• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun göğsü şiş

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Detay?
Bana normal geldi.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bazende kuşum top gibi oluyor tıksırıyor kusma hareketide yapıyor kuşum 1 yaşına yeni girdi erkek
Kusma hareketini arada yapıyorsa kafese grit kum yoksa koyabilirsiniz. Sindirim yapamıyorsa ondan yapabilir.
Göğsü bana normal geldi ama öndende bir fotoğraf paylaşın isterseniz. Hiç tarttınız mı kilosunu?

saadetkcktpc

Yeni Üye
Hassas tartım yok maalesef grit kumu var ama haftada 1 veriyorum çünkü çok yiyiyor IMG_20240103_193749.jpg

Doğacı

Eski Forumcu
Şişman görünüyor kaç gr olduğunu ölçerseniz iyi olur. Ayrıca kuşun göğüs kemiğinin yanlarındaki etli kısmı kontrol eder misiniz kilo kaybı var mı kemik belirgin mi? Kusma tıksırma hakkında daha detay verin hatta videosunu atın bakalım. Başka belirtiler var mı dil döndürme gibi? Dışkı fotoğraflarını da atınız

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Biraz kilosu var gibi kuşun. :)

Hassas tartım yok maalesef grit kumu var ama haftada 1 veriyorum çünkü çok yiyiyor Ekli dosyayı görüntüle 57340
Çok vermemeniz iyi zira bazı kuşlar çok fazla yediği zaman taşlıkta birikim yapıyor ama sizin kuşunuzda sanki sindirim sıkıntısı var, o yüzden normale dönene kadar kontrollü bir şekilde verebilirsiniz.

Probiyotik kullanıyor musunuz?

saadetkcktpc

Yeni Üye

Çok vermemeniz iyi zira bazı kuşlar çok fazla yediği zaman taşlıkta birikim yapıyor ama sizin kuşunuzda sanki sindirim sıkıntısı var, o yüzden normale dönene kadar kontrollü bir şekilde verebilirsiniz.

Evet kullanıyorum haftada 1 defa 2 sefer veterinere götürdüm ama bileediler antibiyotik verdiler fayda etmedi

saadetkcktpc

Yeni Üye

Bence hem solunum hemde sindirim sorunu var çünkü hızlı hızlı nefes alıyor bazen boynunu uzatarak nefes alıyor bide kuyrugu titriyor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Solunum için önce kekik çayı ve spreyi deneyebilirsiniz. İlerleme olmadıysa işe yarıyor.
Sindirim için grit ve probiyotik devam edebilirsiniz.

Kullandığınız yemin içeriği nasıl?