• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşumun gözündeki ne?

kaan7532

Aktif Üye
Merhaba bu gün kuşun gözünde böyle bir şey gördüm bu ne ola bilir iltihap mı hastalık mı yoksa başka bir şey mi? Ne yapmam gerek?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhabalar gözdeki oluşum bana mantar izlenimi verdi. Önce pamuğu ılık demlenmiş çayla nemlendirelim sabah akşam olacak şekilde kuşun gözünü hafifçe silelim daha sonra trosyd mantar ilacı temin edip eczaneler de satılıyor akşamları çok ince tabaka halinde o oluşuma kulak çubuğu yardımıyla sürelim. Sürme işlemini akşamları yapalım uyku moduna geçince. Kremi sürdükten sonra odada herhangi bir ses olmasın ışıklar da kapalı olsun. Gaga da da çok pürüzlülük gördüm bu kremden gagaya da çok az miktar sürebilirsiniz. Yada tatlı badem yağı da olur. Ayakları da görebilir miyiz.

kaan7532

Aktif Üye
.m
Merhabalar gözdeki oluşum bana mantar izlenimi verdi. Önce pamuğu ılık demlenmiş çayla nemlendirelim sabah akşam olacak şekilde kuşun gözünü hafifçe silelim daha sonra trosyd mantar ilacı temin edip eczaneler de satılıyor akşamları çok ince tabaka halinde o oluşuma kulak çubuğu yardımıyla sürelim. Sürme işlemini akşamları yapalım uyku moduna geçince. Kremi sürdükten sonra odada herhangi bir ses olmasın ışıklar da kapalı olsun. Gaga da da çok pürüzlülük gördüm bu kremden gagaya da çok az miktar sürebilirsiniz. Yada tatlı badem yağı da olur. Ayakları da görebilir miyiz.
Bana da mantar gibi geldi. Aslı arkadaşımın dediklerini uygulayın. Geçmiş olsun.

Bu tarz mesajlar yazmak yasak. Müsait olanlar konulara tek tek bakıp mesaj yazıyor.
Merhaba ben Azerbaycanda yaşıyorum acaba bu trosyd yerine başka bir ilaç kullana bilirmiyim ve ya ilaç kullanmasam geçer mi? Ve bulaşıcımı? Yanında dişi ve yumurtaları var. Birde ben petshopda satana sordum pek bir şey olmadığını sadece krem sürsem yeterli olacağını söyledi.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
.m

Merhaba ben Azerbaycanda yaşıyorum acaba bu trosyd yerine başka bir ilaç kullana bilirmiyim ve ya ilaç kullanmasam geçer mi? Ve bulaşıcımı? Yanında dişi ve yumurtaları var. Birde ben petshopda satana sordum pek bir şey olmadığını sadece krem sürsem yeterli olacağını söyledi.
Mantar bulaşıcı bir hastalıktır. Mantara etki gösteren başka bir krem varsa orada eczaneler bilir ondan kullanabilirsiniz. Eğer ayıramıyorsanız önlem olaeak dişiyede krem sürebilirsiniz.

kaan7532

Aktif Üye
Mantar bulaşıcı bir hastalıktır. Mantara etki gösteren başka bir krem varsa orada eczaneler bilir ondan kullanabilirsiniz. Eğer ayıramıyorsanız önlem olaeak dişiyede krem sürebilirsiniz.
Peki insan ve ya hayvan mantarı ilacında fark olur mu? Çünki burada veteriner eczanesi yok ve veterinerlerde ancak kedi köpeğe bakıyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Peki insan ve ya hayvan mantarı ilacında fark olur mu? Çünki burada veteriner eczanesi yok ve veterinerlerde ancak kedi köpeğe bakıyor.
Trosyd krem beşeri ilaç zaten. Normal eczaneye gidip mantar kremi sorun. Ya da trosyd kremin muadili olan bir krem var mı diye sorup alın.

kaan7532

Aktif Üye
Trosyd krem beşeri ilaç zaten. Normal eczaneye gidip mantar kremi sorun. Ya da trosyd kremin muadili olan bir krem var mı diye sorup alın.
Tamam sizide yordum son soru olarak, diyelim kuşları ayırdım dişi yumurtaya yatmaya devam eder mi ve kendisi yemek yer mi ? Çünki erkek veriyor yemeği. Dişi çok az çıkıyor yuvadan

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bence kuşları rahatsız etmeyin. 🥺 Kübranın dediği gibi dişiye de önlem amaçlı kremi sürünüz 😊 ayakları göremedik ama ayakla gaga sürekli temas halinde olduğu için ayaklara da mutlaka kremden sürünüz. 🙏🏻

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba bu gün kuşun gözünde böyle bir şey gördüm bu ne ola bilir iltihap mı hastalık mı yoksa başka bir şey mi? Ne yapmam gerek?
Ben gözündekinin mantar olduğunu düşünmüyorum. Sanki dişiye kusarken mama sıçramış gibi. Gözüne gentagut gibi bir damla yapıp yine gentagutla ıslatılmış kulak temizleme çubuğu ile o parçayı alıp alamayacağınıza bir bakın.

Mantarda göz çevresi tüyler dökülür, deri kızarıp kalınlaşır. Kuş da devamlı orayı kaşır. Böyle bir görünüm göremedim ben resimden.

Üst Alt