• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun gaga yanında sivilce gibi bişey farkettim nedir bu bilen yazsın hemen lütfen

Dilay2335

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Zaten pasif bi kuştu yem yiyor ama pasif
Hastalık Belirti Tarihi
14 Eki 2022
Kullanılan İlaç
Kullanmadım alacağım ama tam olarak ne alacağım ne bu bilmiyorum
Muhabbet kuşumun gaga yanında böyle bişey çıktı sivilce gibi eti şişmiş çıkıntı nedir bu lütfen cevap ne yapmam gerekir ölümle sonuçlanır mı bazıları teramisin al sür dedi bazıları. Trosyd bugün veterinerde kapalı

Mert.

Eski Forumcu
ailemize hosgeldiniz Bir kusu. Resmini gorebilirmiyiz göremeden birşey demek mümkün değil

Dilay2335

Yeni Üye

Mert.

Eski Forumcu
Geldi geldide kuşun bir burun deliği tikalimi ve burun deligin yandaki turuncu şeyden bahsediyorsunuz deilmi

Mert.

Eski Forumcu
Mantar değilde. Hocalarım bir baksın

Utku K.

Aktif Üye
Resim yanıltıcı olabilir fakat tümör ' e benziyor , mantar da olabilir ama mantar daha tırtıklı bir yapıda olur ve de tek bir yerden değil de gaganın tüm etrafında çıkar. Ellemeden net bir şey diyemem ama büyük ihtimalle tümör hocam.

Dilay2335

Yeni Üye
Resim yanıltıcı olabilir fakat tümör ' e benziyor , mantar da olabilir ama mantar daha tırtıklı bir yapıda olur ve de tek bir yerden değil de gaganın tüm etrafında çıkar. Ellemeden net bir şey diyemem ama büyük ihtimalle tümör hocam.
Peki ne yapmamız lazım almam gereken bi ilaç var mı çıkan şey böyle sivilce gibi ve düz tırtıklı değil bulaşıcı oluyor mu diğer kuşlara ve ne kadar ömrü oluyor

Utku K.

Aktif Üye
Tümör iyi huylumu yoksa değil mi onu öğrenmek gerekiyor bu sorularınız için , maalesef kanatlı veterinerine göstermeniz ve onun test yapması gerekiyor. Veya hayvan fakültelerin de baktırmanız iyi olacak.

Dilay2335

Yeni Üye
Hocam sirke ruhu diye bişey varmış onu şimdi alıp sürmem doğru olur mu

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bana tümör ve mantardan ziyade içi iltihap dolu gibi geldi. termycin sürün ama içinin boşaltılması gerek. Kendiniz boşaltamıyorsanız bir uzmandan yarım almalısınız.