yaprak sarı
Yeni Üye
Bu başlığa benzer konuları araştırdım ama istediğim sonuca varamadım. Öncelikle kuşum 2 haftaya yakın zamandır dışkısını farklı yapıyor normaline göre. Başta aşırı sulu ve bulanıktı şimdi olması gereken formda ama beyaza yakın açık yeşil renkte. Aşırı kaşınıyor tüm vücudu, ve ayakları özellikle. Buraya danıştım, kaşınması konusunda yardımcı oldular dış parazit uyguladım henüz yeni. Artı olarak da gaga kenarında mantara benzeyen bi şey olduğu için de trosyd krem kenarlarına sürdüm bir de ayakları kaşınıyor diye ayaklarına. Bu iki şeye de henüz dün başladım ama ek olarak kuşta karaciğer rahatsızlığı olduğundan şüpheliyim. Su tüketimi fazlalaştı, kanatlarını açıp kendini inceltiyor arada ve dışkısı hala değişik. Ama dişi kuş da var belki kızgınlık dönemleri gibi olduğundan mı böyle kanatlarını açıyor bilemiyorum. Beni şüpheye düşürüp karaciğer olduğunu düşündürten dışkısının rengi ve su içmeyi fazlalaştırması. Ağzı da kokuyor gibi biz bunu da mantara bağladık çok üzerinde durmadık o yüzden. Bir de kuyruğunun üst kısmı kanatlarının arası bana hafiften şişik geldi, kuyruğu da kafesteyken aşağıda duruyor. Kuşumda hareketlilik eksilmesi yok sadece biraz huysuz gibi geliyor bana, iştahı da yerinde duruyor gözlemlediğim kadarıyla. Zeolit tozu da almıştım, sevdiği bi sebzenin üstüne mercimek tanesi kadar koydum ama yediremedim, bunun için de bi öneri alabilirsem çok memnun olurum. Genel durumunu, gözlemlediklerimin hepsini yazdım ki bilir kişiler her türlü analiz edebilsinler. Kuşum için çok endişeliyim, lütfen yardımcı olun. Teşekkür ederim şimdiden.