• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun göz etrafındaki tüyler döküldü ve yanağı şişti

turta

Yeni Üye
Kuşumun hiçbir sorunu yokken 3-4 gün önce sabah uyandığında gözünün etrafında bir kızarıklık fark ettik ve göz çevresindeki tüyleri de dökülmüştü. İnternetten ne yapabileceğime baktım, terramicin merhem ve gentagut damla önerilmişti. Hemen onlaeı temin ettim ve kuşuma uygulamaya başladım. Ama terramicin gözünün içine kadar bulaştı ve gagasının yanı da şişti.
Veterinere götürdük ve 3 günlük antibiyotik tedavisi verdi, ayrıca gentagut damlaya devam edeceğiz.

Bu arada mevsim geçişi olduğundan tüy dökme döneminde, ilk başta gözünün etrafındaki tüylerin de öyle döküldüğünü düşünmüştüm.
Yeme içmesinde ve enerjisinde bu hastalıktan beri bir fark yok, her zamanki gibi enerjik ve çok konuşuyor nazar değmesin Allah korusun bebeğimi. Sadece tüy dökme döneminde olduğu için fazla uyumak istiyor.

Göz kızarıklığı zaman zaman azalsa da şişmesi geçmedi, hatta gagasının altı da kızarmaya başlamış. Bu arada, şişlik yumuşak.

Sizce bu hastalık nedir? Nasıl tam olarak tedavi edilir ve neler yapmalıyım tedavi sürecinde? Kuşuma bir şey olursa diye çok korkuyorum lütfen yardım edin :((

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba foruma hoşgeldiniz. Tedavi yonteminiz doğru. Sadece terramicyn merhemi nasıl uyguluyorsunuz bilmiyorum ama gece yatmadan önce kulak çubuğu ile göz çevresine ince bir tabaka halinde sürünüz. Sonra ışıkları kapatın uyku moduna geçsin ki merhemi bir yerine değdirmesin yada yemesin. Bu arada sabah damlayı damlatmadan ve akşam terramicyn merhemi sürmeden beş on dakika önce ılık çay demiyle pamukla pansuman yapınız. Bir hafta bu şekilde uygulayın. Geçmiş olsun 🌸

turta

Yeni Üye
Merhaba foruma hoşgeldiniz. Tedavi yonteminiz doğru. Sadece terramicyn merhemi nasıl uyguluyorsunuz bilmiyorum ama gece yatmadan önce kulak çubuğu ile göz çevresine ince bir tabaka halinde sürünüz. Sonra ışıkları kapatın uyku moduna geçsin ki merhemi bir yerine değdirmesin yada yemesin. Bu arada sabah damlayı damlatmadan ve akşam terramicyn merhemi sürmeden beş on dakika önce ılık çay demiyle pamukla pansuman yapınız. Bir hafta bu şekilde uygulayın. Geçmiş olsun 🌸
Çok teşekkür ederim, ben yanağı şiştiği için terramicyni bırakmıştım alerji oldu diye :( yanağındaki şişlik nasıl geçer acaba? Antibiyotik kullandık 3 gün başka ne yapabiliriz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim, ben yanağı şiştiği için terramicyni bırakmıştım alerji oldu diye :( yanağındaki şişlik nasıl geçer acaba? Antibiyotik kullandık 3 gün başka ne yapabiliriz
Tedaviyi yarım bırakmayın. Yedi gün boyunca damla ve merheme devam edin. Yanağındaki sişliği farkedemedim sadece gaga kenarında tüy dökülmesi gördüm. Gaga kenarında bazen mantar kaynaklı bu tarz durumlar görülebilir. Siz tedaviyi bitirin gaga kenarındaki duruma göre mantar kremi sürülebilir. Bağışıklığı için de b vitamini,multivitamin gervit ve probiyotik entrobac temin ederseniz iyi olur. Yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz. Solunum problemi var mı yok mu bir bakalım.

Son düzenleme:

turta

Yeni Üye
Tedaviyi yarım bırakmayın. Yedi gün boyunca damla ve merheme devam edin. Yanağındaki sişliği farkedemedim sadece gaga kenarında tüy dökülmesi gördüm. Gaga kenarında bazen mantar kaynaklı bu tarz durumlar görülebilir. Siz tedaviyi bitirin gaga kenarındaki duruma göre mantar kremi sürülebilir. Bağışıklığı için de b vitamini,multivitamin gervit ve probiyotik entrobac temin ederseniz iyi olur. Yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz. Solunum problemi var mı yok mu bir bakalım.
Solunumunda, hareketlerinde vs bir sorun yok. Gözünün kızarıklığı da geçiyor yavaş yavaş. Ama yanaktaki şişlik bir türlü geçmedi o beni endişelendirdi. Yumuşak bir şişlik, tümör gibi bir şey olduğunu düşünmüyorum o yüzden.
Merheme birkaç gündür devam etmiyoruz çünkü yanağındaki şişlik bu merhemi sürmeye başladıktan sonra oldu. Veterinerimiz de sürmememizi söyledi bu yüzden. Bu krem dışında ne kullabilirim? Bir de Stafine göz damlasının daha etkili olduğunu söyleyenler var, sizce hangisi daha iyidir?

Videosu: turta bebek

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Solunumunda, hareketlerinde vs bir sorun yok. Gözünün kızarıklığı da geçiyor yavaş yavaş. Ama yanaktaki şişlik bir türlü geçmedi o beni endişelendirdi. Yumuşak bir şişlik, tümör gibi bir şey olduğunu düşünmüyorum o yüzden.
Merheme birkaç gündür devam etmiyoruz çünkü yanağındaki şişlik bu merhemi sürmeye başladıktan sonra oldu. Veterinerimiz de sürmememizi söyledi bu yüzden. Bu krem dışında ne kullabilirim? Bir de Stafine göz damlasının daha etkili olduğunu söyleyenler var, sizce hangisi daha iyidir?

Videosu: turta bebek
Terramicyn merhemin herhangi bir yan etkisi yoktur. Yanakta şişlik yapacağını sanmıyorum. O zamana tesadüf etmiş denk gelmiş olabilir. Tabi yine de kullanmamak size kalmış. Gözde enfeksiyon varsa biz genelde tobrased yada gentagut damla öneririz. Gentagut hem kulak için hemde gözde oluşan enfeksiyon için önerilen bir damla. Ama sadece göz için kullanılan damla tobrased. Ben tobrased in gentagut a göre bir tık daha etkili olduğunu düşünüyorum. Ama zaten sizin yavrunuzun gözünde düzelme varmış. Bence gentagut damladan sabah akşam olmak üzere günde iki kez kullanıma 7 güne tamamlayacak şekilde devam edin.

Üst Alt