• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun göz kenarlarındaki tüylerde azalma var sorun ne olabilir?

technonator

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun göz çevresi diğer göze göre daha kahverengi görünmeye başladı, şu an için keyfi yerinde hareketli ve oyun oynuyor ama ilerlemesinden endişe duydum. Bu bir enfeksiyon ya da pullu mite olabilir mi gagasında da pullanmalar var gibi. Gözü için önerebileceğiniz bir ilaç var mıdır? Teşekkürler.

1729612421063.png

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Muhabbet kuşumun göz çevresi diğer göze göre daha kahverengi görünmeye başladı, şu an için keyfi yerinde hareketli ve oyun oynuyor ama ilerlemesinden endişe duydum. Bu bir enfeksiyon ya da pullu mite olabilir mi gagasında da pullanmalar var gibi. Gözü için önerebileceğiniz bir ilaç var mıdır? Teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 71006
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Bu Beyefendi mantar olmuş
Trosyd krem sürebilirsiniz, akşamları uyumadan önce sürün, ayaklarına gagaya ve göz etrafına
Göze kulak pamuğu ile sürün nokta kadar, sürerken dikkat edin gözüne gelmesin
Ayrıca kekik çayı yapın lütfen
1 çaykaşığı kekiği 1 çay bardağı su ile kaynatın çeyrek su (kapalı şişe su olsun) çeyrek kekik demi doldurun suluğa
%50/%50 yarım suluk olsun
Kekik antibakteriyeldir
Kalan demi gün içinde yüzüne püskürtün sprey kutusuna doldurun ve fıs fıs yapın, cereden içeri girsin 😊🤲
Mantar kremini sürünce masaj yapın lütfen (insana bulaşmaz)

technonator

Yeni Üye
Yanıtınız için çok teşekkürler, yanlış bir tedavi yapmak istemiyorum bu konularda da oldukça yeniyim. Yakınlarımda da kuş tedavisinden anlayan veteriner yok maalesef. Evde hali hazırda CANESTEN krem var bunu kullanabilir miyim? Bir de farklı bir açıdan yine fotoğraf eklemek istiyorum sorun belki daha iyi anlaşılır.

1729672047006.png1729672163027.png

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yanıtınız için çok teşekkürler, yanlış bir tedavi yapmak istemiyorum bu konularda da oldukça yeniyim. Yakınlarımda da kuş tedavisinden anlayan veteriner yok maalesef. Evde hali hazırda CANESTEN krem var bunu kullanabilir miyim? Bir de farklı bir açıdan yine fotoğraf eklemek istiyorum sorun belki daha iyi anlaşılır.

Ekli dosyayı görüntüle 71024Ekli dosyayı görüntüle 71025
Mantar ilacı kullabilirsiniz, göze temas etmesin, yemesin mümkünse, ayaklarını da paylaşın lütfen bakıyım, uyumadan önce sürün gagayı sürtmesi ve masaj yapın sürünce, gözüne kulak pamuğu ile sürün lütfen

technonator

Yeni Üye
Ayakların son hali, diğer gözü iyi görünüyor keyfi de yerinde.

1729675064155.jpeg1729675093703.jpeg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Mantar hızlı ilerleyen bir bakteridir. Yayılması çok kolay olur önlem alınmazsa. Yavrunuzun gagası,ceresi mantar olmuş ve göze sıçramış. Ayaklara da sürün dememizin sebebi ayakları ile sürekli temas halinde olması. Kendini kaşıması gibi. Ayaklarda mantar yok ama olma ihtimali var. Hatta popo tüylerini aralayıp popoya da çok az bir miktar sürseniz iyi olur.

technonator

Yeni Üye
Vakit ayırıp yanıt verdiğiniz için çok çok teşekkürler. Bugün itibariyle kremini sürmeye başlayacağım. Terramycin'm, Canesten'mi kullansam daha iyi.
1729678025391.png1729678102195.png

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Göz nezlesinde yada enfeksiyonlarda terramicyn öneriyoruz. Fakat sizin yavrunuzda mantar olduğu için mantar merhemi kullanmanız daha doğru yaklaşım olur. Rica ederim 🌸

Üst Alt