• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşumun gagası aşındı sanırım

anydayykk

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gagada aşınma
Fotoğraflar pek net değil yerinde durmadığı için netleyemedim. Ama böyle aşınmış görünüyor sanki günden güne artıyor da. Kafes tellerini kemiriyordu, iki gün önce kemirmesi için bir sürü şey koydum artık telleri falan kemirmiyor ama bu neden olur? Ciddi bir durum mudur? Son fotoğrafta önden duruşunu koydum. Gagası kırılır mı acaba, kuşların gagaları çabucak kırılabilir mi? Kalamar kemiği var çok fazla kemiriyor diye haftada iki-üç gün koyuyorum kafesine zararlı olur diye. Mineral blok var, onu da haftada iki-üç gün koyuyorum.

Screenshot_20241224_183145_Gallery.jpgScreenshot_20241224_183234_Gallery.jpgScreenshot_20241224_183810_Gallery.jpg

anydayykk

Yeni Üye
Merhaba. Tatlı badem yağı sürün gaga ve ayaklarına bakım için.
Esenlikler. Yerse sorun olur mu onun için? Çünkü her şeyi yiyor. O badem yağına bir bakayım netten.

Ben sorun göremedim. Kübranin dediği gibi varsa tatlı badem yağı yoksa kokusuz beyaz vazelinle bakım yapın.
Evde sade vazelinim var mavi kapaklı olan, aromasız. Sürerim gagasına ama yerse bir sorun olur mu ki? çok ince bir tabaka halinde mi süreyim?

Screenshot_20241224_195637_Gallery.jpg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Benim evimde de bundan var bir iki defa sürmüşlüğüm oldu. Gece yatmadan önce kulak çubuğu ile sürün ince tabaka halinde ışıkları kapatın yemesin. Bir defadan bir şey olmaz ama vazelinin içinde petrol jelatini olduğu için sürekli kullanımı uygun olmaz. 🌸

anydayykk

Yeni Üye
Benim evimde de bundan var bir iki defa sürmüşlüğüm oldu. Gece yatmadan önce kulak çubuğu ile sürün ince tabaka halinde ışıkları kapatın yemesin. Bir defadan bir şey olmaz ama vazelinin içinde petrol jelatini olduğu için sürekli kullanımı uygun olmaz. 🌸
Vazelin sürmedim ben hiç o yüzden yorum yapamayacağım. Aslı arkadaşım gerekeni yazmış. 🌸
Teşekkür ederimm 🌷