• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun Göğüs Kemiği Neden Çıkmış

Black1903

Paylaşımcı
Bugün muhabbet kuşumuz Balkuş un göğüs kemiğinin sertleştiğinin farkına vardım.günlük rutininde hiçbir değişim yok.ilk defa oldu sebebi ne olabilir?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Bugün muhabbet kuşumuz Balkuş un göğüs kemiğinin sertleştiğinin farkına vardım.günlük rutininde hiçbir değişim yok.ilk defa oldu sebebi ne olabilir?
Beyaz kağıt üstüne birikmiş dışkı resmi ile, kuşun tünekteki halinin videosunu görebilir miyiz? Kusma, öğürme var mı? Zor nefes alma, hapşırma, nefes alırken ses çıkarma vs?

Black1903

Paylaşımcı
Beyaz kağıt üstüne birikmiş dışkı resmi ile, kuşun tünekteki halinin videosunu görebilir miyiz? Kusma, öğürme var mı? Zor nefes alma, hapşırma, nefes alırken ses çıkarma vs?
Dışkı şimdi atıcağım hayır bu belirtilerin hiçbiri yok.günlük rutini aynı yani şunu demek istedim herhangi değişen bir şey yok yemini yiyor dışarı çıkıyor öbür arkadaşlarına uyum sağlıyor.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkıyı daha net atar mısınız ve daha uzun bir video

Black1903

Paylaşımcı
Son düzenleme:

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Foto karanlık çıkmış tam anlayamıyorum sürekli kabarık mı duruyor? Hassas tartınız var mı. Yoksa alıp kilo ölçümü yapsanız iyi olur

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Teşekkürler peki sorun ne olabilir?
Hafif enfeksiyon var. Eve gelen gripli birinden solunum yolu enf kapmış olabilir. Sulukları yemlikleri düzenli aralıklarla virkon s lemiyorsanız ya da çamaşır suyu katılmış su ile temizlemiyorsanız, bakteri üremesi olmuş olabilir. Tüydedir, ağır geçiyordur, bağışıklığı zayıflamıştır, vücudunda her zaman bulunan hastalık yapıcı mikropların sayısı artmış olabilir. Mama türü şeyler verdiğinizde kafeste çok uzun kalmış olabilir. Dışkı bulaşmış yem yemiş olabilir. Kısacası çoğu şey bağışıklığının düşmesiyle ilgili. Gerwit, bt amin de veriyor musunuz?

Black1903

Paylaşımcı
Hafif enfeksiyon var. Eve gelen gripli birinden solunum yolu enf kapmış olabilir. Sulukları yemlikleri düzenli aralıklarla virkon s lemiyorsanız ya da çamaşır suyu katılmış su ile temizlemiyorsanız, bakteri üremesi olmuş olabilir. Tüydedir, ağır geçiyordur, bağışıklığı zayıflamıştır, vücudunda her zaman bulunan hastalık yapıcı mikropların sayısı artmış olabilir. Mama türü şeyler verdiğinizde kafeste çok uzun kalmış olabilir. Dışkı bulaşmış yem yemiş olabilir. Kısacası çoğu şey bağışıklığının düşmesiyle ilgili. Gerwit, bt amin de veriyor musunuz?
Ben hergun temizliklerini yapiyorum sade su ile yemlikleri ve suluklarıda sade su ile yıkıyorum fakat suluklar pek de temiz olmuyor .haftada birde kafesleri yikiyorum.evet yemliklerin biri tünek aşağısında durduğu için kafes yapısı gereği kaka bulaşıyor ama ben yanlarında olduğumda hemen temizliyorum.gerwit bt amini forteyi buaralar kullanmadım.evde üç arkadaşı daha var üçüde tüyde fakat keyifleri yerinde fakat Balkuş daha tüy dökmeye başlamadı veya dökecek 🌼☺ teşekkür ederim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ben hergun temizliklerini yapiyorum sade su ile yemlikleri ve suluklarıda sade su ile yıkıyorum fakat suluklar pek de temiz olmuyor .haftada birde kafesleri yikiyorum.evet yemliklerin biri tünek aşağısında durduğu için kafes yapısı gereği kaka bulaşıyor ama ben yanlarında olduğumda hemen temizliyorum.gerwit bt amini forteyi buaralar kullanmadım.evde üç arkadaşı daha var üçüde tüyde fakat keyifleri yerinde fakat Balkuş daha tüy dökmeye başlamadı veya dökecek 🌼☺ teşekkür ederim.
Rica ederim. Haftada 1 içine çamaşır suyu eklenmiş su ilr tünek ve yemlikleri yıkayıp çok iyi bir şekilde durulayalım. Gerwit, bt amin ve entrobac bağışıklık güçlendiren ürünler. Diğerlerine standart olarak bir iki gün sade su arası vererek, her hafta takviyelerdeb verelim. Orta güne entrobacı denk getiriniz

Tuana Polat

Yeni Üye
az evvel kuşum titreyerek boğazından bir şey çıkarmaya çalışıyor gibi kustu. Ve elime alıp hemen karnını okşayarak rahat çıkarmasını sağlamaya çalıştığım an farkettim göğüsü sertleşmişti normalde her gün elime alırım o sertlik yok bu geçen haftada oldu kustu. Şırınga ile ilaç vermişlerdi suyuna katmıştım. 1 haftadır normaldi o sertlikte geçmişti şimdi az önce yine titreyerek kustu. Ne yapabilirim lütfen yardım edin dışkısının resimi çektim her zamanki gibi normal ama kusma sorunu olunca çok telaşlandım resim buraya nasıl yüklüyorum bilmiyorum şnstagram adresiniz var mı ayrıntılı bahsetmek istiyorum. Lütfen yardımınıza ihtiyacım var.

Ekli dosyalar

Pio

Aktif Üye
Merhaba göğüs kemiğinin sertleşmesine ek olarak hapşırma ve öğürme var nefes almaları da seri aynen dediğiniz gibi. Ses çıkarma yok nefes alırken ve kusma da görmedim ama öğürme kesinlikle var. Kuşun hastalığı nedir?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba göğüs kemiğinin sertleşmesine ek olarak hapşırma ve öğürme var nefes almaları da seri aynen dediğiniz gibi. Ses çıkarma yok nefes alırken ve kusma da görmedim ama öğürme kesinlikle var. Kuşun hastalığı nedir?
Dışkı resmini atabilir misiniz

Üst Alt