• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun ishali var çözemiyorum

syg25

Yeni Üye
Kuşumun ilk andan itibaren ishalliği var. Gıdaya bağlımı bilemiyorm. Dıskısı sabahlari sulu degilken, öğleden sonraları sulu duruma geciyor.peceteyi islatacak durumda. Neşesi normal, tüy bakımlarini yapabiliyor. Oyuncaklariyla oynayip, yem yiyor. Bir durgunluk söz konusu degil. Kafesinde, kalamar kemigi, portakallı gaga taşı, pelet ve tohumlu yemi mevcut. Gunde 2 3 kere tıksırık sesi duyuyorm. Ortalama 1 aydir bende ama gecmedi. Ilk yem olarak vesele laga kullandım dışkisi kirec gibi bembeyaz oldu. Degistirdim ureticinin kullandgi yemi (vivid yem)siparis ettim, rengi degissede ishali gecmedi. Ara ara entrobac, gerwit multi vitamin kullandm ama düzelmedi. Ne yapmaliyim.20240913_162544.jpg

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Pelet yem yerine sadece tohumlu yem kullanın. Portakallı gaga taşı yerine normal gaga taşı kullanın. Üç gün üst üste probiyotik verin bir de öyle görelim

syg25

Yeni Üye
Pelet yemden oldugunu düsünmuyorm,cunku daha 1 hafta 10 gun anca oluyor kafesine koyali. Bu durum 3 hafta kadardir suruyor.
Ama yinede cikarticam.

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Kuşumun ilk andan itibaren ishalliği var. Gıdaya bağlımı bilemiyorm. Dıskısı sabahlari sulu degilken, öğleden sonraları sulu duruma geciyor.peceteyi islatacak durumda. Neşesi normal, tüy bakımlarini yapabiliyor. Oyuncaklariyla oynayip, yem yiyor. Bir durgunluk söz konusu degil. Kafesinde, kalamar kemigi, portakallı gaga taşı, pelet ve tohumlu yemi mevcut. Gunde 2 3 kere tıksırık sesi duyuyorm. Ortalama 1 aydir bende ama gecmedi. Ilk yem olarak vesele laga kullandım dışkisi kirec gibi bembeyaz oldu. Degistirdim ureticinin kullandgi yemi (vivid yem)siparis ettim, rengi degissede ishali gecmedi. Ara ara entrobac, gerwit multi vitamin kullandm ama düzelmedi. Ne yapmaliyim.Ekli dosyayı görüntüle 69387
Kuşunuzun türü nedir?
Suyu çok içiyor mu?
Ek olarak pelet yem konusunda bu zamana kadar pelet yem kullandığım kuşumda iç parazit durumu olurken sadece tohum ile beslediğim kuşumda hiç bir hastalığa rastlamamış olmam peletlerin sterilli konusunda bende şüphe uyandırdı. Dün gece yüzyüze görüşmemizdede Şehmus Bey aynı şeyi bana söyledi. Sultan papağanı iştahtan kesilmiş, yem kırıyor gibi yapıp kıramıyordu bu durumda mecburiyetten el besleme maması ve zeolit tozu kullandım 4.5-5 ML kadar el besleme maması zeolit tozu karışımını yedi kuşum 15 dakika sonra bir anda hareketlilik ve yeme saldırma gerçekleşti.

Kuşunuzun Yeteri miktarda su içtiğine emin misiniz?Günlük su ve yem tazelemenize dikkat ediyor musunuz?

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Pelet yemden oldugunu düsünmuyorm,cunku daha 1 hafta 10 gun anca oluyor kafesine koyali. Bu durum 3 hafta kadardir suruyor.
Ama yinede cikarticam.
Pelleti çıkarıp kolay ulaşabileceği bir yere normal tohum yemini koyun.

syg25

Yeni Üye
Kuşunuzun türü nedir?
Suyu çok içiyor mu?
Ek olarak pelet yem konusunda bu zamana kadar pelet yem kullandığım kuşumda iç parazit durumu olurken sadece tohum ile beslediğim kuşumda hiç bir hastalığa rastlamamış olmam peletlerin sterilli konusunda bende şüphe uyandırdı. Dün gece yüzyüze görüşmemizdede Şehmus Bey aynı şeyi bana söyledi. Sultan papağanı iştahtan kesilmiş, yem kırıyor gibi yapıp kıramıyordu bu durumda mecburiyetten el besleme maması ve zeolit tozu kullandım 4.5-5 ML kadar el besleme maması zeolit tozu karışımını yedi kuşum 15 dakika sonra bir anda hareketlilik ve yeme saldırma gerçekleşti.

Kuşunuzun Yeteri miktarda su içtiğine emin misiniz?Günlük su ve yem tazelemenize dikkat ediyor musunuz?
Sultan papagani 3 aylik. Evet yeterli miktarda su içtigini dusunuyorm. Ve gunluk olarak degistiriyorm. Bende hem tohum hem pelet var ikisinide bulundruyordm. 3 gun gozlemlemek icin cikarttim peleti ve portakalli gaga tasini. Bugun bir iki kere agzini acarken gordum. Yarinda kuş kumu temin edip koyucam.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sultan papagani 3 aylik. Evet yeterli miktarda su içtigini dusunuyorm. Ve gunluk olarak degistiriyorm. Bende hem tohum hem pelet var ikisinide bulundruyordm. 3 gun gozlemlemek icin cikarttim peleti ve portakalli gaga tasini. Bugun bir iki kere agzini acarken gordum. Yarinda kuş kumu temin edip koyucam.
Kuş kumunu kullansın, daha çok küçük bebeklerde böyle oluyor bazen bizim çikonun bebekliğinde de aynı sorunlar vardı kuş kumuyla çözüldü ☺ Dışkısı nasıl şu an?

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Su fazla içiyorsa aç kalıyor olabilir kırdığı yemleri ve su tüketimini kontrol edin. Probiyotik takviyesi yapın. Yem kırıyor gibi yapıp yemiyorsa el besleme yapmanız gerek şuan kendi kuşuma o şekilde yapıyorum 3 aylık sultan papağanı oda zeolit tozu ve el besleme maması ile destekliyorum ve 2. günden olumlu sonuç aldım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar gereken bilgileri vermişler sağolsunlar. 3 gün sonra tekrar dışkı ve video bekliyoruz

syg25

Yeni Üye
Dışkıda bu sekilde. Bir degisiklik olmadi. Tohum yemle alakalı olabilir mi. Video yukleyemiyorm

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tesekkur ederim, bundan sonra nasil bir yol izlemeliym. Takviye ürünleri ne kadar sıklıkla kullanmalıym ?
Ayrıca portakallı vs gaga taşı kullanmayın, pelet yem de vermeyin normal tohum tüketsin 😊

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz konu açmıştınız dün orada da dedim bu yavrunun acil kanatlı uzmanına gitmesi lazım dışkıda koku var mı

Üst Alt