• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun ense kısmındaki şeffaf şişlik

vantegogh

Yeni Üye
Merhaba bugün muhabbet kuşumu yıkadıktan sonra ensesinde şeffaf bi şişlik fark ettim. O şişliğin içinde de koyu bir şey var. Herhangi bi darbede patlayacak gibi görünüyor ne olduğunu bilmiyorum ve korkuyorum. Veterinere götürecek kadar ciddi bir şey mi bilen biri yazarsa çok sevinirim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Fotoğraf çekerseniz daha net bilgi verirler. Fooğrafını paylaşın bakalım. :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba bugün muhabbet kuşumu yıkadıktan sonra ensesinde şeffaf bi şişlik fark ettim. O şişliğin içinde de koyu bir şey var. Herhangi bi darbede patlayacak gibi görünüyor ne olduğunu bilmiyorum ve korkuyorum. Veterinere götürecek kadar ciddi bir şey mi bilen biri yazarsa çok sevinirim.
Fotoğrafını bekliyoruz 🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Orası kursak olduğu için saydamdır diye düşünüyorum ama emin değilim yinede.

@Şehmus BAKIR @Bahar Y. Daha net bilgi verirler size. :)

Kuşunuzun tüyleri yok mu? :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Moderatör tarafında düzenlendi:

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Bir kaç resim daha atın bence, tunek üstünde felan

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kursak değil sanki Kübra ya, ense tarafından kursak görünür mü ki :unsure::unsure:
Yavruyken görünüyor ya. Büyüdüğü zamanda görünür diye düşündüm ama kesin odur diyemiyorum tabi. Bilgim yok başka bir şey ise. :)

leylabüşra

Paylaşımcı
yani @Şehmus BAKIR abinin yorumunu merak ediyorum. benim kuşta da tam olarak buralar şişiyor. ve korkuyorum :( abi yorum yapppppppp

leylabüşra

Paylaşımcı
ben başta kursak mantarı sandım çünkü kursakda şişmişti. eşinin ağzına yem kusarken hele boynunun kökünde 2 tane kabartı. ama sonra kursak mantarı olmadığını öğrendim içim rahatladı. sonra şehmus abi sağolsun kanatları hiç eksilmesin bana birşey söyledi dünyam başıma yıkıldı resmen. :( yorumunu merakla bekliyorum abi :( @Şehmus BAKIR

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşların akciğerlerine ilave olarak birtakım hava keseleri yaratılmıştır. Akciğerin önünde ve arkasında bulunan bu hava keseleri tek taraflı girişlere sahiptir. Kuşlar nefes aldıklarında akciğerleri ile birlikte arka hava kesesi de temiz hava ile doğar. Kirli hava ise ön kesede birikir.Bu hava keseleri zarar gördüğünde şişmeler balonlar meydana gelmektedir.Bu bir enfeksiyondur tedavisi uzmanlar tarafından mümkündür eğer hava kesesi patlaması gerçekleştiyse malesef hastanın kurtulması bir mucize olur

leylabüşra

Paylaşımcı
Kuşların akciğerlerine ilave olarak birtakım hava keseleri yaratılmıştır. Akciğerin önünde ve arkasında bulunan bu hava keseleri tek taraflı girişlere sahiptir. Kuşlar nefes aldıklarında akciğerleri ile birlikte arka hava kesesi de temiz hava ile doğar. Kirli hava ise ön kesede birikir.Bu hava keseleri zarar gördüğünde şişmeler balonlar meydana gelmektedir.Bu bir enfeksiyondur tedavisi uzmanlar tarafından mümkündür eğer hava kesesi patlaması gerçekleştiyse malesef hastanın kurtulması bir mucize olur
abi henüz patlama olmadıysa ve hayvanda artık şişme yoksa ne yapabilir. çünkü yaklaşık 5 gün antibyotik kullandım şuan bir şişlik yok. normal duruyor. patlak tarzı birşeyde yok dışkıda kan veya ağızdan kanlu kusmukta yok. burun göz akıntısı da yok. bu durumda geçmiş diyebilir miyiz :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
abi henüz patlama olmadıysa ve hayvanda artık şişme yoksa ne yapabilir. çünkü yaklaşık 5 gün antibyotik kullandım şuan bir şişlik yok. normal duruyor. patlak tarzı birşeyde yok dışkıda kan veya ağızdan kanlu kusmukta yok. burun göz akıntısı da yok. bu durumda geçmiş diyebilir miyiz :(
Kardeşim enfeksiyon iyileşme gösterebiliyor tabiki 🙏 ama iyi bir uzman şarttır 👍

TG SPAA

Paylaşımcı
şimdi birşey diyeceğim kızmayın ama benim kuşunda tüyleri seyrek acaba bu yüzden mi dikkatimizi hemen çekiyor.
Tüylerinin çok seyrek olduğunu sandım. Yeni yıkandığı için olmuş olabilir.
Seyrek kuşlar için b vitamini takviyesi yapılabilir.
Kuşun tüylerinin bir turude olabilir.
O kısım karışık biraz.
Seyrek kuşların hasta olma ihtimali büyük.
Seyrek olmasa patlayana dek görebileceğini sanmam. Bu da hasta bir muhabbet kuşu için artı.

leylabüşra

Paylaşımcı
ya işte sadece şişkinlik eşinin ağzına yem kusarken oluyor onun dışında normal. ama tüy hastalığı var düzenli b vitamini de veriyorum. ama kanatlı uzmanı görmem lazım. bakalım araya araya buluruz onu da :)

vantegogh

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim en kısa zamanda veterinere götüreceğim kuşumu😊