• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun hızlı hızlı ağzını açıp kapatması

AytugSeker

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
3 May 2025
Muhabbet kuşum dün akşam ağzını hızlı hızlı açıp kapatmaya başladı, dışkısı normal , iştahı yerinde , ben kafesine yaklaştığımda birden heyecanlanıp normale dönüyor oynamasına devam ediyor uzaklaştığım zaman sürekli değil fakat bazen kapısının önüne geçip tekrar bu hareketi yapmaya başlıyor (bir de kanatlarını biraz açıyor) Bunu sindirim için mi yapıyor yoksa bi hastalık olabilir mi? Dışarı çıkardığım zaman hiç sıkıntısı yok bi şeyi yokmuş gibi oynuyor.

(8 aydır bende hiç yerinde durmayan bi kuş şuana kadar hiç yapmamıştı)

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Kuyruk Yandan gözükecek şekilde video ekler misiniz. Ve kafesinizde grit kum varmı

AytugSeker

Yeni Üye
Hayır grit kum yok. @Mert G. kum hakkında çok bilgi sahibi değilim fakat vermem gerekiyorsa marka da söyleyebilir misiniz?

Son düzenleme:

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Grit kum kullanın sorun çözülecektir solunumda sıkıntı yok çünkü sindirimle alakalı bir sorun

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim hemen alacağım fakat şunu alsanız daha iyi olur dediğiniz bi marka var mı
Hepsi aynıdır grit kumların garden mıx olur yada versele laga nın var . Bide bizim forumuzun kendi grit kumu var mamaist diye onuda alabilirsiniz

AytugSeker

Yeni Üye
Bugün kuş bahsettiğim hareketi sabah sadece 1 kere yaptı o da hemen durdu onun dışında daha görmedim. Dışkısı da bugün normaldi, kumu da kafesine koydum henüz pek bakmadı ama. Bir de entrobac kullanıyordum ben bugün baktığımda topaklanma vardı nemlenmiş mi acaba diye düşünüyorum kapalı dolapta saklıyordum. Topaklara hafifçe dokununca toza dönüyorlar ama emin olamadım atıp yenisini mi almalıyım?

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bugün kuş bahsettiğim hareketi sabah sadece 1 kere yaptı o da hemen durdu onun dışında daha görmedim. Dışkısı da bugün normaldi, kumu da kafesine koydum henüz pek bakmadı ama. Bir de entrobac kullanıyordum ben bugün baktığımda topaklanma vardı nemlenmiş mi acaba diye düşünüyorum kapalı dolapta saklıyordum. Topaklara hafifçe dokununca toza dönüyorlar ama emin olamadım atıp yenisini mi almalıyım?
Bir resim atarmısın enrobact ı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba nem almış topaklanma olmuş, kimyasal tepkimeye girer kullanmayın imha edin lütfen
Grit kum sindirimi kolatlaştırır, kursak hareketi olmaz😊

Ekli dosyalar

Üst Alt