• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Kuşumun Göğsünde Sert Sarı Şişlik

Cicikusboncuk

Yeni Üye
AAECBE5B-5946-4B0A-BC85-7AFBA1B8C5B8.jpeg85FC7B08-95D4-4A4B-B814-0598F95BC8EE.jpegB90E68FF-F817-4D91-BE97-E5E753DD0AE4.pngMerhaba, benim kuşumun göğsünde sert sarı bir şişlik var. Veterinere götürdüm ve bana mantar olabileceğini söyleyip mikostatin ve terbisil adlı iki ilaç verdi. 5 gündür kullandım ama bi değişiklik yok.
Hastalık Belirtileri;
1-Göğüste sert bir şişlik
2-Şişliğin yeri tam kursak üstü değil kursağın çok az altı
3- şişlik rengi sarı
4-Dışkı normal
5- kusma birkaç kez oldu ama çok sık değil,kusma kokulu veya salyalı değildi kuruydu.
Nolur yardım edin...

Son düzenleme:

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Ekli dosyayı görüntüle 60629Ekli dosyayı görüntüle 60630Ekli dosyayı görüntüle 60631Merhaba, benim kuşumun göğsünde sert sarı bir şişlik var. Veterinere götürdüm ve bana mantar olabileceğini söyleyip mikostatin ve terbisil adlı iki ilaç verdi. 5 gündür kullandım ama bi değişiklik yok.
Hastalık Belirtileri;
3- şişlik rengi sarı
4-Dışkı normal
5- kusma birkaç kez oldu ama çok sık değil,kusma kokulu veya salyalı değildi kuruydu.
Nolur yardım edin...
Merhaba geçmiş olsun, götürdüğünüz veteriner kliniği kanatlı uzmanı mıydı?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 60629Ekli dosyayı görüntüle 60630Ekli dosyayı görüntüle 60631Merhaba, benim kuşumun göğsünde sert sarı bir şişlik var. Veterinere götürdüm ve bana mantar olabileceğini söyleyip mikostatin ve terbisil adlı iki ilaç verdi. 5 gündür kullandım ama bi değişiklik yok.
Hastalık Belirtileri;
3- şişlik rengi sarı
4-Dışkı normal
Nolur yardım edin...
Merhaba yavrunuzda yağlanma var gibi duruyor. Kaç gram tartıp bizlere söyleyebilir misiniz. Temiz beyaz peçeteye birden fazla yeni yapılmış dışkı da ekler misiniz. Kullanılan ilaçları kesin zaten insanlar için kullanılan antifungal ilaç vermiş hekiminiz. Elinizde probiyotik varsa üç gün üst üste probiyotik takviyesi yapınız en azından var olan yararlı bakterilerin de gitmesini engellemiş olursunuz. Birde videosunu net şekilde atar mısınız. Genel haline duruşuna bir bakalım.

Cicikusboncuk

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, götürdüğünüz veteriner kliniği kanatlı uzmanı mıydı?
Merhaba hayır kanatlı uzmanı değildi. Kanatlı olan 1 kişiye sordum sadece gözle muayeneye 600 tl istedi. Öğrenciyim ben. Sadece gözle muayeneye 600 istiyorsa ben o klinikten nasıl çıkarım düşünemediğimden o kanatlı veterinere götüremedim ne yazık ki.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba hayır kanatlı uzmanı değildi. Kanatlı olan 1 kişiye sordum sadece gözle muayeneye 600 tl istedi. Öğrenciyim ben. Sadece gözle muayeneye 600 istiyorsa ben o klinikten nasıl çıkarım düşünemediğimden o kanatlı veterinere götüremedim ne yazık ki.
Çok yemiş olabilir mi aslında olabilir, çünkü kusuyorsa çok yediğinden de kaynaklanabilir vide yükleyebilir misiniz:UVbZ8.png

Cicikusboncuk

Yeni Üye
Merhaba yavrunuzda yağlanma var gibi duruyor. Kaç gram tartıp bizlere söyleyebilir misiniz. Temiz beyaz peçeteye birden fazla yeni yapılmış dışkı da ekler misiniz. Kullanılan ilaçları kesin zaten insanlar için kullanılan antifungal ilaç vermiş hekiminiz. Elinizde probiyotik varsa üç gün üst üste probiyotik takviyesi yapınız en azından var olan yararlı bakterilerin de gitmesini engellemiş olursunuz. Birde videosunu net şekilde atar mısınız. Genel haline duruşuna bir bakalım.
merhaba probiyotik var bugün verdiği ilaçların 5.günü yani son günü. Bugün birsin yarın suyuna katayım mı probiyotiği? Dışkısını da yapsın hemen atacağım. Video yükledim.unnamed

Cicikusboncuk

Yeni Üye
Bu da dışkısı 9BA677CB-DC87-484E-BF5B-4D84AEDCF5BC.jpeg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tek dışkı belirleyici olmayabiliyor. Ama tek dışkıya bakarsak problemli durmuyor. Açıkçası ben yağlanma olduğunu düşünüyorum. Video da da baya kilolu duruyor. Diyet yem uygulayıp yavrunuza egzersiz yaptırmanız fayda sağlayacaktır. Mesela çok yormayacak şekilde gün içinde uçuş sıklığını arttırın. Sebze ağırlıklı besleme yapabilirsiniz. Elinizde hangi probiyotik var. Tercihimiz probiyotik olarak entrobac multivitamin gervit. Bu iki ürün var mı elinizde. Yoksa temin ediniz. İnternet üzerinden alabilirsiniz. Petshoplarda satılmıyor. Zaten çok uçuk fiyatlar değil. Bir bakın isterseniz.

Cicikusboncuk

Yeni Üye
Tek dışkı belirleyici olmayabiliyor. Ama tek dışkıya bakarsak problemli durmuyor. Açıkçası ben yağlanma olduğunu düşünüyorum. Video da da baya kilolu duruyor. Diyet yem uygulayıp yavrunuza egzersiz yaptırmanız fayda sağlayacaktır. Mesela çok yormayacak şekilde gün içinde uçuş sıklığını arttırın. Sebze ağırlıklı besleme yapabilirsiniz. Elinizde hangi probiyotik var. Tercihimiz probiyotik olarak entrobac multivitamin gervit. Bu iki ürün var mı elinizde. Yoksa temin ediniz. İnternet üzerinden alabilirsiniz. Petshoplarda satılmıyor. Zaten çok uçuk fiyatlar değil. Bir bakın isterseniz.
Evet ikisi de var elimde. Videoda üşüdüğü için kabarık duruyor. Kilolu değil ama yağlanma olma ihtimaline karşın ilaçları bitince dediklerinizi yapacağım. Bir de yağlanma böyle sert olur mu? Kemik gibi sepsert çünkü.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet ikisi de var elimde. Videoda üşüdüğü için kabarık duruyor. Kilolu değil ama yağlanma olma ihtimaline karşın ilaçları bitince dediklerinizi yapacağım. Bir de yağlanma böyle sert olur mu? Kemik gibi sepsert çünkü.
Açıkçası sarı renk görünüm ve karın bölgesinde şişlik olması bana yağlanma olma ihtimali getirdi aklıma. Burdan gördüklerimize göre yorum yapıyoruz. Videoda da hareketli hali bile kilolu geldi. Ama hassas tartı bize daha sağlıklı bilgi verir. Siz akdarı oranı fazla ama aspur ve daldarı oranı az olan bir diyet yem tercih edin. Hatta @Şehmus BAKIR bey size bu konuda yardımcı olur. 🌸

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Söylenildiği gibi kuşunuzda yağlanma var ve diyet yem, sebze birde zeolit tozu öneririm. Verilen ilaçları görebilir miyim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici