• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun garip sesi ve nefes almasında güçlük

Tuğçe Güngör

Yeni Üye
2 tane muhabbet kuşum var biri erkek diğeri dişi ama çift değiller. Dişi kuşum 3 yaşında falan son 1 haftadır kuşumda vık vık diye bir ses var nefes alırken o ses çıkıyor zor nefes alır gibi duruyor kendi sesi de değişti öterken falan başka ses çıkarıyor biraz fala uyukluyor bulduğu yerde kafasını sokup uyuyor başka hiçbir sıkıntı yok sadece bu var neden olabilir

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
2 tane muhabbet kuşum var biri erkek diğeri dişi ama çift değiller. Dişi kuşum 3 yaşında falan son 1 haftadır kuşumda vık vık diye bir ses var nefes alırken o ses çıkıyor zor nefes alır gibi duruyor kendi sesi de değişti öterken falan başka ses çıkarıyor biraz fala uyukluyor bulduğu yerde kafasını sokup uyuyor başka hiçbir sıkıntı yok sadece bu var neden olabilir
Merhaba, aramıza hoşgeldiniz. Kafesin altına beyaz kağıt açıp birikmiş dışkı resimlerini mesaj yazma alanındaki dosya ekle kısmına tıklayarak ekleyiniz.
Ayrıca kuşun kuyruk dahil her tönden görüneceği şekilde videosunu çekerek, aşağıdaki resimdeki talimatları uygukayarak, video linkini buraya ekleyiniz.
Screenshot_20230318_143040_Chrome.jpg

Tuğçe Güngör

Yeni Üye
Mavi kuşumun da 1 yıldır kanatları çıkıyo sonra ya kendi dökülüyo ya da o koparıyo uçamıyor veterinete götürmüştüm doğal sakinleştirici verip yolladılar 1 ay kullandım işe yaramayınca bıraktım kuşlarımın neyi var

Ekli dosyalar

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Üstteki resimdeki adımları izleyerek kuşların videosunu da ekleyiniz. Neler verirsiniz kuşlarınıza? Elinizdeki katkılar neler? Ve nerede oturuyorsunuz?

Tuğçe Güngör

Yeni Üye
Üstteki resimdeki adımları izleyerek kuşların videosunu da ekleyiniz. Neler verirsiniz kuşlarınıza? Elinizdeki katkılar neler? Ve nerede oturuyorsunuz?
Video yüklemeyi denedim ama yüklenmiyor buraya. Kuşlarıma Gold Wings yeminden veriyorum ekstra olarak 2 günde 1 yumurta haşlaması bazen yeşillik ara sıra sularına vitamin o kadar. İstanbul pendik te oturuyorum

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Video yüklemeyi denedim ama yüklenmiyor buraya. Kuşlarıma Gold Wings yeminden veriyorum ekstra olarak 2 günde 1 yumurta haşlaması bazen yeşillik ara sıra sularına vitamin o kadar. İstanbul pendik te oturuyorum
www.streamable.com a girip upload video yazan yere tıklayıp galerinizden videoyu seçip bideo yüklenince copy link diyip buraya mesaj alanına yapıştıracaksınız.

Tuğçe Güngör

Yeni Üye
www.streamable.com a girip upload video yazan yere tıklayıp galerinizden videoyu seçip bideo yüklenince copy link diyip buraya mesaj alanına yapıştıracaksınız.
İlginiz için teşekkür ederim kuşumu dün veterinere götürdüm ciğerleri şişmiş ceyran almış dedi antibiyotik verdi geçmezse 10 gün içinde hava verilcekmiş kuşuma vitaminli besinlerle iyileşmesini desteklemek istiyorum haşlanma yumurta hariç neler verebilirim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
İlginiz için teşekkür ederim kuşumu dün veterinere götürdüm ciğerleri şişmiş ceyran almış dedi antibiyotik verdi geçmezse 10 gün içinde hava verilcekmiş kuşuma vitaminli besinlerle iyileşmesini desteklemek istiyorum haşlanma yumurta hariç neler verebilirim
Antibiyotik tedavisi başlandıysa elinizde mutlaka röhnfried gerwit (multivitamin) ve entrobac (probiyotik) olmalı. Antibiyotikten başka bir ek takviye verilmediyse, antibiyotiğin koyulduğu suluğa, 5 damla gerwit ekleyebilirsiniz tedavi süresince. Antibiyotiğin vereceği zararları azaltır. Ayrıca tedavi bitimi 3 gün probiyotik, 1 gün multivitamin verilmesi zorunludur. Tedavi süresince kafesteki grit kum, kalamar kemiği, kumlar, tuz varsa çıkarılmalıdır. Ayrıca antibiyotik verilirken mama, sebze, meyve verilmez. Kulun bağırsaklarındaki faydalı bakteriler öleceğinden bu gıdaları sindiremez.