• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun Göğsünün Sol Tarafında Şişkinlik Var

ksitosin

Yeni Üye
Selamlar, iyi günler. Kuşumun göğsünün -karşıdan bakıldığında- sağ tarafında bir sivrilik var bu neyin belirtisidir? Kronik yumurtlama sorunu var uzun zamandır, erkek kuş alamam yanına ama banyo yaptırıyorum kızgınlığı gitsin diye. Ayrıca kendisi ishal. Yeme ve içmede sıkıntı yok ama kafese hiç girmeyen kuş bugün kafesten çok az çıktı.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba, aramıza hoşgeldiniz.

bu resimlerden anlamak ve yorum yapmak pek mümkün değil. kuşu elinize alıp, o bölgeye üfleyerek video yada fotoğraf çekebilir misiniz?

ksitosin

Yeni Üye
Hoş buldum, teşekkürler.

Maalesef, hem avuç içinde rahat durmadığından hem de telefonum arızalı olduğundan dediğinizi yapma şansım yok fakat şişen yerin rengi için soruyorsanız ben üflediğimde farklı bir renk göremedim.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Ben bir şey anlayamadım üzgünüm fazla kızgınlık yumurtası yaptıysa bazen ayağa vurabiliyor

Rusalka

Aktif Üye
Kuşunuzun sorunu nedir bilmiyorum geçmiş olsun çok.
Söylemek istediğim şey ise maalesef banyo yaptırarak kızgınlığı geçmiyor dişi kuşların bu bir çözüm değil yani sadece anlık oyalamak gibi düşünün.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Daha net foto görebilir miyiz? Dediğiniz yere üfleyerek foto yollayın bakalım 👍

ksitosin

Yeni Üye
Bugün baktığımda şişliğin indiğini gördüm. Sadece tek tarafta olabiliyorsa eğer, yağlanmaydı sanırsam. Geçmiş olsun dilekleriniz için de teşekkür ederim :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bugün baktığımda şişliğin indiğini gördüm. Sadece tek tarafta olabiliyorsa eğer, yağlanmaydı sanırsam. Geçmiş olsun dilekleriniz için de teşekkür ederim :)
Kursağından mi bahsediyorsunuz acaba? Yağlanma öyle iki günde geçmez ama neyse durumu iyiyse geçmiş olsun 😊

yao ako

Paylaşımcı
kuşa eş almassanız ve böyle giderse kuşun ömrü 4-5 yılı geçmez bilginize.

ksitosin

Yeni Üye
Veterinere gittim, tümör var dedi fakat ellerinde gerekli aletler olmadığı için bana İstanbul Üniversitesi'nin Veterinerlik Fakültesi'ne gitmemi söylediler. Yarın oraya gideceğim fakat forumda okuduğuma göre tümör alınırken operasyonlar genellikle başarısız oluyormuş. Bu yüzden, tümör fazla büyümeden veyahut kuş acı çekmeden ameliyat yaptırmayın diyenler var. Ne yapmamı önerirsiniz?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Veterinere gittim, tümör var dedi fakat ellerinde gerekli aletler olmadığı için bana İstanbul Üniversitesi'nin Veterinerlik Fakültesi'ne gitmemi söylediler. Yarın oraya gideceğim fakat forumda okuduğuma göre tümör alınırken operasyonlar genellikle başarısız oluyormuş. Bu yüzden, tümör fazla büyümeden veyahut kuş acı çekmeden ameliyat yaptırmayın diyenler var. Ne yapmamı önerirsiniz?
Tümör iyi huyluysa bu şekilde yaşayabilir. İlaçlarla atlatabilir. Ameliyat riskli evet.