniği kullanabilirsin ama gerek olduğunu sanmıyorum). Kafese yaklaşma sorununu çözdüğünde çok nazik bi ses tonuyla onla konuş ve avuç içini görebileceği bir şekilde bir süre bekle. Avcunun içini yeterince gördüğünde kafesinin kapısını aç ve elini yavaşça içeri sok. Yine avuç içini görsün. Bir süre sonra o sana yaklaşmazsa sen ona yaklaş ve nazikça ona dokunmaya çalış. Muhtemelen ısırcak ve bu baya acılı olucak bu yüzden kuşa zarar vermicek bi eldiven kullanabilirsin. Isırmasına rağmen elini çekme veya kaçırma bunu bir süre boyunca yap. Yarım saat kadar durman gerekebilir ve en sonunda enerjisi biticek ve ısıramıyacak. Isırmamaya başladığı an elini kafesten yavaşça çıkar ve enerjisi tamamrn yerine gelene kadar bekle; suyunu içsin, yemini yesin tam oyun vakti geldiğinde yine yorulana kadar elini ısırsın ve ısırmaktan vazgeçince, ısırmanın ona bir şey kazandırmadığını anlayınca elini tekrar kafesten çıkar.
Benim metodum bu oldu ve sevda papağanları bildiğim kadarıyla yavruyken bile çok kolay eğitilmeyen canlılar ama her kuş evcilleştirilebilir. Başka metodları da araştırarak bulabilirsin.