• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun göz çevresindeki tuhaflık

TheCure

Yeni Üye
Merhabalar. Kuşumun gözünün çevresinde birkaç gündür bir tuhaflık var, tüy dökülmesi mi desem, bazı tüylerin orada tuhaf bir şekle girmesi mi desem, nasıl desem bilemedim. Bugün iyice yolunmuş gibi sanki orası, müdahale de ettirmiyor. Üreticisine sordum sürtmekten enfeksiyon olmuş dedi, teramisin ve göz damlası kullanmamı söyledi. Sizlere de danışmak istedim aynı fikirde misiniz diye. Bu arada bu sıralar çok tüyü dökülüyor, bu da normal midir? Tüye girmek deniyor galiba kış tüyleri çıkıyor sanırım, doğru mudur? Fotoğrafları mesajıma ekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Enfeksiyon da olabilir. Solunumu da sıkıntı vardır o da yapar yada dediğiniz gibi tüy e girince bazı kuşların göz çevresi tüyleri dökülebilir. Solunum da sıkıntı var mı kuyruk sekmesi oluyor mu. Üreticinin dediği ilaçları alıp uygulayabilirsiniz. Gün içinde ılık çay demiyle pansuman da yapın. Tüy de ise haftada iki kez b vitamini takviyesi yapın. Yine de genel hâlini görebileceğimiz video ekler misiniz.

TheCure

Yeni Üye
Solunumunda sıkıntı yok, kuyruk titremiyor. Önceki kuşumdan biliyorum o kuyruk titremesini, bunda o şekilde bişey yok. Üreticinin söylediği Teramisin kremi aldım sürdüm gece yatmadan bi daha sürcem, sürekli bi yerlere sürtüp kaşıyor orayı çünkü, kremi de siliyor yani. Ben Gervit W veriyorum arada, bu tüy değişimi yüzünden almıştım 1 ay önce falan, bugün de 24 saat normal su yerine koydum Gervit W olan suyu. Video ekleyemedim, çok uğraştım boyut büyük dedi diye küçülttüm ama bu sefer de MP4 kabul etmedi sistem ama her zamanki gibi bana ilgisi normal, bazen susuyor bazen konuşuyor ama çok mutsuz gibi değil, çektiğim videoda da çok konuşmadı ama gündüz konuşuyordu çok. Arada kaşınıp durduğu için susuyor ama sık sık.

TheCure

Yeni Üye
Enfeksiyon da olabilir. Solunumu da sıkıntı vardır o da yapar yada dediğiniz gibi tüy e girince bazı kuşların göz çevresi tüyleri dökülebilir. Solunum da sıkıntı var mı kuyruk sekmesi oluyor mu. Üreticinin dediği ilaçları alıp uygulayabilirsiniz. Gün içinde ılık çay demiyle pansuman da yapın. Tüy de ise haftada iki kez b vitamini takviyesi yapın. Yine de genel hâlini görebileceğimiz video ekler misiniz.
Sizi alıntılamayı unutmuşum tekrar yazarak sizi alıntılamak istedim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sizi alıntılamayı unutmuşum tekrar yazarak sizi alıntılamak istedim.
Terramicyn i günde bir kere gece yatmadan önce sürün. Sonra ışıkları kapatın ses te olmasın. Uykuya geçsin. Gözüyle herhangi bir teması olmasın. Damlayı da damlatın gündüzleri. Beş altı gün boyunca. Sonra ilaçlar etkisini gösterip düzelmeye başlayacaktır. Dediğim gibi bt amin forte takviyesi yapın. Ekstra bir kaşıntısı varsa dış parazit damlası da yaptırabilirsiniz. Videoyu streamable.com üzerinden ekleyin daha sonra linki kopyalayıp burada mesaj bölümünde paylaşın.

Buluttt

Aktif Üye
Terramicyn i günde bir kere gece yatmadan önce sürün. Sonra ışıkları kapatın ses te olmasın. Uykuya geçsin. Gözüyle herhangi bir teması olmasın. Damlayı da damlatın gündüzleri. Beş altı gün boyunca. Sonra ilaçlar etkisini gösterip düzelmeye başlayacaktır. Dediğim gibi bt amin forte takviyesi yapın. Ekstra bir kaşıntısı varsa dış parazit damlası da yaptırabilirsiniz. Videoyu streamable.com üzerinden ekleyin daha sonra linki kopyalayıp burada mesaj bölümünde paylaşın.
Hocam benim kuşumda da var aynısı benim ne yapmam lazım kuyruk titremesi çok hafif bir şekilde var ama veterinere gittiğimizde akıntısı var papatya çayı uygulauın dedi evde papatya çayımız yok ama teramycin krem ve gentagut damlamız var.

TheCure

Yeni Üye
Aslı hanım kusura bakmayın ancak yükleyebildim videoyu, dediğiniz gibi krem ve damlayı kaç gündür yapıyorum, bugün güncel hâli bu şekilde;

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Damla ve terramicyn den dolayı tüyler ıslak görünebilir. Ilık çay demiyle de pansuman yapın. Beş gün dolduysa tedaviyi sonlandırın. Tüyler çıkmaya başlar yakın zamanda. Dediğim gibi bt amin forte takviyesi yapın. Maşallah 🌸

cekusuu

Yeni Üye
Aslı hanım kusura bakmayın ancak yükleyebildim videoyu, dediğiniz gibi krem ve damlayı kaç gündür yapıyorum, bugün güncel hâli bu şekilde;

Kuşunuzda ishal veya yemde dışkı sorunu var mı? Benimkinin de tüyleri sizinki gibi oldu ama yanında bu dediğim belirtiler de var.

TheCure

Yeni Üye
Damla ve terramicyn den dolayı tüyler ıslak görünebilir. Ilık çay demiyle de pansuman yapın. Beş gün dolduysa tedaviyi sonlandırın. Tüyler çıkmaya başlar yakın zamanda. Dediğim gibi bt amin forte takviyesi yapın. Maşallah 🌸
Tamamdır Aslı hanım teşekkür ederim ilginize.

TheCure

Yeni Üye
Kuşunuzda ishal veya yemde dışkı sorunu var mı? Benimkinin de tüyleri sizinki gibi oldu ama yanında bu dediğim belirtiler de var.
İshali yok şükür, video'da da görebilirsiniz kafes dibindeki dışkıları. Yemde dışkı ne demek anlayamadım.

cekusuu

Yeni Üye
Yazım yanlışı olmuş. Kusuruma bakmayın. Dışkıda yem demek istemiştim

TheCure

Yeni Üye
Açıkçası hiç görmedim öyle bişey şimdiye kadar. Yok yani.

Üst Alt